Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" treneris: "99%, ka Jēkabsone-Žogota spēlēs pie mums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Fenerbahce" treneris: "99%, ka Jēkabsone-Žogota spēlēs pie mums"
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Youlia Fedosseeva

"Lai gan visi nepieciešamie papīru darbi un medicīniskās pārbaudes vēl nav noslēgtas, ceru, ka Anete Jēkabsone-Žogota varēs mums palīdzēt. Viņas spēlēšana Turcijas čempionātā būs atkarīga no Penijas Teilores iespējamās prombraukšanas, jo līgas pieteikumā ir vieta tikai piecām ārzemniecēm," piekdienas pēcpusdienā sarunā ar Sportacentrs.com teica Eirolīgas sieviešu basketbola kluba "Fenerbahce" galvenais treneris Lāslo Ratgebers.

Omulīgo treneri izdevās sazvanīt Leha Valensas lidostā Gdaņskā, kur Ratgebers stāvēja rindā bagāžas nodošanai. “Fenerbahce” (bilance Eirolīgas B grupā 9-0) stūrmanis apstiprināja, ka klubs ir ļoti tuvu nepieciešamo formalitāšu nokārtošanai, lai Jēkabsone-Žogota varētu spēlēt Stambulas komandas sastāvā.

“Dodu 99%, ka Anete Jēkabsone-Žogota spēlēs “Fenerbahce” sastāvā. Simtprocentīgi to vēl nevaru apstiprināt, kamēr nav nokārtoti visi dokumenti un veiktas medicīniskās pārbaudes,” teica Ratgebers. “Vēlos viņu redzēt sastāvā, jo mums bija lieliska sadarbība laikā, kad abi strādājām Maskavas apgabala “Spartak” rindās. Zinu, ka Anete ceturtdien ir ieradusies Stambulā.”

Jēkabsone-Žogota Ratgebera tobrīd trenētajā Eirolīgas čempionvienībā ieradās 2009. gada septembrī, taču jau nākamajā mēnesī “Spartak” vadība ungāru treneri atlaida, viņa vietā komandas vadības grožus uzticot amerikāņu speciālistei Pokijai Četmenai. Ratgebers, kurš pirms pārnākšanas uz Maskavu 15 gadus vadīja Ungārijas vadošo klubu “MiZo Pecs”, paņēma pauzi, bet 2010. gada pavasarī pieņēma Stambulas “Fenerbahce” piedāvājumu.

Drīz pēc Ratgebera ierašanās Turcijā “Fenerbahce” paziņoja par līguma noslēgšanu ar “Spartak” un Eirolīgas lielāko zvaigzni, amerikānieti Daianu Taurasi, kura palīdzēja trenerim izcīnīt viņa karjerā vienīgo triumfu Eirolīgā (Salamanka 2009). Vēl kluba sastāvā tika iekļautas tādas spēlētājas kā 2006. gada pasaules čempionāta MVP, austrāliešu uzbrucēja Penija Teilore, 2010. gada pasaules čempionāta MVP, čehu saspēles vadītāja Hana Horākova, ungāriete Anna Vajda (Ratgebera vadībā agrāk spēlēja "MiZo Pecs"), serbu centra spēlētāja Ivana Matoviča (pērn spēlēja "Lotos Gdynia") un Turcijas vadošās basketbolistes.

2010. gada 13. novembrī pēc Turcijas čempionāta spēles “Fenerbahce” līderei Daianai Taurasi tika veikta dopinga pārbaude, kuras A proves rezultātus valsts basketbola federācija publiskoja 24. decembrī. Prove bija pozitīva, bet janvāra pirmajā nedēļā no Ankarā izvietotās Hačettepes universitātes laboratorijas pienāca ziņas, ka identisku rezultātu uzrādījusi arī B prove. Ceturtdien, 2011. gada 6. janvārī, “Fenerbahce” paziņoja par līguma laušanu ar Taurasi, vietā piesaistot Zanes Tamanes pārstāvētā Ungārijas kluba “MKB Euroleasing” uzbrukuma līderi, pasaules čempioni Endželu Makotriju.

Četras dienas iepriekš, 2. janvārī, “Fenerbahce” spēlētājas Teilore un Horākova pēc Turcijas čempionāta spēles atteicās iziet dopinga kontroli, piekrītot to darīt tikai gadījumā, ja analīzes tiktu nosūtītas pārbaudei uz Ķelnes laboratoriju Vācijā. Nākamo dienu laikā amerikāņu un citos medijos parādījās daudz baumu par Teilores došanos projām no Stambulas, taču austrāliete turpināja spēlēt “Fenerbahce” sastāvā.

“Runas par Teilori ir pārspīlētas, jo vakar viņa piedalījās Eirolīgas spēlē un šodien kopā ar komandu lido atpakaļ uz Stambulu,” notikušo komentē Ratgebers. “Vienlaikus nevaru noliegt, ka tuvākājā nākotnē Penija varētu mūs atstāt. Ja tas notiks, Jēkabsonei-Žogotai varētu rasties iespēja spēlēt Turcijas čempionāta spēlēs. Līgai var pieteikt piecas ārzemju spēlētājas, atsevišķi ņemtā spēlē ļauts piedalīties četrām. Vai klubu varētu atstāt Anna Vajda? Par to manā rīcībā ziņu nav.”

