Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Politika iejaucas sportā: amerikāņu spēlētājas netiek ielaistas Turcijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Politika iejaucas sportā: amerikāņu spēlētājas netiek ielaistas Turcijā
Emma Kanona
Foto: informationen-marburg.de

Turcijas valdība pirmdien, 9. oktobrī, pārtrauca izsniegt vīzas Amerikas Savienoto Valstu pilsoņiem. Pirmās sekas bija jūtamas jau nākamajā dienā – valstī netika ielaistas trīs amerikāņu spēlētājas, kuras Krievijas un Itālijas komandu sastāvos ceļoja uz FIBA Eirolīgas spēlēm.

Turku varas iestādes aizvadītajā nedēļā aizturēja ASV konsulāta darbinieku Metinu Topuzu, apsūdzot viņu spiegošanā. Amerikāņi reaģēja, 8. oktobrī pārtraucot izsniegt vīzas Turcijas pilsoņiem, kuri vēlējās apmeklēt vai studēt ASV. Turcija nekavējās ar atbildi – 9. oktobra vakarā ap plkst. 22:00 tika pārtraukta vīzu izsniegšana ASV pilsoņiem.

Aizliegums radīja tūlītējas sekas. Krievijas kluba Orenburgas “Nadežda” direktors Oļegs Hromkins 10. oktobra rītā paziņoja amerikāņu spēlētājām Emmai Kanonai (Emma Cannon) un Brionai Džonsai (Brionna Jones), ka viņām netiks ļauts iebraukt Turcijā, lai piedalītos Eirolīgas spēlē pret Stambulas “Fenerbahce”.

“Nadežda” Stambulā ieradās astoņu spēlētāju sastāvā. Kanona un Džonsa palika Maskavā, savukārt trešā amerikāniete – Baltkrievijas pilsonību saņēmusī saspēles vadītāja Aleksa Bentlija – uz Turciju nebrauca Premjerlīgas spēlē gūtā savainojuma dēļ.

"Domāju, ka šī situācija ilgtermiņā ietekmēs daudzas komandas," īsziņā "Associated Press" žurnālistam Dagam Feinbergam (Doug Feinberg) otrdien rakstīja Kanona, kura vasarā pārstāvēja WNBA klubu "Phoenix Mercury". "Neesmu priecīga izlaist pirmo Eirolīgas spēli un nebūt kopā ar komandas biedrēm. Jutīšu līdzi savai komandai un centīšos būt gatava nākamajai spēlei."

Dienas turpinājumā Kanonai un Džonsai pievienojās Itālijas kluba “Famila Schio” amerikāņu leģionāre Džolīna Andersone (Jolene Anderson). “Paldies par brīnīšķīgo vīzu režīma atcelšanu starp Turciju un Ameriku! Nevaru rītdien ceļot uz Eirolīgas spēli Turcijā...” tviterī rakstīja spēlētāja.

Otrdienas vakarā Andersone veica vēl vienu ierakstu. “Rīta lidmašīna uz Stambulu. Sagaidāms, ka vīzu jautājums tiks atrisināts.”

Turcijas sieviešu basketbola līga (TKBL) ir bagātākā Eiropā. Desmit Turcijas klubi piedalās starptautiskajos turnīros. Stambulas “Fenerbahce”, “Galatasaray” un “Yakin Dogu” startē Eirolīgā. “Kayseri”, “Mersin”, “Hatay”, “Bešiktaš” un “Istanbul University” sacenšas Eiropas kausa izcīņā, bet “Samsun Canik” un “Bornova Becker Spor” – Austrumeiropas līgā.

Sezonas gaitā uz Turciju jābrauc vairākiem desmitiem Eiropas klubu, tai skaitā Latvijas čempionēm “TTT Rīga”. Mārtiņa Zībarta trenētā komanda Eiropas kausa A grupā spēlēs pret Stambulas “Bešiktaš”. Mājas spēle paredzēta 12. oktobrī Rīgā, savukārt viesos jācīnās 2. novembrī.

