Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena "burbulī" ar Luīzi Šepti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pirmā diena "burbulī" ar Luīzi Šepti
Luīze Šepte un Ilze Jākobsone. Foto: Romāns Kokšarovs/Mikus Kļaviņš

"Women`s EuroBasket 2021" kvalifikācijas spēles 8.-15. novembrī tiek rīkotas sešos sabraukumos Latvijā, Turcijā, Grieķijā, Bosnijā, Portugālē un Nīderlandē. Latvijas basketbola savienība Rīgā uzņem astoņas komandas no D un I grupām. Sieviešu valstsvienības un Latvijas Universitātes spēlētāja Luīze Šepte pastāstīja par pirmo dienu "burbulī".

“Svētdien viesnīcā bija jāreģistrējas līdz sešiem vakarā. Istabiņā gaidīja maskas, dezinfekcijas līdzekļi un Latvijas Basketbola savienības apsveikums – veiksmes novēlējums un šokolāde. Ļoti patīkami!

Pēc testa devāmies uz vakariņām. Vakara oficiālā programma beidzās ar komandas sapulci – tajā visi pirmo reizi satikās. Uzzinājām gaidīto – visi testi negatīvi. Galvenā trenera uzrunai sekoja brīvais laiks, kuru daļēji veltīju mācībām.

Studēju Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē. Ārstniecības studiju programma otrā līmeņa bakalaura grāda iegūšanai aizņem sešus gadus. Studijas daļēji notiek attālināti, daļēji – Zinātņu mājā Torņakalnā. Kolokviji notika pagājušajā nedēļā, tāpēc labi, ka “burbulis” notiek šonedēļ.

Pirmdien bija divas attālinātas lekcijas. Viena no tām notika treniņa laikā, taču neko nekavēju – noskatījos ierakstā. Pēc pusdienām rakstīju testu bioloģijā.

Klātienes kolokviji notiek anatomijā un bioloģijā. Anatomijā vajag sajust kaulus, aptaustīt muskuļus – to nevar izdarīt attālināti. Bioloģijā jāizmanto mikroskops – dalāmies grupās. Pārējos priekšmetus, piemēram, psiholoģiju, varam mācīties neklātienē. Ļoti patīk Zinātņu māja – attīstīta, ar jaunajām tehnoloģijām.

Diena sākās ar brokastīm un gatavošanos treniņam. Pirms izbraukšanas katru reizi ir 10 minūšu sapulce, kurā treneris iepazīstina ar treniņplānu. Nodarbības ritēja bez kontakta. Vakara treniņš tika filmēts – rīt video analizēsim nodarbībā redzēto.

“Elektrum” Olimpiskajā centrā nav atļauts trenēties svaru zālē. Tās vietā darbojamies ar gumijām. Katrai valstij paredzēta personalizēta ģērbtuve – tajā pārvelkam botas, bet nemazgājamies. Iesildīšanās un atsildīšanās notiek bez steigas, jo treniņiem tiek izmantotas abas basketbola zāles.

Bez maskām esam istabiņās un zālē – pārvietojoties viesnīcā un braucot autobusā, jābūt maskās. Šķita interesanti, kā pārveidots Olimpiskais centrs. Ieeja pa rezerves durvīm, basketbola zāle no pārējām telpām nodalīta ar tuneli.

Otrdien brokastis būs desmitos no rīta. Viss notiek salīdzinoši vēlāk, jo spēles sāksies 19:45. Pirms sarunas atnācu no masāžas telpas, kur izveidojās dzīvā rinda. Vēl saglabājusies treniņa enerģija, tāpēc vajag nedaudz atiet. Paldies dokiem, kuri gatavi strādāt līdz pēdējam apmeklētājam!

Dzīvojam desmitajā stāvā – vienpadsmitajā ir konferenču telpas. Katra spēlētāja dzīvo savā numurā. Ir kāpnes, kuras varam izmantot, lai ikdienas maršruti nepārklātos ar citām komandām – uz ēšanu jāiet pirmajā stāvā. Pieejami arī trīs lifti.

Ēdienreizēs varam izvēlēties vienu no siltajiem ēdieniem. Pārējais – salāti, maizes, augļi – pieejams plastmasas iepakojumos. Pašiem savas pudeles, ūdens. Sulas – ar vāciņu. Noteikumi paredz, ka nākamā komanda tajā pašā zonā var ierasties pēc 40 minūšu pauzes.

Mūsu stāvā ir uzkodu stūris ar augļiem, maizītēm, sulām un ūdeni. Izlases direktors Edijs Eglītis gādā, lai nekas netrūkst. Redzējām maķedonietes un vācietes – pēdējās atbrauca, kad ēdām pusdienas. Vakariņojām vienlaicīgi – katra komanda savā zāles galā.”

FIBA “burbuļi” 2020. gada 8.-15. novembrī

GrupaPilsētaKomandas
AHērakleja (Grieķija)Bulgārija/Grieķija/Islande/Slovēnija
BHēraklejaIzraēla/Melnkalne/Zviedrija
CSarajeva (Bosnija)Bosnija/Igaunija/Krievija/Šveice
DRīga (Latvija)Čehija/Dānija/Itālija/Rumānija
EStambula (Turcija)Albānija/Lietuva/Serbija/Turcija
FStambula (Turcija)Baltkrievija/Lielbritānija/Polija
GUdivelaša (Portugāle)Beļģija/Somija/Portugāle/Ukraina
HAmsterdama (Nīderlande)Ungārija/Nīderlande/Slovākija
IRīga (Latvija)Horvātija/Vācija/Latvija/Ziemeļmaķedonija

Piezīme. Spēles ar Albānijas un Baltkrievijas līdzdalību atceltas, jo abās komandās pirms izbraukšanas uz Stambulu reģistrēts vīrusa uzliesmojums.

     [+] [-]

, 2020-11-10 18:06, pirms 3 gadiem
Prieks ka LTV svarīgāk ir translēt muktara seriālu, nevis sporta spēles, kas piedevām notiek bez skatītājiem!

     [+] [-]

, 2020-11-10 18:20, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Prieks ka LTV svarīgāk ir translēt muktara seriālu, nevis sporta spēles, kas piedevām notiek bez skatītājiem!
Par ko Tu raudi? LTV7 translēs abas LV spēles šajā sabraukumā.

     [+] [-]

, 2020-11-10 18:37, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par ko Tu raudi? LTV7 translēs abas LV spēles šajā sabraukumā.
Tā tik vēl trūka lai netranslētu! Taču translēt vajadzēja arī citas spēles!