Klubs pagaidām nav publicējis ziņu par Jēkabsones-Žogotas pievienošanos. “Fenerbahce” nākamā spēle paredzēta 19. janvārī, kad Eirolīgas B grupas desmitās kārtas spēlē Turcijas vadošais klubs savā laukumā uzņems Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK (bilance 8-1). Pirmajā abu klubu duelī Jekaterinburgā "Fenerbahce" uzvarēja ar 73:67. Lai izcīnītu pirmo vietu grupā, trešdien Stambulas klubs nedrīkst zaudēt ar vairāk kā piecu punktu starpību, savukārt UGMK nepieciešama uzvara ar septiņu punktu pārsvaru.

“Spartak” sastāvā Jēkabsone-Žogota šosezon piedalījās 8 Eirolīgas spēlēs, vidēji 21,9 minūtēs (sestais spēles laiks aiz Prinsas, Džeksones, Kvinnas, Osipovas un Korstinas) gūstot 9,4 punktus (trešais rādītājs komandā aiz Prinsas un Džeksones), izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlējot 1,5 reizes, kļūdoties 1,4 reizes un pretinieču piespēles pārtverot 0,6 reizes. Jāpiebilst, ka Maskavas apgabala kluba sastāvā uzbrūkošā aizsardze atgriezās pēc jūnijā WNBA spēlē Ņujorkā gūtā savainojuma. Krievijas premjerlīgā Jēkabsone-Žogota 11 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 18:59 minūtes, savāca 8,2 punktus, izcīnīja 1,8 bumbas zem groziem, rezultatīvi piespēlēja 1,4 reizes, kļūdījās 1,6 reizes un pārtvēra 0,9 pretinieču piespēles.

  +9 [+] [-]

, 2011-01-14 14:11, pirms 13 gadiem
"...Jēkabsone-Žogota Ratgebera tobrīd trenētajā Eirolīgas čempionvienībā ieradās 2009. gada septembrī....."
Vo vellos, Anetei šitik garš uzvārds jau!

     [+] [-]

, 2011-01-14 14:12, pirms 13 gadiem
nice

     [+] [-]

, 2011-01-14 14:13, pirms 13 gadiem
Labi
Slēpts komentārs: mošķis

 +11 [+] [-]

, 2011-01-14 14:20, pirms 13 gadiem
moskis rakstīja: mjā, esi visai atpalicis ... jau visai sen tā ir
Jēkabsone-Žogota Ratgebera

  +3 [+] [-]

, 2011-01-14 14:27, pirms 13 gadiem
Bet 1% ari ir procents

  -3 [+] [-]

, 2011-01-14 14:28, pirms 13 gadiem
pingss rakstīja: Jēkabsone-Žogota Ratgebera
stulbi esat, iemacaties latviesu valodu....!
tur ir rakstits, ka jekabsone - zogota ratgebera vadiba speleja..>!!!

ratgebera, tas ir domats ratgebers fenerbache treneris...! lol

  +3 [+] [-]

, 2011-01-14 14:38, pirms 13 gadiem
smaidiigaizzz rakstīja: stulbi esat, iemacaties latviesu valodu....!
tur ir rakstits, ka jekabsone - zogota ratgebera vadiba speleja..>!!!

ratgebera, tas ir domats ratgebers fenerbache treneris...! lol
Tur aiz anete jēkabsone- žogota, manuprāt, bija jābūt komatam tad arī nebūtu tāds pārpratums jo, ja NAV komata tad pilnīgi pareizi arī ir - anetei ir 3 uzvārdi!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-14 15:08, pirms 13 gadiem
pingss rakstīja: "...Jēkabsone-Žogota Ratgebera tobrīd trenētajā Eirolīgas čempionvienībā ieradās 2009. gada septembrī....."
Anetei šitik garš uzvārds jau!
Nu tagad ir skaidrs, kāpēc treneris tik ļoti grib Jēkabsoni pie sevis

  -1 [+] [-]

, 2011-01-14 15:16, pirms 13 gadiem
lovelyyy rakstīja: Tur aiz anete jēkabsone- žogota, manuprāt, bija jābūt komatam tad arī nebūtu tāds pārpratums jo, ja NAV komata tad pilnīgi pareizi arī ir - anetei ir 3 uzvārdi!
Kāda atšķirība, tā pat visu var saprast. Bet situācija laba. Būs jāpaprasa kādai topošajai latviešu valodas skolotājai, lai izskaidro to komata likšanu vai nelikšanu!

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:22, pirms 13 gadiem
lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-14 15:32, pirms 13 gadiem
lovelyyy rakstīja: Tur aiz anete jēkabsone- žogota, manuprāt, bija jābūt komatam tad arī nebūtu tāds pārpratums jo, ja NAV komata tad pilnīgi pareizi arī ir - anetei ir 3 uzvārdi!
Kādā sakarā tur būtu jāliek komats? Un, ja mācētu lasīt un iedziļināties lasītajā, tad arī saprastu, kāda nozīme šajā teikumā ir vārdam "Ratgebera".

