Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Linda Svenne nākamos četrus gadus spēlēs Bostonā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Linda Svenne nākamos četrus gadus spēlēs Bostonā
Linda Svenne: pieci tālmetieni uzvarā pār "G4S Noorteliiga"
Foto: fiba.com

Uzbrūkošā aizsardze Linda Svenne nākamos četrus gadus pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas basketbola komandu "University of Massachusetts Lowell" jeb "UMass River Hawks", kas sacenšas "America East" konferencē.

Linda Svenne 2017. gada sezonā pārstāv “TTT juniores” un spēlē Latvijas-Igaunijas līgā. TTP audzēkne šosezon 22 spēlēs vidēji 23:23 minūtēs guvusi 6,5 punktus, izcīnījusi 3,6 atlēkušās bumbas, izdarījusi 1,5 piespēles un pārķērusi 1,3 bumbas.

Meitene spēcīgākā ir tālmetienos un komandas darbā. Janvāra spēlē pret Tallinas “G4S Noorteliiga” viņa iemeta 5 no 7 tālmetieniem, savukārt februārī atzīmējās ar četrām pārķertām bumbām pret “G4S Noorteliiga” un Latvijas Universitāti.

Svenne četras vasaras pēc kārtas spēlējusi Latvijas jaunatnes izlasēs (kadetes 2013, 2014; juniores 2015, 2016), pavisam 45 spēlēs sametot 159 punktus. Pērn viņa kopā ar U18 izlasi izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā un pirmo reizi kvalificējās Pasaules U19 čempionātam.

“America East” ir viena no 32 NCAA pirmās divīzijas konferencēm. Līgā spēlē deviņas komandas no Ņujorkas, Konektikutas, Merilendas, Menas, Masačūsetsas, Ņūhempšīras un Vermontas pavalstīm: Albany, Maine, University of Maryland-Baltimore County, Stony Brook, Binghamton, Hartford, New Hampshire, Vermont, UMass Lowell.

"UMass Lowell" no otrās uz pirmo divīziju pārcēlās 2013. gadā. Sieviešu basketbola komanda “America East” konferences spēlēs četrās sezonās iekrājusi bilanci 12-52. Šosezon “River Hawks” pabeidza sezonu ar uzvaru un zaudējumu attiecību 3-26, konferencē piedzīvojot neveiksmes visās 16 spēlēs.

“Umass Lowell” ir dibināta 1894. gadā Lavelas pilsētā 40 kilometrus ziemeļrietumos no Bostonas. Augstskolā mācās 18 tūkstoši studentu. Pilsēta pazīstama kā rakstnieka Džeka Keruaka (Jean Louis Lebris de Kerouac) dzimtā vieta.

Svennei palīdzēja "SportSmarts" – biedrība, kas palīdz jaunajiem sportistiem uzsākt studijas ASV augstskolās, kā arī sniedz profesionālus skautinga pakalpojumus šo augstskolu treneriem un personālam.

“SportSmarts” no 2017. gada pavasara ir NCAA oficiāli atzīta skautinga organizācija. Gada laikā tā palīdzējusi Kitijai Laksai (USF), Dignai Strautmanei (Syracuse), Annai Dreimanei (Colorado State), Zigmāram Raimo (Hawaii), Kārlim Šiliņam (Ole Miss) un Kārlim Garozam (Cal Poly).

Svenne mācās Rīgas 3. ģimnāzijā.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-14 15:16, pirms 7 gadiem
Bez basketbola informācijas būtu interesanti arī uzzināt, kādu profesiju apgūs šī jaunkundze? ...ja basketbols palīdz iegūt diplomu, tas ir lieliski !

     [+] [-]

, 2017-04-14 15:22, pirms 7 gadiem
..un kas finansiàli uztur šo SportSmarts?