Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anda Eibele: "Latvijā mani favorīti ir BK "Ventspils""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anda Eibele: "Latvijā mani favorīti ir BK "Ventspils""
Anda Eibele 10. novembra spēlē pret "TTT Rīga"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

“Pie lieliem plusiem atslābinies un vēlāk ir grūti noskaņoties. Ar mums tā notika trešajā ceturtdaļā. Pēdējās minūtēs sajutām nervozitāti, jo ilgu laiku nevarējām iemest un rezultāta starpība turpināja rukt,” izcīnot sesto uzvaru Latvijas un Igaunijas čempionātā basketbolā, teica SK “Cēsis” kapteine Anda Eibele.

Sestdien notika pirmā “TTT Rīga” un SK “Cēsis” tikšanās kopš 25. aprīļa. Pirmajā puslaikā Latvijas čempiones ieguva divdesmit divu punktu pārsvaru (47:25), taču otro divdesmitminūti zaudēja ar 23:37. Lai gan iespējas bija, rīdzinieces netika tuvāk par sešiem punktiem. Anda piekrīt, ka sāncensēm izdevies izmantot Cēsu atslābināšanos pēc puslaika pārtraukuma.

“Labi iesākām spēli un parādījām labu sniegumu aizsardzībā. TTT komanda sagatavoja dažādas aizsardzības maiņas. Pirmajā un otrajā ceturtdaļā tikām ar tām galā, taču trešajā tās patraucēja mūsu spēli. Mūsu lielākie mīnusi ir aizsardzībā. Ja neizdari savu darbu segšanā un sāc šmaukties, pretinieks tevi uzreiz soda. Tā notika arī šodien, kad Ieva Krastiņa pret mani iemeta trīspunktnieku.”

Pretinieces bija nopietni gatavojušās spēlei, uzskata viena no divām Cēsu komandas spēlētājām ar Olimpisko spēļu pieredzi.

“TTT spēlēja fizisku basketbolu, daudz presēja, tomēr bijām tam gatavas. Jāatzīst, ka meitenes kārtīgi patrenējušās, treneris Lācis izdarījis labu darbu. Bija jūtams, ka viņas gatavas skriet vēl, taču basketbola spēles ilgums ir tikai 40 minūtes. Uzskatu, ka sākumā ieguvām pietiekamu pārsvaru. Ja tas būtu mazāks, nezinu, kā viss izvērstos. No otras puses, pie lieliem plusiem atslābinies un vēlāk ir grūti noskaņoties. Ar mums tā notika trešajā ceturtdaļā. Pēdējās minūtēs sajutām nervozitāti, jo ilgu laiku nevarējām iemest un rezultāta starpība turpināja rukt. TTT meitenes ir jaunas, ambiciozas un viņām jāturpina tādā virzienā strādāt. Labi, ka klubs nodarbojas ar jauno spēlētāju audzināšanu. Domāju, ka vairāk jāpatrenējas garajām spēlētājām.”

Latvijas un Igaunijas čempionātā katrai komandai jāspēlē pret 11 dažādām pretiniecēm. Cēsu kapteine domā, ka turnīra paplašināšanās radījusi jaunu intrigu. “Man patīk spēlēt apvienotajā čempionātā. Tagad sacensībās ir trīs konkurētspējīgas komandas, nevis tikai TTT vienīgo sāncenšu lomā. Domāju, ka arī Liepāja var sagādāt kādu pārsteigumu.”

Kimberlijas Batleres ierašanās nav uzskatāma par pārsteigumu, saka basketboliste. “Latvijā līdzīgi gadījumi bijuši jau iepriekš, piemēram, TTT sastāvā divreiz spēlēja Tana Vaita, Cēsīs - Nakiša Seilsa, Kristena Mena.”

“Nebūtu nekas pretī uzmest tālmetienu sēriju (7/8), kādu spēlē pret “Anadolu Efes” realizēja “Žalgira” snaiperis,” smej Anda, atzīstot, ka regulāri seko līdzi Eirolīgas klubiem un Latvijas vadošajām komandām. “Domāju, ka vefiešiem svētdien ir izredzes pacīnīties par uzvaru pret Kauņas klubu. Patīk, ka šogad spēlē “VEF Rīga”, taču Latvijas čempionātā esmu par BK “Ventspils”. Atbalstu viņus, jo tur spēlē Sandis Valters.”

Slēpts komentārs: W W E

  +2 [+] [-]

, 2012-11-10 22:32, pirms 11 gadiem
pareizi BKV ir labaakie