Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ESPN: "Laksa nes Porziņģa pacelto karogu"

ESPN: "Laksa nes Porziņģa pacelto karogu"
Kitija Laksa
Foto: South Florida

ESPN pirmdien, 12. februārī, pirmo reizi nosauca latviešu basketbolisti Kitiju Laksu par nedēļas labāko spēlētāju (espnW national player of the week).

"Vislabāk zināmajam latvietim basketbolā, “New York Knicks” zvaigznei Kristapam Porziņģim, otrdien paredzēta ceļgala operācija. Palikusi basketbola laukumā, lai nestu savas Baltijas valsts karogu, Kitija Laksa svētdien sarāva gabalos #13 "Ohio State" ar metienu lēcienā, kurš bija precīzs kā ķirurga skalpelis. Pretsāpju zāles nebija nepieciešamas.

Porziņģim jācer, ka viņam klāsies labāk nekā “Buckeyes”. Laksa, trešā gada studente no Rīgas, guva 41 punktu “South Florida” uzvarā pār “Ohio State”, trāpot 15 no 27 metieniem no spēles, tai skaitā 8 no 13 trīspunktu metieniem.

Viņa paveica to, kas nebija pa spēkam pat Eižai Darrai no “Louisville”, Ketlinai Flehertijai no “Michigan” un Meganai Gustavsonei no “Iowa”. Minētās snaiperes palīdzēja savām komandām pieveikt “Ohio State”, taču neviena nesameta divreiz vairāk punktu nekā Kelsija Mičela, valsts pašlaik rezultatīvākā aktīvā spēlētāja.

Būdama galvenajā lomā aizvadītās nedēļas galvenajā pārsteiguma uzvarā – un pa ceļam atkārtojot
“American Athletic Conference” gūto punktu rekordu vienā spēlē – Kitija Laksa ir espnW nedēļas spēlētāja.

Laksai tā bija laba nedēļa, ne tikai laba svētdiena. Iepriekšējā mēneša laikā realizējusi tikai 29,5% metienu no spēles un tikai vienu reizi deviņās cīņās guvusi 20 punktus, viņa ar lielisku precizitāti (10/17) sameta 25 punktus trešdienas uzvarā pār “East Carolina”.

Minētais panākums atļāva “Bulls” nostiprināties “American Athletic Conference” otrajā vietā. Līgā, kur jāspēlē kopā ar (vienpadsmitkārtējo NCAA čempioni) “Connecticut”, sudraba medaļa ir vērtīga. Laksa nedēļas laikā meta ar 56,8% precizitāti, turklāt realizēja 54,2% tālmetienu.

"Bulls" visu sezonu vēlējās parādīt tādu sniegumu kā pret "Ohio State", svētdien televīzijas intervijā teica “South Florida” vadošā punktu guvēja (spēli translēja ESPN). Izņemot gadskārtējo un neizbēgamo zaudējumu pret “UConn”, svētdien bija vienīgā iespēja savā laukumā uzņemt nacionālā titula pretendenti.

“South Florida” kopš 2013. gada 20. februāra nebija uzvarējusi nevienu “Top 15” komandu, taču pretinieces, kuras “Big Ten” konferencē ierindojas priekšpēdējā vietā aizsardzībā pret trīspunktu metieniem, radīja izdevību.

Laksa gaidīja 14 sekundes, lai izmantotu iespēju. Viņa uzlika aizsegu, ar māņkustības palīdzību atbrīvojās no sedzējas, noķēra bumbu un vairākus soļus no trīspunktu līnijas izdarīja metienu, kurš trāpīja grozā.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā, kad viņa atbrīvojās no divām sedzējām un trāpīja tālmetienu gandrīz no tās pašas vietas, viņas rēķins palielinājās līdz 18 punktiem. “Ohio State” spēlētājas sameta 13 punktus. “South Florida” ieguva pārsvaru (31:13), kas pieauga līdz 28 punktiem un ne brīdi nebija mazāks par 12 punktiem.

“Manuprāt, svētdiena parādīja, uz ko esam spējīgas,” teica Laksa. Patiešām, šī bija otrā reize sezonā, kad Laksa sameta 40 punktus, taču, parādot pienācīgo cieņu 11 iemestajiem tālmetieniem pret “Southern”, šis gadījums bija pats par sevi īpašs. Neskaitot tālmetienus, Laksa sasniedza sezonas rekordu iemestajos divpunktu metienos.

Latvija, iespējams, uz brīdi palikusi bez "Vienradža", taču pāri palikušajam "Bullim" aizvadītā nedēļa bija īpaša. Latviete trešo reizi sezonā tika izvirzīta ESPN nedēļas spēlētājas balvai – iepriekš 2017. gada 27. novembrī un 18. decembrī – un pirmo reizi tika atzīta par labāko.

Atzinībai tika izvirzītas: Megana Gustavsone (Iowa), Rutija Hebarde (Oregon), Keilija Džensena (Oklahoma State), Viktorija Vivjensa (Mississippi State).

Iepriekšējās uzvarētājas: Darra no “Lousiville” (20.11), Mičela no “Ohio State” (27.11), Tomasa no “Florida State” (04.12), Gudvina no “Oklahoma State” (11.12), Kārtere no “Texas A&M” (18.12), Klemensa no “Western Illinois” (26.12), Makfī no “Stanford” (01.01), Herisa no “Houston” (08.01), Darra no “Louisville” (15.01), Tomasa no “Florida State” (22.01), Volesa no “Baylor” (29.01) un Makfī no “Stanford” (05.02)."

Izmantotie resursi:
South Florida Bulls' Kitija Laksa is espnW's...
16 tālmetieni, 62% precizitāte – Laksa kļūst...


, 2018-02-13 05:49, pirms 6 gadiem
Labs
, 2018-02-13 07:58, pirms 6 gadiem
Kitija Laksa svētdien sarāva gabalos #13 "Ohio State" ar metienu lēcienā, kurš bija precīzs kā ķirurga skalpelis. Pretsāpju zāles nebija nepieciešamas.

NOVIKS AVA ELEMENTA!
, 2018-02-13 08:06, pirms 6 gadiem
Kāds Novikam sakars? Pārtulkoja ESPN rakstu, Ko rakstījis 100x apmaksātāks žurnālists. Bet Jūs tikai piržat dīvānā. Man Māra raksti ļoti patīk. Var just,ka autors zina, par ko runā un mūsdienu žurnālistikā bez tā saucamajiem "clickbait" virsrakstiem neiztiek pat New York Times. Un tagad uz skolu, pokemoni!
, 2018-02-13 09:41, pirms 6 gadiem
Malacīte! Re kā - jeņķi palēnām iegaumēs. kas ir Latvija. Sākumā KP, tad Bertāns, tagad arī Laksa. Kā tur teica Latvijas sūtnis iekš ASV - Man tagad ir daudz vieglāk strādāt, nav jāskaidro, kur ir Latvija
, 2018-02-13 09:42, pirms 6 gadiem
Noviks pie pirmās izdevības liek Porziņģi virsrakstā, to jau sen esmu novērojis
, 2018-02-13 11:29, pirms 6 gadiem
Labs virsraksts, rakstu nelasīju.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.