Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ASV ielaiž 87 punktus pret Japānu un izsauc stratēģisko rezervi

ASV ielaiž 87 punktus pret Japānu un izsauc stratēģisko rezervi
Kelsija Plama. Foto: USA Basketball

ASV sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenere Dona Steilija (Dawn Staley) otrdienas, 11. septembra, vakarā nosauca 16 spēlētājas, kuras turpinās kandidēt startam Pasaules kausa izcīņā. Komandai pievienosies Sjū Bērda, Daiana Taurasi, Elena Delle Donne, Britnija Grainere, Briena Stjuarte un Džūela Loida.

Otrdienas rītā pēc Latvijas laika ASV pārbaudes spēlē “Charles E. Smith Center” zālē Vašingtonā uzvarēja Japānu ar 102:87. Amerikānietes gandrīz 19 minūtes pavadīja iedzinēju lomā, izšķirošo izrāvienu veicot ceturtajā ceturtdaļā.

Spēlei pret japānietēm tika pieteiktas 14 spēlētājas – malā palika 1 no 2 studentēm, saspēles vadītāja Sabrina Jonesku. Centra spēlētāja, WNBA pirmgadnieces titula ieguvēja Eiža Vilsone izcēlās ar 26 punktiem, bet spēka uzbrucēja Nneka Ogvumīke pievienoja 22 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Japānietes iemeta 13 no 34 tālmetieniem, kamēr ASV spēlētājas realizēja 1 no 5 trīspunktu mēģinājumiem. Amerikānietes dominēja soda laukumā (64-28) un bija pārākas cīņā par atlēkušajām bumbām (45-34, uzbrukumā 13-6). Gūto punktu skaits pēc kļūdām gandrīz vienāds (21-20).

Pārbaudes spēle, 10. septembris, Charles E. Smith Center

ASV – Japāna 102:87
ASV: Wilson 26 (5ab), Nneka Ogwumike 22 (10ab), Charles 12 (7ab, 5rp), Plum 9, Deshields 8, Collier 7, Tuck 6, Sims 5, Mitchell #25 4, Clarendon 3, Mitchell #21, Gray, Dolson, Williams.
Japāna: Takada 16 (3p 2/5), Mawuli 11 (3p 2/3), Miyoshi 11 (3p 3/6), Okoye (3p 2/2), Machida 8 (5rp), Mizushima 6 (3p 0/3), Miyazawa 6 (3p 2/8), Motohashi 6, Fujioka 4 (3rp), Fujitaka 3, Nemoto 3, Akaho #39 2, Nagaoka, Akaho #88.

Pēc spēles pret Japānu galvenā trenere Dona Steilija pateicās par darbu pasaules čempionei Odisejai Simsai, kā arī Daimondai Dešīldsai, Stefānijai Dolsonei, Elišai Grejai un Sabrinai Jonesku. Viņu vietā kandidātu sarakstu papildināja Bērda, Taurasi, Grainere, Stjuarte, Delle Donne un Loida.

Taurasi un Grainerei WNBA izslēgšanas spēles beidzās 4. septembrī Sietlā, savukārt Bērda, Stjuarte, Loida (visas “Seattle Storm”) un Delle Donne (Washington Mystics) turpina cīņu. Finālā līdz trīs uzvarām rezultāts ir 2-0 “Storm” labā, savukārt trešā spēle paredzēta naktī uz ceturtdienu Vašingtonā.

Taurasi un Grainerei ir nopirktas biļetes uz Franciju. Bērdas, Stjuartes, Loidas un Delles Donnes līdzdalība ir zem jautājuma zīmes. Zināms, ka Delle Donne finālsērijā spēlē ar savainotu ceļgalu, savukārt Bērda 2. septembrī piekto reizi karjerā salauza degunu.

Bērda un Taurasi ir četrkārtējas Olimpiskās čempiones. Čārlza ir divkārtēja Olimpiskā čempione, pa vienai godalgai ir Elenai Dellei Donnei, Britnijai Grainerei un Brienai Stjuartei, savukārt Nnemkadi Ogvumīke 2014. gadā bija komandā, kura izcīnīja Pasaules kausu.

Kandidātu lokā ir deviņas potenciālās Pasaules kausa debitantes: studente Nafisa Koljere, kā arī Leiša Klarendone, Džūela Loida, Kelsija Mičela, Tifānija Mičela, NCAA visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Kelsija Plama, Morgana Taka, Elizabete Viljamsa un Eiža Vilsone.

Pirms ierašanās Tenerifē amerikānietes 15.-17. septembrī piedalīsies četru komandu turnīrā Francijas pilsētā Antibē, kur sacentīsies pret Kanādu, Franciju un Senegālu.

FIBA ranga līdere ASV un pasaules desmitā spēcīgākā komanda Ķīna februārī tika ielozētas Pasaules kausa D grupā kopā ar Latviju un Āfrikas vicečempioni Senegālu. Kaimiņos, C grupā, spēlēs Spānija, Beļģija, Japāna un Puertoriko.

ASV kandidātes 11. septembrī

SpēlētājaPoz.KomandaSkola
Tina CharlesCNew York LibertyConnecticut
Layshia ClarendonGConnecticut SunCalifornia
Napheesa CollierG/F-Connecticut
Jewell LloydGSeattle StormNotre Dame
Kelsey MitchellFIndiana FeverOhio State
Tiffany MitchellGIndiana FeverSouth Carolina
Nnemkadi OgwumikeFLos Angeles SparksStanford
Kelsey PlumGLas Vegas AcesWashington
Morgan TuckFConnecticut SunConnecticut
A`ja WilsonFLas Vegas AcesSouth Carolina
Elizabeth WilliamsF/CAtlanta DreamDuke
Sue BirdPGSeattle StormConnecticut
Diana TaurasiGPhoenix MercuryConnecticut
Elena Delle DonneFWashington MysticsDelaware
Brittney GrinerCPhoenix MercuryBaylor
Breanna StewartCSeattle StormConnecticut

Sastāvu izvēlējās atlases komiteja: valstsvienības ģenerālmenedžere Kerola Kollana (Carol Callan), sportistu pārstāve Keitija Smita (Katie Smith), WNBA pārstāvji Kurts Miller (Curt Miller) un Penija Tolere (Penny Toler), īpašais padomnieks Džīno Oriemma (Geno Auriemma).

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...
WNBA Finals leave a huge question mark for Team...


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.