Latvijas basketbolistes Eirokausu regulāro sezonu sāks 11. oktobrī. Anete Šteinberga un “Castors Braine” plkst. 19:00 izbraukumā tiksies ar Eirolīgas čempioni Kurskas “Dynamo”, bet Elīna Dikeulaku un “CCC Polkowice” plkst. 20:00 viesos mērosies spēkiem ar Francijas čempioni “Villeneuve d`Ascq”. Zenta Meļņika un “DVTK Miskolc” plkst. 18:30 Eiropas kausa mājas spēlē uzņems “Charleville”, savukārt Kristīne Vītola trešdien ceļos uz Vroclavu.

Izmantotie resursi:https://apnews.com/7daca753368a458c...

     [+] [-]

, 2017-10-11 00:15, pirms 7 gadiem
rēcīgi - ASV un Turcijas konflikta dēļ cieš .. krievija.

bet politika un sports nekad nav šķirti. kaut vai paši asv sportisti iejaucās politikā ar savu attieksmi pret valsts himnu.

     [+] [-]

, 2017-10-11 00:55, pirms 7 gadiem
Smieklīgi, komanda uzprasa valstij ,lai vispār vīzas nevienam neizsniedz, būs 100% mājās.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-11 07:55, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: rēcīgi - ASV un Turcijas konflikta dēļ cieš .. krievija.

bet politika un sports nekad nav šķirti. kaut vai paši asv sportisti iejaucās politikā ar savu attieksmi pret valsts himnu.
bļin, nerunā par ko nezini!!! Sportistiem attieksme pret himnu ir patriotiska un mierīgā attieksmes izrādīšana nekādā mērā neparāda, ka viņi nebūtu valsts patrioti un negodātu gan himnu gan dienējošos cilvēkus utt. Pirms, ko tādu apgalvo, iesaku labāk noskatīties intervijas ar viņiem, nevis greizas ziņas lasīt

     [+] [-]

, 2017-10-11 08:26, pirms 7 gadiem
Par himnu rebelam piekrītu, ar cieņu pret valsti ar nosodījumu pret pastāvošās varas attieksmi.. tas, ka tramps kauko bļauj nenozīmē, ka tā ir.. kā tiko bbc rakstīja, džekam visa prezidentūra ir viens tv šovs un ja vaidzēs pacelt reitingus, tad pacels.. kaut ar Trešo pasaules karu..

  -1 [+] [-]

, 2017-10-11 09:03, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: rēcīgi - ASV un Turcijas konflikta dēļ cieš .. krievija.

bet politika un sports nekad nav šķirti. kaut vai paši asv sportisti iejaucās politikā ar savu attieksmi pret valsts himnu.
Briva valsti cilvekam nav jastav vai jadzied obligati himnas laika...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-11 09:33, pirms 7 gadiem
Eirolīga par šādu joku varētu diskvalificēt turcijas basketbolu - un uzreiz klubu spēlētājiem tiks izsniegtas vīzas, jo klubi negrib zaudēt eirolīgu, citādi nav vajadzīgi leģionāri.

     [+] [-]

, 2017-10-11 10:31, pirms 7 gadiem
kurā vietā es kaut ko rakstīju par nepatriotismu vai ka obligāti kaut kas jādara?

     [+] [-]

, 2017-10-11 22:42, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: kurā vietā es kaut ko rakstīju par nepatriotismu vai ka obligāti kaut kas jādara?
šis te -> bet politika un sports nekad nav šķirti. kaut vai paši asv sportisti iejaucās politikā ar savu attieksmi pret valsts himnu - ir tavs teksts un tas neatbilst realitātei....es pat nesaprotu kā aizdomājies līdz tam? viņi himnas laikā pauž savu viedokli pret diskrimināciju un netaisnīgumu, un viņu attieksme pret himnu ir tāda pat kā citam sportistam, kurš dzied līdzi vai mierīgi stāv....Es aizmirsu sportista vārdu, kurš to visu sāka, bet viņš intervijā visu tieši izskaidroja