Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "TTT sastāvs mainījies vairāk nekā Venēcijai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "TTT sastāvs mainījies vairāk nekā Venēcijai"
TTT basketbolistes. Foto: Renārs Koris

"Venēcijas spēle kļuvusi citādāka, bet spēlētāju resurss ir ļoti līdzīgs pagājušā gada modelim – tādas pašas kvalitātes," pirmdien, 9. decembrī, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Pirms 14 mēnešiem rīdzinieces Eirolīgas kvalifikācijā divu spēļu summā apspēlēja Venēciju ar 140:112. Mājās pretinieces tika pieveiktas 67:56. Viesos uzvara izdevās vēl pārliecinošāka (73:56) un vārti uz pamatturnīru bija vaļā.

Šoruden Venēcijas klubam izdevās pārvarēt kvalifikācijas barjeru, spraigā divkaujā tiekot galā ar Ungārijas vicečempioni “DVTK Miškolc” – 156:153. Venēcietes viesos zaudēja ar 75:85, bet mājās pēc dramatiskas atspēlēšanās pagarinājumā guva virsroku ar 81:68 (71:61).

Kā mainījies pretinieču sastāvs? “Lielākās izmaiņas notikušas mūsu komandā. Palikušas trīs spēlētājas (Aija Klakocka, Karlīne Pilābere, Kate Krēsliņa). Venēcija saglabājusi pērnā gada kodolu – klāt nākušas divas spēcīgas spēlētājas Gintare Petronite un Eliza Penna.”

Venēcija nomainījusi galveno treneri – Andrea Liberaloto vietā uz komandtiltiņa stājies itāliešu speciālists Džampjero Tikki. “Komandas spēle kļuvusi citādāka, bet spēlētāju resurss ir ļoti līdzīgs pagājušā gada modelim – tādas pašas kvalitātes.”

TTT atkarībā no cīņas iznākuma pabeigs pirmo apli septītajā vai astotajā vietā A grupā. Cik nozīmīga ir trešdienas spēle no turnīra viedokļa? “Paskatoties tabulā, lieki paskaidrojumi nav nepieciešami. Lai saglabātu iespējas cīnīties par “Top 6”, jāuzvar.

Karlīne Pilābere nav spēlējusi kopš 26. oktobra. Kājas savainojums atstājis nepatīkamu iespaidu un spēka uzbrucējas atgriešanās laukumā vēl nav gaidāma – Karlīne nepiedalījās arī 3.-5. decembra izbraukumā uz Krievijas pilsētu Orenburgu.

Galvenais treneris pozitīvi vērtē Kitijas Laksas atgriešanās spēli 7. decembrī. “Viņa apliecināja savas kvalitātes, tai skaitā veiksmīgi iesaistījās punktu gūšanā. Pirmais iznāciens izdevās. Arī tālāk nesteigsimies – skatīsimies pašsajūtu dienu pēc dienas.”

TTT un Venēcijas spēle sāksies 11. decembrī plkst. 19:00. Biļetes Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... .