Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinberga netrāpa izšķirošo tālmetienu, Zībarts sasniedz Eirolīgas finālu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šteinberga netrāpa izšķirošo tālmetienu, Zībarts sasniedz Eirolīgas finālu
Kurskas treneri: pirmais Eirolīgas fināls kluba vēsturē
Foto: kurskbasket.ru

Mārtiņš Zībarts un Kurskas "Dynamo" basketbolistes (17-0) piektdien, 14. aprīlī, pagarinājumā uzvarēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto klubu "USK Praha" ar 87:80 un pirmo reizi sasniedza FIBA Eirolīgas finālu.

Prāgas komanda pirmā ieguva iniciatīvu. Marta Čargaja iemeta tālmetienu, tuvāk grozam precīza bija Kia Vona, savukārt nākamajās deviņās minūtēs soda laukumā neapturama bija Kendisa Duprī, sametot 14 punktus. Anete Šteinberga cīņā iesaistījās pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām, izcīnot vienu atlēkušo bumbu aizsardzībā. Pēc desmit minūtēm Prāga bija vadībā – 24:26.

Pasaules čempione Duprī turpināja reidus Kurskas soda laukumā, līdz puslaika pārtraukumam sametot 22 punktus (2p 9/13, 1p 4/5) un izcīnot sešas atlēkušās bumbas. Pretējā pusē individuālo meistarību demonstrēja Endžela Makotrija, garāmgājieniem pievienojot precīzus metienus no perimetra. Spēle gāja no rokas arī jaunajai krievu centra spēlētājai Marijai Vadejevai. Otrajā ceturtdaļā notika vairākas vadības maiņas, taču nedaudz labāk veicās “lakstīgalām” – 46:44.

Nākamais puslaiks sākās ar 2:11 izrāvienu Prāgas izpildījumā. Duprī saņēma bumbu groza apakšā, panāca Natālijas Hejkovas komandai septiņu punktu pārsvaru (48:55), pati līdz 23. minūtei savācot 26 punktus un 10 atlēkušās bumbas! “Dynamo” pārgāja uz ciešāku segšanu, bet uzbrukumos lauzās soda laukumā, tiekot pie izprovocētām piezīmēm.

Prāgas ofensīva tika apturēta. Šteinberga atgriezās laukumā, iesaistoties cīņā zem groziem. Vienā no pirmajiem uzbrukumiem viņa nespēja atbrīvoties no krietni garākās Tatjanas Vidmeras, savukārt minūti vēlāk saņēma lielisku piespēli no Lajas Palau un metiena laikā tika kavēta. Pirmais brīvmetiens nebija precīzs, otrais lidoja grozā – 55:59. Pusstundas beigās lieliski pacīnījās Marija Vadejeva. Viņas izcīnītās bumbas uzbrukumā, otrās iespējas punkti un izprovocētās piezīmes samazināja starpību līdz minimumam – 60:61.

Vadejeva trešajā ceturtdaļā guva 7 no 14 “Dynamo” punktiem, kamēr Makotrija ilgāku laiku sēdēja malā. Ceturtajā ceturtdaļā amerikāņu uzbrucēja atgriezās darbībā un viņas pustālais metiens 34. minūtē atjaunoja vadību Kurskai – 66:65. Prāgas rindās uzreiz atbildēja Katerina Elhotova. Nākamajās četrās bumbas kontrolēs sekoja vēl četras vadības maiņas – 70:71. Pirmās sēriju pārtrauca Kurskas spēlētājas, taču Makotrija aizsardzībā nekavējoties nobloķēja Duprī.

Paliekot nedaudz vairāk par četrām minūtēm, Jeļena Kirilova no kreisās puses iemeta brīvu tālmetienu – 73:71! “Dynamo” izšķirošajos brīžos nācās iztikt bez Nnemkadi Ogvumaikas, kura nepilnās 20 minūtēs saņēma piecas piezīmes. Duprī ar soda metieniem izlīdzināja rezultātu (73:73), bet Francijas centra spēlētāja Helēna Siaka reabilitējās par iepriekšējos uzbrukumos piedzīvotajām neveiksmēm, raidot grozā āķa metienu – 75:73. Duprī 78 sekundes pirms pamatlaika beigām vēlreiz panāca neizšķirtu – 75:75.

