Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Marta Miščenko: "Daugavas sporta namā jutāmies kā pirtī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Marta Miščenko: "Daugavas sporta namā jutāmies kā pirtī"
Marta Miščenko spēlē pret Somiju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Visas meitenes teica, ka Daugavas sporta namā ir ļoti karsti, taču tas pieder pie lietas. Jāspēlē!" pēc debijas Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā sarunā ar Sportacentrs.com teica centra spēlētāja Marta Miščenko.

Svētdien, 10. jūnijā, pirmā oficiālā spēle valstsvienībā bija divām spēlētājām. Laura Ikstena parādīja labu sniegumu aizsardzībā un guva deviņus punktus. Marta Miščenko divreiz apspēlēja pretinieces groza tuvumā un 13 minūtēs izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Centra spēlētāja maijā absolvēja “Wingate” universitāti (3600 studenti) – tā atrodas Ziemeļkarolīnas pavalstī, blakus lielpilsētai Šarlotei (Charlotte). “Bulldogs” sezonas noslēgumā finišēja 19. vietā NCAA otrās divīzijas rangā, bet Miščenko kļuva par komandas labāko spēlētāju un tika iekļauta Dienvidaustrumu apgabala simboliskajā komandā (first team All Southeast Region).

Miščenko sezonas gaitā pievienojās 1000 punktu klubam, tika atzīta par vienu no divām “South Atlantic Conference” gada spēlētājām un nopelnīja vietu SAC simboliskajā komandā. Sezonas rādītāji – 16,5 punkti un 7,7 atlēkušās bumbas, kā arī 2,5 bloķēti metieni spēlē.

Sestdien treniņspēle, svētdien Rozā lentītes spēle. Ko paņemsi no šīm divām dienām?
Labu pieredzi. Svētdien vairāk sapratu, kā mēs spēlējam. Bija daudz vieglāk saprasties laukumā. Mans uzdevums bija cīnīties un izdarīt visu, ko spēju.

Kas bija grūtākais treniņu nedēļā – ātrums, informācijas daudzums?
Amerikas basketbols ir daudz savādāks nekā mēs šeit spēlējam. Sākumā man bija grūti saprast, ko treneris vēlas – gan ātruma, gan savstarpējās sapratnes ziņā.

Kādus ceļavārdus saņēmi no trenera?
Ļoti ceru, ka tiksimies vēlreiz. Trenerim būs pārdomu laiks un viņš pateiks, kā rīkosies tālāk.

Daugavas sporta nama lielākais trūkums vasarā – gaisa ventilācija. Varēji paskriet?
Bija pagrūti – kā pirtī. No paša spēles sākuma. Visas meitenes teica, ka Daugavas sporta namā ir ļoti karsti, taču tas pieder pie lietas. Jāspēlē!

Kā bija treniņos?
Rīta treniņos nebija tik grūti. Vakarā gaiss iesila un kļuva karsts.

”Wingate” sezona nebeidzās Amerikā. Studentu komandas reizi četros gados var doties ārzemju tūrē. Jūs braucāt uz Itāliju?
Maija otrajā pusē aizvadījām trīs spēles Itālijā un visās uzvarējām (66:65 pret “VelcoFin”, 89:56 pret “Florence Basket” un 71:65 pret “Fassi Albino” – Sportacentrs.com). Zinu arī nākamā gada plānus – braukšu spēlēt uz Spāniju. Komanda oficiālu paziņojumu sniegs vēlāk.

Tavs mērķis pirmajā gadā Eiropā?
Mērķis ir kļūt par komandas līderi – to arī centīšos darīt.

Latvijā esi mācījusies spēlēt pie vairākiem treneriem. Nosauc viņus!
TTP sporta skolā man ļoti daudz palīdzēja Marija Rasa. Otrā trenere bija Eva Vasiļevska – arī viņas ieguldījums bija liels. Jaunatnes izlasēs sāku spēlēt pie Mudītes Zanderes. Ļoti daudz iemācījos no trenera Aināra Čukstes.

“Wingate” komandu trenēja Anna Henkoka (Ann Hancock). Viņai palīdzēja Seleste Stjuarte (Celeste Stewart) un Keitlina Grisillo (Katelyn Grisillo).

Pēc sezonas brauci uz “Pro Hoops Combine” nometni Kolambusā, kas risinājās vienlaicīgi ar NCAA čempionāta “Final Four”. Kas tur notika?
Tur bija iespēja atrādīties aģentiem. Nometni apmeklēja arī daudzi WNBA klubu treneri. Ieguvu pāris kontaktus, bet parakstīju vienošanos ar aģentu no Spānijas.