Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

SK "Cēsis" sezonu sāks ar jaunatnes sastāvu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SK "Cēsis" sezonu sāks ar jaunatnes sastāvu
SK “Cēsis” galvenais treneris Uģis Viļums
Foto: skcesis.lv

SK “Cēsis” sieviešu basketbola komanda Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta 2015-2016 sezonu sāks ar atjauninātu komandas sastāvu. Pirmo spēli šī komanda aizvadīs 14. oktobrī savā laukumā pret Latvijas U-16 izlasi.

Ņemot vērā kluba pašreizējās finansiālās iespējas, svarīgākais uzdevums bija saglabāt SK “Cēsis” pārstāvniecību Latvijas čempionātā, augstākos sportiskos mērķus uz brīdi noliekot malā. SK “Cēsis” turpinās pastāvēt, galvenā trenera amatā paliekot Uģim Viļumam un komandas sastāvā pulcējot sevi pierādīt gribošas, citu komandu uzmanības lokā vēl nenonākušas spēlētājas.

Komandas mērķi. Uģis Viļums: “Pirmkārt, jāizcīna pirmā uzvara. Sezona ir gara un tās laikā būs iespēja pastiprināt komandas sastāvu. “TTT Rīga” ir kļuvusi spēcīgāka, Liepāja arī, taču tas noticis uz pārējo komandu rēķina. Ar pārējām komandām noteikti mēģināsim cīnīties. Cēsis nav atteikušās no mērķa pamatturnīru beigt starp Latvijas četrām labākajām komandām un pavasarī piedalīties izslēgšanas spēlēs."

Treniņu darbs. Komanda aizvadījusi vairākus treniņus Rīgā. Sezonas laikā tādi paredzēti četras reizes nedēļā. Pašlaik neskaidrības radušās ap vairākām U-16 izlases iespējamajām kandidātēm. “Skaidrs ir tas, ka U-16 izlases spēlēs nebūs iespēja pārbaudīt un iespēlēt visas kandidātes. Šajā ziņā centīsimies panākt kompromisu, lai ievērotu izlases intereses un lai sarežģījumi nebūtu spēlētājām, kuras spēlēs mūsu komandā,” uzskata Viļums.

Komandas spēle. Tas būs ātrs un agresīvs basketbols. Uģis Viļums: “Šajā vecumā meistarība ir tik, cik ir. Lai spēlētu pozicionālu basketbolu – par maz. Arī sarežģītas kombinācijas nebūs piemērotas. Pirmkārt, jācenšas panākt katras spēlētājas individuāla izaugsme spēlē viens pret vienu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ir perspektīvas un labas spēlētājas, ir neierobežots darba lauks. Treniņos jau ir izveidojies līderu loks. Redzot, ar kādu azartu meitenes strādā, redzot katras individuālo meistarību, ir pārliecība, ka varēsim paveikt vairāk kā apkārtējie no mums gaida.”

Sastāvs. Pašlaik komandas pieteikumā ir 13 spēlētājas – Baiba Čevere (1999), Alise Markova (2000), Alise Švandere (1998), Nikola Kuzmina (1998), Agnese Elizabete Meikšāne (1998), Laura Meldere (2001), Elza Briuka (1998), Evelīna Fricsone (2001), Anita Miķelsone (2001), Anete Erdmane (1991), Elīna Grīnberga (1997), Santa Ruzgas (1998), Anda Kuzmina (1998). Pagājušajā sezonā LJBL čempionātā desmit spēlētājas pārstāvēja TTP-1 komandu, divas 3. BJSS, Anete Erdmane spēlēja BK “Ventspils” komandā JSBL turnīrā, kur vidēji guva 7,8 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas. Piecām spēlētājam (Čevere, Markova, Grinberga, Ruzgas, Kuzmina) ir neliela LSBL spēļu pieredze Latvijas U-16 izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
skcesis.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 22:48, pirms 9 gadiem
Japagaida, kamer Krisjanim Klavinam paveiksies zinamajas speles... Kad vinnes, tad jau bus pavisam cita runasana, pagaidam Ugis var iet ar savejam smilsu kaste rotalaties, ne vairak...