Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Latvijas Universitāte", "Liepājas Papīrs", "TTT Rīga" zaudē Krievijas klubiem

"Latvijas Universitāte", "Liepājas Papīrs", "TTT Rīga" zaudē Krievijas klubiem
"Liepājas Papīra" spēlētājas ar mainīgām sekmēm cīnījās pret Krievijas Premjerlīgas klubu "Rostov-Don"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas Sieviešu basketbola līgas klubi nedēļas nogalē aizvadīja trīs pārbaudes spēles pret Krievijas komandām, piedzīvojot trīs zaudējumus. Latvijas un Igaunijas čempionāts turpināsies 14. janvārī, "TTT Rīga" savā laukumā Olimpiskajā sporta centrā plkst. 17:15 uzņemot "RTU/Merks" komandu.

“Latvijas Universitātei” svētdien bija pirmā spēle pēc 22 dienu pauzes, savukārt pretinieces – Krievijas superlīgas klubs Krasnojarskas “Enisey” - paspēja šonedēļ divreiz zaudēt pret SK “Cēsis” un vienu reizi apspēlēt “TTT Rīga”. Sibīrietes izmantoja augumu pārsvaru, svinot uzvaru ar rezultātu 45:80.

TTT sāncensēm piekāpās ar rezultātu 62:81 (12:21, 19:23, 17:20, 14:17). Viešņas pirmajā puslaikā parādīja teicamu metienu precizitāti, realizējot 17 no 31 metiena, kamēr TTT spēlētājas trāpīja tikai 7 no 30 mēģinājumiem. Tikai divdesmitminūtes beigās izdevās iespēlēties un samazināt starpību līdz 31:44.

Turpinājumā cīņa izlīdzinājās, taču Krasnojarskas spēlētājas joprojām labāk uzbruka no distances, savukārt aizsardzībā izmantoja augumu pārsvaru, savācot lielāko daļu atlēkušo bumbu. Pēc trīs tālmetienu sērijas viņas sasniedza lielāko pārsvaru 33:53. Arvien efektīvāk spēlējot Ievai Krastiņai, kura iemeta 4 no 8 tālmetieniem un saasināja spēli, TTT pāris reižu samazināja starpību līdz 11 punktiem.

Ceturtās ceturtdaļas vidū bumbas pārtvēra un piespēles izmantoja Ilze Jākobsone, gūstot četrus punktus pēc kārtas, taču nākakie metieni lidoja garām. Īsta atspēlēšanās nesanāca, savu iespaidu atstāja spēļu starplaikā uzkrātās fizisko treniņu slodzes, tāpēc piedzīvots likumsakarīgs zaudējums.

Sestdien otro reizi spēkus samēroja “Liepājas Papīrs” un Ainara Zvirgzdiņa trenētā Krievijas Premjerlīgas vienība “Rostov-Don”. Salīdzinot ar pirmo spēli, kas noslēdzās neizšķirti 58:58, viešņas ieguva iniciatīvu un uzvarēja ar 57:91.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-13 20:23, pirms 11 gadiem
Trenera Neripa līmeni lieliski parāda šis -19. Interesanti, ka informācija par šo zaudējumu (lai arī tas bija, ja nekļūdos, piektdien) parādās tikai svētdienas vakarā kopā ar citu klubu zaudējumiem, sak, spēcīga komanda - visi zaudē, mēs arī. Lai tā nekristu ārā tas, ka treneris ir švaks.

Likās jau, ka par šo zaudējumu nerakstīs, bet pēc KK intereses tomēr info izrādās ir.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.