Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Kūlīte: "Pretinieces mani lamāja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Kūlīte: "Pretinieces mani lamāja"
Ieva Kūlīte spēlē pret "Vega 1/Liepāja" komandu
Foto: Romualds Vambuts

"Otrajā puslaikā azarts un asums vairāk izpaudās netīrā spēlē, nekā ātrumā un kvalitātē. Ātri ieguvām pārsvaru un lielā starpība lika spēlētājām piebremzēt," pēc sestās uzvaras izcīnīšanas Latvijas-Igaunijas līgā iespaidos dalījās basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips un centra spēlētāja Ieva Kūlīte.

Ieva Kūlīte, TTT centra spēlētāja

"Man patīk, ja pretinieces spēlē agresīvi. Pacīnījāmies vairāk nekā parasti. Tiesneši nebija īpaši dāsni – ja sit pa rokām, svilpju nav. Asumi neizpalika. Pašai skarbāks vārds nepaspruka, taču pretinieces mani lamāja.

Gatavojāmies spēlei kārtīgi. Sākumā bijām svaigas, spēlējām ātri. Otrajā puslaikā centāmies turpināt skriet, taču bijām jau nedaudz piekusušas. Var teikt, ka, iegūstot pārsvaru, atlaidām spēles grožus vaļīgāk.

Latvijā Cēsis joprojām ir mūsu nopietnākās pretinieces. RSU cenšas pret mums cīnīties, viņām ir laba komanda. Manuprāt, jo līdzīgākas spēles, jo vērtīgāk un interesantāk mums pašām. Plus piecdesmit – tas nav interesanti.

Saņēmu piedāvājumus spēlēt gan Latvijā, gan Igaunijā, gan citur. Izvēlējos palikt Latvijā, jo esmu sākusi mācīties uzņēmējdarbību. Paliekot TTT, ir vieglāk visu apvienot. Pierasts, zinu komandas sistēmas, pazīstams treneris.

Varu piekrist, ka mūsu spēle kļūst ātrāka. TTT mazās spēlētājas ir spēcīgas, ātras. Mazās, garās – visas skrien. Man tas patīk, īpaši tāpēc, ka esam pirmās. Jāturpina strādāt, lai nenotiek kā šodien, kad vienā brīdī sākām atslābināties.

Viss ir pakārtots basketbolam. Brīvajā laikā studēju loģistiku – pārvadājumu nozari un tās organizāciju. Mācos Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA), tālmācības programmā. Jāmācās divarpus gadus."

Aigars Nerips, TTT galvenais treneris

"Divpadsmit dienas nebija spēļu. Galvenā cīņa notika treniņos un meitenes gaidīja šodienas spēli. RSU ir viena no komandām, kura vienmēr grib pretiniecēm “iekost”. Uz to arī gatavojāmies. Kad ieguvām 20 punktu pārsvaru, dažas spēlētājas nodomāja, ka spēli varēs pabeigt ar 60% atdevi, tāpēc spiediens atslāba. Četrās vai piecās epizodēs meitenes nenostrādāja līdz galam.

Pretinieki turpināja spēlet fizisku, saskares basketbolu, tāpēc vairākas reizes neguvām vieglus grozus. Tātad ir, kur piestrādāt, lai uzlabotu spēles kvalitāti. Tas ir mūsu pamatuzdevums. Neatkarīgi no spēles rezultāta, varam turpināt uzlabot sniegumu aizsardzībā. Tā, lai katrai spēlētājai būtu uzdevums, kuru censties izpildīt.

Jaunās spēlētājas laukumā tiek, ja cenšas izpildīt savus uzdevumus. Ielaid vai neiemet – tas nav izšķiroši, galvenais, ka centies izpildīt savu uzdevumu izveidotā un atstrādātā sistēmā. Ja attīstīsi sevi, iegūsi gan pats, gan būs plusi komandai. Nostāja “ja būšu laukumā, tad spēlēšu” nederēs. Tā nebūs! Desmit minūtes pret vadošām komandām ir jānopelna.

Otrajā puslaikā azarts un asums vairāk izpaudās netīrā spēlē, nekā ātrumā un kvalitātē. Ātri ieguvām pārsvaru un lielā starpība lika spēlētājām piebremzēt. Profesionāļi spēlē līdz galam. Tā notika gan vienā, gan otrā komandā.

Kitija Laksa atsākusi trenēties ar 50% slodzi, tai skaitā kontakta treniņos. Īstā pārbaude būs 14. novembrī. Izskatās, ka ārsts ļaus Kitijai ar pilnu sparu atgriezties treniņos. Ārējās pazīmes liecina, ka visam jābūt kārtībā."