Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jonesku 20 punkti ceturtdaļā, "Oregon" pirmo reizi 20 gados šokē ASV izlasi

Jonesku 20 punkti ceturtdaļā, "Oregon" pirmo reizi 20 gados šokē ASV izlasi
Sabrina Jonesku un "Ducks": pirmā studentu komandas uzvara pār ASV izlasi kopš 1999. gada. Foto: Oregon

"Oregon" sestdien, 9. novembrī, kļuva par pirmo studentu komandu 20 gadu laikā, kura draudzības spēlē pieveica ASV izlasi. Kellija Greivsa trenētās "Ducks" basketbolistes 11 530 skatītāju klātbūtnē Jūdžinā apspēlēja titulētās pretinieces ar 93:86.

ASV izlase spēlēja bez tādām zvaigznēm kā Breana Stjuarte, Maja Mūra un Britnija Grainere. Valstsvienību cīņā veda WNBA kluba “Minnesota Lynx” galvenā trenere Šerila Rīva, jo Dona Steilija aizņemta darbā “South Carolina” universitātē.

Lai gan spēle netiks ieskaitīta “Oregon” oficiālajā NCAA sezonas statistikā, šī ir skaļākā “Ducks” uzvara. Komanda, kura pirmssezonas rangā izlikta ar pirmo numuru, pieveica ASV izlasi, kura triumfējusi sešās Olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

ASV bilance pret studentu komandām pirms ierašanās Jūdžinā bija 43-1. Amerikānietes vienīgo neveiksmi piedzīvoja 1999. gada 7. novembrī, piekāpjoties tābrīža NCAA vadošajai komandai “Tennessee” (trīs tituli pēc kārtas 1996-1998) ar 64:65.

“Ducks” līdere Sabrina Jonesku izcēlās ar 30 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Dinamiskā aizsardze trešajā ceturtdaļā sameta 20 punktus, palīdzot “Oregon” uzvarot spēles nogriezni ar 30:25 un izrauties vadībā – 68:67.

“Oregon”, pateicoties sešiem Jonesku un pieciem Satū Saballi punktiem, iesāka ceturto ceturtdaļu ar 13:2 izrāvienu – 81:69. ASV izlase galotnē samazināja starpību līdz viena tālmetiena tiesai (87:84), taču Saballi atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas – 91:84. “Ducks” uzvarēja ar 90:86.

“Pēc pirmajām trīs spēlēm zinājām, ka viņas dosies laukumā, lai dotu pirmo triecienu,” teica ASV saspēles vadītāja Sjū Bērda. “Atšķirībā no pārējām komandām, “Oregon” nevienā brīdī nepadevās. Dažas no pārējām vienībām nogurdinājām, taču ne šo komandu.

Jūdžinas komanda uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām (34-29, uzbrukumā 12-6). “Ducks” uzbruka ar 50% precizitāti (35/70) un realizēja 14 no 14 brīvmetieniem. ASV meta ar 55,7% precizitāti, bet trāpīja par vienu tālmetienu mazāk (9/26 pret 8/23).

Vācijas izlases spēlētāja, Berlīnē uzaugusī Satū Saballi pabeidza vēsturisko 9. novembra vakaru – kas vienlaikus bija trīsdesmitā gadadiena kopš Mūra krišanas – ar 25 punktiem. Viņa izlaidīs “Oregon” sezonas pirmās trīs spēles, lai 10.-18. novembrī palīdzētu Vācijas valstsvienībai.

ASV bilance Tokijas kampaņā ir 9-1. “Zvaigznes un svītras” septembrī uzvarēja “AmeriCup” finālturnīrā (6-0), bet koledžu tūri sāka ar uzvarām pār “Stanford”, “Oregon State” un “Texas A&M” komandām. Amerikānietes ir nodrošinājušas vietu Olimpiskajā spēlēs, taču 14.-17. novembrī apmeklēs pirmskvalifikācijas turnīru Argentīnas pilsētā Bahia Blankā.


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.