Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zībarts: "Zahui treniņos ar TTT parādīja, kādai jābūt vokālai līderei"

Zībarts: "Zahui treniņos ar TTT parādīja, kādai jābūt vokālai līderei"
Mārtiņš Zībarts: trešā sezona ar TTT. Foto: Renārs Koris

"Jaunās meitenes zina un saprot pamatlietas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ja saņemts izsaukums uz lielo komandu, papildus jāapgūst tikai konkrētajai spēlei nepieciešamās nianses," basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts rēķinās ar junioru komandas spēlētāju palīdzību arī Eirolīgas cīņās.

Oktobris ir pārejas laiks. WNBA sezona beidzās vairākas nedēļas vēlāk nekā 2018. gadā un visas spēlētājas vēl nav pievienojušās saviem aizokeāna klubiem. Piemēram, WNBA finālu vērtīgākā spēlētāja Emma Mēsemana projām no ASV devās svētdien.

“Connecticut Sun” un “Washington Mystics” ieilgusī cīņa par troni var ietekmēt arī “USK Praha” sastāvu pirmajā Eirolīgas spēlē pret TTT. Ja fināli beigtos 6. vai 8. oktobrī, Čehijas čempiones rīcībā trešdien varētu būt divas amerikāņu garās spēlētājas, taču tagad viņu ierašanās var kavēties.

Pirmajās “Douglas” Baltijas basketbola līgas spēlēs piedalījās septiņas pamata spēlētājas un vairākas juniores. Kad gaidāma Aijas Klakockas atgriešanās?
Ceram, ka Aija varēs piedalīties otrajā vai trešajā Eirolīgas spēlē. Treniņi kopējā grupā sāksies ātrāk.

Vai tas nozīmē, ka Eirolīgā debitēs viena vai vairākas jaunās spēlētājas?
Noteikti – ar septiņām spēlētājām aizvadīt visu spēli būs grūti. Skatīsimies pēc situācijas. Tas ir viens no sezonas uzdevumiem – dot jaunajām spēlētājām iespējas, sākot no Baltijas līgas. Labi spēlējot, varēs nopelnīt iespēju palīdzēt komandai Eirolīgā.

Pirmā pretiniece būs Čehijas čempione “USK Praha”, kura pēdējos gados regulāri spēlējusi Eirolīgas “Četru finālā”. Kas jāņem vērā?
Pagaidām nezinām, kāds būs Prāgas sastāvs pirmajā spēlē. Divas garās spēlētājas – spēka uzbrucēja Alisa Tomasa un centra spēlētāja Briona Džonsa – vēl piektdienas rītā, pārstāvot “Connecticut Sun”, piedalījās WNBA piektajā finālspēlē Vašingtonā (Tomasa spēlēja 37, Džonsa sešas minūtes).

Prāgas klubs Čehijas līgā izmanto līdzīgu modeli kā mēs, daudz iesaistot jaunās spēlētājas. Klāt nākusi viena no Spānijas izlases aizsardzēm Kristina Ovinja. Nav zināms, vai varēs spēlēt (Slovēnijas valstsvienības aizsardze) Teja Oblaka, kura līdz šim palikusi uz soliņa.

(Francijas izlases uzbrucēja) Valeriane Ajaji-Vukosavļeviča visu laiku (Čehijas līgā) spēlē kā ceturtais numurs. Ja atbrauks abas amerikānietes, viņa droši vien atgriezīsies kā trešais numurs. Šajā modelī, pieskaitot Katerinu Elhotovu – ar Ovinju vai Oblaku kā saspēles vadītāju, Prāgai būs viens no garākajiem starta sastāviem Eirolīgā.

Īsto Prāgas sastāvu redzēsim otrdien. Pagaidām jārēķinās ar diviem iespējamiem variantiem – pašreizējo, īso sastāvu vai, atbraucot amerikānietēm, ar garo sastāvu. Minētās WNBA spēlētājas ir ļoti bīstamas soda laukumā, bet, iespējams, nav tik draudīgas no distances.

Baltijas līgas pieteikumā ir sešas jaunās spēlētājas, Eirolīgā četras. Kā viņām veicas?
Viņu iesaiste komandas darbā notiek pakāpeniski, kluba sistēmas ietvaros. Junioru komanda strādā pēc ļoti līdzīga modeļa, trenera Matīsa Rožlapas vadībā. Pamatprincipi ir tie paši, tādēļ jebkurā brīdī varam paņemt spēlētājas no juniorēm.

Meitenes zina un saprot pamatlietas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ja saņemts izsaukums uz lielo komandu, papildus jāapgūst tikai konkrētajai spēlei nepieciešamās nianses. Tāda modeļa ietvaros iespējams iesaistīt daudz plašāku spēlētāju loku.

