Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Liene Jansone: "Skrējām līdz galam"

Liene Jansone: "Skrējām līdz galam"
Liene Jansone
Foto: Ciamillo-Castoria, fibaeurope.com

"Daudzi Rumānijas uzbrukumi tika organizēti uz Florentinu Paskalau, taču mēs pratām viņu neitralizēt. Izdarot vajadzīgo, visas labi nostrādājām aizsardzībā un rumānietes nevarēja izcelties," izcīnot uzvaru Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, telefonsarunā no Bukarestes teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēka uzbrucēja Liene Jansone.

Sestdien Latvija izbraukumā pārspēja Rumāniju ar 76:47. Pirmo uzvaru FIBA turnīrā, vadot Latvijas izlasi, nopelnīja galvenais treneris George Dikeoulakos. Pirmo reizi, spēlējot Eiropas čempionāta kvalifikācijā, nozīmīga loma komandas panākumā bija vairākām jaunajām spēlētājām, kuras spēlēja rezultatīvi un sekmīgi iekļāvās jaunajā spēles modelī.

Vienīgās grūtības Latvijas izlasei bija pirmajā ceturtdaļā, kad spēlētājas juta starta uztraukumu, atzina Jansone. "Spēle ar Rumāniju bija pirmā pēc gatavošanās posma. Uztraukums bija visām spēlētājām, tāpēc pirmajās minūtēs sniegums nebija labākais. Pašām neiekrita metieni, bija maza mandrāža. Bet...mēs to ātri pārvarējām. Aizgāja pašām sava spēle, ieskrējāmies un skrējām līdz galam."

Par Rumānijas spēles stilu

Rumānietēm patīk spēlēt vienām pašām, uzbrukt vienai pret vienu. Viņu rindās ļoti laba spēlētāja ir Paskalau, kura Guntai un man labi zināma pēc spēlēšanas Itālijā. Daudzi Rumānijas uzbrukumi tika organizēti uz viņu, taču pratām tikt galā. Izdarot vajadzīgo, visas labi nostrādājām aizsardzībā un rumānietes nevarēja izcelties.

Par komandas spēles priekšrocībām

Mums nav tā, ka vienai viss jāiemet. Spēlējam visas un komandas spēle palīdz. Visas var uzbrukt (grozam), uzņemties uzdevumus un spēlēt kā komanda. Vienlaikus zinām, kā izmantot katras spēlētājas labākās prasmes. Komanda nokoncentrējās, izdarīja, ko lika treneris, tāpēc uzvara atnāca tik forši un labi.

Par atveseļošanos pēc muguras savainojuma

Viss tika izdarīts tā, lai spēlē nejustu sāpes un būtu kopā ar komandu. Kārtīgi iesildos, kad varu, eju laukumā. Sēžot soliņa galā, visu laiku stiepju muguru, lai būtu gatava, kad trenerim nepieciešams.

Par spēlēšanu ar "Spalding" bumbām

Neatceros, kad pēdējo reizi būtu ar tām spēlējusi. Piektdien, ienākot zālē un ieraugot brūnās "Spalding" bumbas, bija jocīgi. Pirmais treniņš neizdevās kā gribējās, iespaidu atstāja nogurums, lidojums un karstie laika apstākļi. Gaiss Bukarestē sakarsis līdz +39C. Šorīt bijām atpūtušās, varēja just, ka esam pieradušas un nomierinājušās, ka būs jāspēlē ar citām bumbām, tādā temperatūrā un kondīcijā. Vakarā viss bija kārtībā. Spēles vietā darbojās kondicionieri, grūti paelpot bija tikai ārā.

Otrdien, 17. augustā, plkst. 17:30 Latvijas basketbolistes "Arēnā Rīga" sacentīsies ar Izraēlu.


, 2010-08-14 23:58, pirms 14 gadiem
Kur nākamsezon spēlēs Jansone?
, 2010-08-15 10:11, pirms 14 gadiem
Otrdienas spēli tv rādis 1.00 naktī ,kāpēc tāds ārprāts ?Pat ziņas neklausās rezultātu tā taču ir tv skatītāju spīdzināšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.