Paliekot 68 sekundēm, Šteinberga atgriezās laukumā, lai segtu Makotriju. Piezīme aizsardzībā attaisnojās – amerikāniete trāpīja tikai vienu no diviem metieniem. Martai Čargajai otrā pusē izdevās sekmīgs garāmgājiens – 76:77. Kurskas uzbrukums beidzās ar neveiksmi. Prāga centās izmantot visas 24 sekundes. Bumba nonāca pie Šteinbergas, taču viņas tālmetiens bija neprecīzs. Aizsardzībā sekoja pārkāpums pret Vidmeru. Pirmais brīvmetiens bija neprecīzs, otrais panāca pagarinājumu – 77:77.

Papildlaikā “USK Praha” spēlētājām vairākas reizes neizdevās trāpīt no groza apakšas, kamēr Makotrija ar kolēģēm savas iespējas izmantoja. Minūti pirms papildlaika beigām “Dynamo” pārsvars sasniedza sešus punktus – 85:79. Nākamajā aizsardzībā Makotrija pārķēra bumbu un guva vieglus punktus ātrajā izrāvienā – 87:79.

Anete Šteinberga 08:58 minūtēs guva vienu punktu (2p 0/2, 3p 0/1, 1p 1/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas aizsardzībā, saņēma trīs personiskās piezīmes un ieguva +/- rādītāju -7.

Eirolīgas pusfināls, 14. aprīlis, Jekaterinburga

Dynamo Kursk – ZVVZ USK Praha 87:80 (24:26, 22:18, 14:17, 17:16, 10:3)
Dynamo: McCoughtry 28 (5rp, 3pb), Vadeeva 18 (8ab, 5pp), Cruz 9, Vidmer 6 (11ab), Ciak 6 (6ab), Prince 6, Ogwumike 5 (7ab, 5pp), Kirilova 5, Logunova 4; Dorosheva, Medvedeva, Levchenko.
USK: Dupree 39, Xargay 16 (5ab), Petrovic 6 (5pp, 3pb), Katerina Elhotova 6, Palau 5 (4ab, 13rp), Vaughn 4 (7ab), Šteinberga 1, Vyoralova 1, Hanusova; Burgrova, Karolyna Elhotova, Vorackova.
Tiesneši: Janusz Calik, Arturas Sukys.
Komisāre Eleonora Rangelova.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-14 22:02, pirms 7 gadiem
Laba spēla abām komandām...
Apsveicu Zībartu !!!
Patīt jāņem turki
Žēl par Aneti - būtu varone , ja iemestu trīnieku ....
Parīt būs grūti ar UGMK

  +3 [+] [-]

, 2017-04-14 22:23, pirms 7 gadiem
Kur prāts izkārtot pēdējo metienu uz Aneti, kura pirms tam neko nav iemetusi?..visā spēlē 1 punkts

     [+] [-]

, 2017-04-15 00:01, pirms 7 gadiem
Nu visu to uzbrukumu jau par agru sāka viņas komandas biedrene. Tā ka uz Aneti nekas netika izkārtots.Vēlāk viņa varēja kļūt par spēles varoni,bet kļuva turpat kur iepriekš. Nu un viņas vājākais posms ir metiens no attāluma,ar pārejo viss ir vislābākā kārtībā. Nu un abas spēles jau bija intriģējošas. Nu varēja jau Latvijā kaut finālu parādīt,esam taču basketbola valsts,lai bērni redz uz ko tiekties.
dakots rakstīja: Kur prāts izkārtot pēdējo metienu uz Aneti, kura pirms tam neko nav iemetusi?..visā spēlē 1 punkts

     [+] [-]

, 2017-04-15 07:49, pirms 7 gadiem
marta rakstīja: Nu visu to uzbrukumu jau par agru sāka viņas komandas biedrene. Tā ka uz Aneti nekas netika izkārtots.Vēlāk viņa varēja kļūt par spēles varoni,bet kļuva turpat kur iepriekš. Nu un viņas vājākais posms ir metiens no attāluma,ar pārejo viss ir vislābākā kārtībā. Nu un abas spēles jau bija intriģējošas. Nu varēja jau Latvijā kaut finālu parādīt,esam taču basketbola valsts,lai bērni redz uz ko tiekties.
Viss kārtībā? 8 min. un viens punkts.

     [+] [-]

, 2017-04-15 12:42, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Viss kārtībā? 8 min. un viens punkts.
Ja Anete spēlētu slikti vai trenere neuzticētos, viņa nebūtu laukumā pēdējā minūtē. Ļoti labi, ka mums ir spēlētāja, kura spēlē Eirolīgas pusfināla pēdējā minūtē un pagarinājumā. Jā, nesanāca, bet viņa tika līdz turienei otro gadu pēc kārtas.