Septembra beigās ar komandu trenējās vēl viena Zviedrijas izlases spēlētāja Amanda Zahui. Kā viņas klātbūtne noderēja laikā, kad savainojuma dēļ nevarēja darboties Aija Klakocka?
Tik augstas klases spēlētājas līdzdalība uzreiz palielināja treniņu intensitāti. Visi redzēja, kāpēc viņa spēlē WNBA. Sākot no pirmā treniņa, viņa bija visvokālākā (spēlētāja laukumā). Viņas balss bija dzirdama visvairāk. Tā ir viena no īpašībām, kas nepieciešama, lai spēlētu augstākajā līmenī. TTT spēlētājām tas bija vērtīgs ieguvums.

Eirolīgas kalendārs A grupā (biļetes www.bezrindas.lv)

16.10.2019 TTT Rīga – USK Praha
23.10.2019 Castors Braine – TTT Rīga
30.10.2019 TTT Rīga – Bourges Basket
06.11.2019 Čukurova – TTT Rīga
------------------------------------------------------Valstsvienību pauze 10.-18. novembrī
27.11.2019 TTT Rīga – Jekaterinburgas UGMK
04.12.2019 Nadežda Orenburg – TTT Rīga
11.12.2019 TTT Rīga – Reyer Venezia
18.12.2019 USK Praha – TTT Rīga
----------------------------------------------------- Ziemassvētku brīvdienas
08.01.2020 TTT Rīga – Castors Braine
15.01.2020 Bourges Basket – TTT Rīga
22.01.2020 TTT Rīga – Čukurova
29.01.2020 UGMK – TTT Rīga
-------------------------------------------------------Valstsvienību pauze 2.-10. februārī
19.02.2020 TTT Rīga – Nadežda Orenburg
26.02.2020 Reyer Venezia – TTT Rīga


, 2019-10-14 08:53, pirms 5 gadiem
nesapratu, kāpēc zahui trenējās ar ttt
gribēja parakstīt?
, 2019-10-14 09:50, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: nesapratu, kāpēc zahui trenējās ar ttt
gribēja parakstīt?
Hui viņu zina...
, 2019-10-14 09:51, pirms 5 gadiem
Bez tām divām amerikānietēm Prāgu vajadzētu paņemt? Cerams, ka Noviks laicīgi uzrakstīs info par to, vai viņas būs.
, 2019-10-14 10:03, pirms 5 gadiem
Raksta virsraksts pirmajā mirklī apmulsināja.
, 2019-10-14 10:18, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: nesapratu, kāpēc zahui trenējās ar ttt
gribēja parakstīt?
Tā ir diezgan pierasta prakse, kad augsta līmeņa basketbolistes trenējās ar komandām, kaut vai tur nespēlē. Domāju, ka ir bijušas vēl lielākas zvaizgnes par Zahui, kas ir trenējušās ar TTT... otrs variants, ka viņai ir tuvas attiecības ar otru zviedru spēlētāju un viņa sarunāja, ka Zahui var sevi uzturēt formā ar TTT komandu.
, 2019-10-14 10:28, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bez tām divām amerikānietēm Prāgu vajadzētu paņemt? Cerams, ka Noviks laicīgi uzrakstīs info par to, vai viņas būs.
Ja gribi veikt likmi, tad iesaku nočekot arī čehu portālus, kur informācija būs ātrāk.
, 2019-10-14 14:42, pirms 5 gadiem
Na*ui TTT neparakstija to Zahui???
, 2019-10-14 20:09, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Na*ui TTT neparakstija to Zahui???
Par kādu naudiņu? Apskaties, pilns sastāvs ar ''ļoti'' perspektīvām juniorēm. Ne no labas dzīves
, 2019-10-14 21:42, pirms 5 gadiem
cloud rakstīja: Raksta virsraksts pirmajā mirklī apmulsināja.
Es sapratu ka tur notiek X faktors
, 2019-10-14 23:48, pirms 5 gadiem
Tai Amandai labas perspektīvas kadā krievijas klubā, īstais piegājiens ...
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.
"Liepāja/LSSS" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis. Foto: Ģirts Gertsons
3

Deviņas liepājnieces iemet un sagādā trenerim dāvanu vārda dienā

Liepājas basketbolistes trešdien, 17. aprīlī, savā laukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 82:60, nacionālā čempionāta bronzas sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Enija Ķīvīte uzvarētāju labā guva 18 punktus. Daugavpilietei Annai Liepiņai 23 punkti un 18 atlēkušās bumbas.