Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Zanes Tamanes klātbūtne psiholoģiski ietekmēja pretinieces"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Zanes Tamanes klātbūtne psiholoģiski ietekmēja pretinieces"
Aivars Vīnbergs
Foto: wbbl.eu

"Pirmdien jānorobežojas no pirmās spēles rezultāta un jācenšas parādīt labāku sniegumu," pēc uzvaras Liepājā teica basketbola kluba "RSU/Merks" galvenais treneris Aivars Vīnbergs. Atbildes spēle notiks 16. martā plkst. 19:30 Hanzas vidusskolā.

Aivars Vīnbergs, "RSU/Merks" galvenais treneris

"Sniegums bija pieticīgāks nekā rezultāts. Domāju, ka Zanes Tamanes klātbūtne psiholoģiski vairāk iedarbojās uz pretiniecēm nekā mums. Liepājas komanda nospēlēja nepārliecinoši – 45 iemestie punkti to apliecina.

Brīnumus no Zanes negaidījām. Manuprāt, pēc gada pauzes laukumā būtu grūti jebkuram. Zane pirms spēles aizvadīja divarpus treniņus. Divas nodarbības bija basketbola zālē, trešā – tonusam. Prognozes nepievīla. Neizslēdzu iespēju redzēt Zani ierindā arī nākamajās spēlēs.

Labu sniegumu parādīja Arta Frīdenberga. Viņa spēlēja basketbolu, kādu gaidu arī no citām spēlētājām. Uzvarējām, taču kā komanda bijām tālu no mūsu labākajām spēlēm. Liela gandarījuma nav. Šajā sērijā savu potenciālu vēl neesam izmantojuši.

Pirmdien jānorobežojas no pirmās spēles rezultāta un jācenšas parādīt savu labāko spēli. Jāapzinās, ka šobrīd varam spert tikai pirmo no vairākiem soļiem. Pozitīva iznākuma gadījumā būs jāspēlē gan Latvijas-Igaunijas līgā, gan nacionālajā čempionātā."

Armands Misus, "Vega 1/Liepāja" galvenais treneris

"Ja spēlē iemet 45 punktus, cerību uzvarēt ir maz. Arta Frīdenberga viena pati mums sameta vairāk punktu nekā četras mūsu mazās kopā. Agresivitāte – nekāda, pāris spēlētājas laukumā gulēja. Dažas problēmas atrisinājām, taču Artu nenosedzām.

Zanes Tamanes darbībā izpaudās deviņu mēnešu pārtraukums. Aizsardzībā tikām galā diezgan labi, taču tas prasīja daudz spēka.

Sešpadsmit punktu starpība ir salīdzinoši liela, taču uz Rīgu brauksim cīnīties. Spēlēt varam, taču “RSU/Merks” ir cita līmeņa komanda nekā Tartu, Rapla vai “Audentes”. Jāapzinās, ka “Top 6” turnīrā spēlē daudz spēcīgākas vienības. Zaudējumi tur ir vērtīgāki nekā 10 uzvarētu spēļu sērija otrajā grupā."