Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kristīne Vītola: "Mārtiņš Gulbis ir korekts un prasīgs treneris"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristīne Vītola: "Mārtiņš Gulbis ir korekts un prasīgs treneris"
Kristīne Vītola valstsvienības treniņā 2019. gada 11. novembrī. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pagaidām par pretiniecēm nedomājam. Koncentrējamies mūsu spēlei," pirmdien, 11. novembrī, pēc sieviešu basketbola valstsvienības pirmā treniņa teica viena no komandas līderēm Kristīne Vītola.

Spēka uzbrucējas atgriešanās ir priecīgs notikums. Vītola nekur nebija aizgājusi, taču Eiropas čempionāts viņai beidzās piecās minūtēs. Spēlētāja starta cīņā pret Lielbritāniju guva savainojumu un nākamajās spēlēs varēja atbalstīt komandu tikai no soliņa.

Šosezon Vītola pārstāv “Perfumerias Avenida” – Salamankas lielklubu, kura rindās 2016. gadā kļuva par Spānijas čempioni. “Pūces” nacionālo čempionātu sāka ar sešu uzvaru sēriju. Sekoja divi zaudējumi, bet Eiropas kausā komandai joprojām ir perfekta bilance 4-0.

“Avenida” mērķis ir nemainīgs – uzvarēt katrā spēlē. “Pirmajās četrās spēlēs nodrošinājām vietu starp Eiropas kausa 24 labākajām komandām. Nākamajās divās spēlēs cīnīsimies, lai būtu starp astoņām vienībām, kuras izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas.”

Vītola šosezon ir otrā vērtīgākā Salamankas spēlētāja. Pārrēķinot uz 40 minūtēm, priekšā arī Silvijai Domingesai. Latvietes rēķinā Spānijas līgā 20:12 minūtēs vidēji gūti 8,4 punkti, izcīnītas 4,6 atlēkušās bumbas un izprovocētas 2,9 piezīmes. Eiropas kausā 10,3 punkti un 5,3 bumbas.

“Esmu kļuvusi vecāka. Pieredzējušāka un citādāk domājoša,” otro iznācienu Salamankā komentē Vītola. Viņa norāda, ka spēles laika pieaugumu novembrī nosaka “Avenida” treneris Migels Ortega. “Nekas nav mainījies. Spēles laiku nosaka trenera lēmumi – man jābūt tiem gataviem.

Sestdienas, 9. novembra, vakarā “Avenida” spēlēja Lugo – Galisijas pilsētā pie Miņju upes. Vītola kvalifikācijas cikla nosacīto sākumu sagaidīja autobusā uz Salamanku. “Ceļā pavadījām piecas stundas un atgriezāmies vienos naktī. Sešos no rīta kāpu mašīnā uz Madridi. Desmitos gaidīja lidmašīna uz Helsinkiem, kur notika pārsēšanās. Pirms sešiem vakarā ielidoju Rīgā.”

Vēl pēc 15 stundām Vītola bija “Elektrum” Olimpiskā centra zālē. Divi treniņi pirmdien, slēgtā spēle pret Lietuvu – komandas rīcībā ir 80 stundas, lai sagatavotos starta cīņai pret Horvātiju. “Miegs šonakt bija diezgan saraustīts. Neliels satraukums, taču tas ir normāli.”

Spēlētājai radies labs pirmais iespaids par valstsvienības jauno stūrmani. “Mārtiņš Gulbis – ļoti korekts un prasīgs treneris. Nav nekādu iebildumu. Viss patīk, darbs notiek. Viņš prasa spēlētāju uzmanību – to arī cenšamies viņam dot.”

Vītola izlasē ieradusies ar prieku. “Pēc Eiropas čempionāta nekādu pārdomu nebija. Vasarā sanāca izkrist, taču zināju, ka gribu spēlēt. Būt izlasē vienmēr ir liels prieks. Tā ir iespēja iegūt citādākas emocijas nekā klubā.

Pērn Vītola aizvadīja līdz šim labāko sezonu, palīdzot “TTT Rīga” pēc 34 gadu pārtraukuma nokļūt Eiropas astoņu spēcīgāko klubu vidū. Viņa bija komandas otrā vērtīgākā spēlētāja Eirolīgā. Vītola 18 spēlēs vidēji 30,2 minūtēs guva 12,7 punktus un izcīnīja 6,7 bumbas zem groziem.

Lai gan spēlētājai bija izcila loma un iespēja spēlēt mājās, Rīgā viņa nepalika, jau maijā paziņojot par pievienošanos seškārtējai Spānijas čempionei. Runājot par pāreju, Vītola ir kategoriska. “Nevēlos sniegt nekādus komentārus. Karjeras laikā tiek pieņemti dažādi lēmumi.”

  +1 [+] [-]

, 2019-11-11 18:28, pirms 4 gadiem
Varēja jau nu paskaidrot pārejas iemeslus, lai nesāktos visādi minējumi, bet nauda droši vien bija viens no svarīgākajiem iemesliem, un tas ir normāli jebkurai pieredzējušai un meistarīgai sportistei. Patriotismu var izrādīt, spēlējot izlasē, ko Kristīne arī dara.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-11 19:38, pirms 4 gadiem
Sosezon TTT viņai nevarētu atļauties samaksāt ne pusi no gribētā. Apskaties, kas tur spēlē. Aija- citur diez vai kāds viņu ņemtu, gadi tomēr. Paula, pirmais gads pēc universitātes, pa lēto. Zenta- TTT menedžmenta mīkla. Noteikti, pēc labas sezonas Zviedrijā, nav pa lēto. Pienesums nekāds. Leģionāres arī nav no dārgā gala, nav naudiņas. Kitija- pēc traumas. Visiem labi, dzīvo mājās, pilna rehabilitācija, neviens nekur nedzen. Komanda zin, ka būs, tikai nezin, kas būs un vai vairs būs kāda vajadzība. Baltijas līgu arī bez Kitijas mierīgi var vinnēt. Pīlābere arī nemaksā nekādu kosmosu, nav tas kalibrs. Vienīgais Kate varētu kaut ko maksāt, vismaz spriežot pēc snieguma. Nu un vēl protams perspektīvās juniores, par kuru dalību, iespējams, pat piemaksā. Nav viņai šogad šeit ko darīt. Jāpelna kamēr vēl var

     [+] [-]

, 2019-11-11 20:17, pirms 4 gadiem
john_isner_110096780324187 rakstīja: Sosezon TTT viņai nevarētu atļauties samaksāt ne pusi no gribētā. Apskaties, kas tur spēlē. Aija- citur diez vai kāds viņu ņemtu, gadi tomēr. Paula, pirmais gads pēc universitātes, pa lēto. Zenta- TTT menedžmenta mīkla. Noteikti, pēc labas sezonas Zviedrijā, nav pa lēto. Pienesums nekāds. Leģionāres arī nav no dārgā gala, nav naudiņas. Kitija- pēc traumas. Visiem labi, dzīvo mājās, pilna rehabilitācija, neviens nekur nedzen. Komanda zin, ka būs, tikai nezin, kas būs un vai vairs būs kāda vajadzība. Baltijas līgu arī bez Kitijas mierīgi var vinnēt. Pīlābere arī nemaksā nekādu kosmosu, nav tas kalibrs. Vienīgais Kate varētu kaut ko maksāt, vismaz spriežot pēc snieguma. Nu un vēl protams perspektīvās juniores, par kuru dalību, iespējams, pat piemaksā. Nav viņai šogad šeit ko darīt. Jāpelna kamēr vēl var
Meļņika nespēlēja pēdējās sezonas Zviedrijā.