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:37, pirms 13 gadiem
Sen bija laiks

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:59, pirms 13 gadiem
Vienīgā iespēja Jēkabsonei Fenerbahčē būs uzspēlēt sākumsastāvā ir ja Teilore tiešām pametīs komandu, savādāk īpaši drastiski viņas minūtes no tām 22 spēlē nepieaugs.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-14 16:07, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Kādā sakarā tur būtu jāliek komats? Un, ja mācētu lasīt un iedziļināties lasītajā, tad arī saprastu, kāda nozīme šajā teikumā ir vārdam "Ratgebera".
Komati jāliek latviešu valodas sakarā.
Prieks par Aneti! Lai veicas jaunajā komandā!
Un ceru, ka raksta autors nedabūs pa nāsi no Anetes vīra, rakstā izprecinādams viņu trenerim

     [+] [-]

, 2011-01-14 16:13, pirms 13 gadiem
pingss rakstīja: Komati jāliek latviešu valodas sakarā.
Esi tik labs un pamato, kāpēc tajā teikumā aiz "Jēkabsone-Žogota" ir jāliek komats.

     [+] [-]

, 2011-01-14 16:16, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Kādā sakarā tur būtu jāliek komats? Un, ja mācētu lasīt un iedziļināties lasītajā, tad arī saprastu, kāda nozīme šajā teikumā ir vārdam "Ratgebera".
ja tas nebutu Noviks, teiktu, ka visu var uzrakstit ta, lai nebutu parpratumu. sis tips noteikti tisam ta uzrakstija...

     [+] [-]

, 2011-01-14 16:17, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Vienīgā iespēja Jēkabsonei Fenerbahčē būs uzspēlēt sākumsastāvā ir ja Teilore tiešām pametīs komandu, savādāk īpaši drastiski viņas minūtes no tām 22 spēlē nepieaugs.
Kāpēc ne?

PG Vardarli vai Horakova
SG Jēkabsone vai Taylor
SF Taylor vai McCoughtry
PF Yilmaz vai McCoughtry
C Matovic vai Yilmaz

     [+] [-]

, 2011-01-14 16:19, pirms 13 gadiem
pingss rakstīja: Komati jāliek latviešu valodas sakarā.
Prieks par Aneti! Lai veicas jaunajā komandā!
Un ceru, ka raksta autors nedabūs pa nāsi no Anetes vīra, rakstā izprecinādams viņu trenerim
Nekāds komats tur nav jāliek - ne tur ir salikta teikuma daļa, ne divdabja teiciens, ne līdzīgas nozīmes īpašības vārdi vai vēl sazin kas.

Ko jums skolās tagad māca - kaut kādu rubbish, loģiski domāt spēj retais.

     [+] [-]

, 2011-01-14 16:22, pirms 13 gadiem
gadas rakstīja: ja tas nebutu Noviks, teiktu, ka visu var uzrakstit ta, lai nebutu parpratumu. sis tips noteikti tisam ta uzrakstija...
Un kas tad tur tāds ir uzrakstīts? Tas, ka Jēkabsone-Žogota Eirolīgas čempionvienībā "Spartak", kuru tobrīd trenēja Ratgebers, ieradās jau 2009.gada septembrī. Ja grib pie kaut kā piekasīties, tad jau, protams, ka kaut kas nav saprotams.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 16:49, pirms 13 gadiem
tāda riebīga situācija - jēkabsonei jācer ka teilore pametīs komandu.
tas ir nesportiski.

     [+] [-]

, 2011-01-14 17:27, pirms 13 gadiem
točka rakstīja: tāda riebīga situācija - jēkabsonei jācer ka teilore pametīs komandu.
tas ir nesportiski.
Piemēram, es ļoti ceru, ka Taylor paliks. Tikai nekrietneļi gaida, lai viena no pasaules labākajām baskebolistēm vāktos prom ellē ratā.

     [+] [-]

, 2011-01-14 18:02, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Kāpēc ne?

PG Vardarli vai Horakova
SG Jēkabsone vai Taylor
SF Taylor vai McCoughtry
PF Yilmaz vai McCoughtry
C Matovic vai Yilmaz
Objektīvi spriežot Taylor un McCoughtry ir priekšā Jēkabsonei. McCoughtry spēlēt kā ceturto numuru var tikai īpašos gadījumos, kad pretiniekiem pretī nav ceturtais numurs kura ir kādus 6-10 centimetrus garāka par viņu.

PS. oficiāls paziņojums, ja nu Mārim gribas 99% rakstu nomainīt uz 100% rakstu. Fenerbahēe Spor Kulübü Resmi Sitesi /...

     [+] [-]

, 2011-01-14 18:32, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: To pagaidām nav ieteicams darīt, jo vēl nav zināmi medicīnisko analīžu rezultāti!
Ja pareizi saprotu vārgo tulkojumu, tad viņa ir izgājusi pārbaudes un transfērs ir pabeigts.