Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pasaules čempione Duprī: "Mīlu Austrumeiropu"

Pasaules čempione Duprī: "Mīlu Austrumeiropu"
Candice Dupree Pasaules čempionātā Čehijā
Foto: Scanpix/Getty Images/Day Life

“Eiropā basketbols ir savādāks nekā WNBA. Te var paplašināt savu spēli, treneri ļauj spēlēt brīvāk, var iet tuvāk grozam, uzbrukt no ārienes. Jūtos daudz elastīgāk,” dienu pirms spēles ar “TTT Rīga” teica Slovākijas sieviešu basketbola kluba “Good Angels” līdere, ASV valstsvienības spēka uzbrucēja un Pasaules čempione Kendisa Duprī (Candice Dupree).

“Temple” universitātes absolvente Eiropā spēlē ceturto sezonu. Pirmās divas ziemas Duprī pavadīja Polijas vēsturiskajā galvaspilsētā Krakovā, pārstāvot “Wisla Can-Pack” vienību. 2009. gada vasarā spēka uzbrucēja pārcēlās uz Polijas dienvidu kaimiņvalsti Slovākiju, palīdzot Košices klubam sasniegt Eirolīgas ceturtdaļfinālu (bilance 8-6, cīņā par vietu “Final Four” zaudējums pret Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK).

“Cerams, varam nospēlēt tikpat labi kā 2010. gada sezonā un pat labāk. Pirmais starts Eirolīgā nebija viegls, zaudējām izbraukumā Itālijā, bet atguvāmies un izcīnījām uzvaru mājās pār Francijas klubu “USO Mondeville”,” teica Duprī. “Ceru, ka labi nospēlēsim un uzvarēsim arī trešdienas vakarā.”

Iepriekšējā sezonā Košices sastāvā sacentās divas ASV izlases spēlētājas. Uzbrucēja Endžela Makotrija pēc sekmīgā starta Eirolīgas debijā saņēma labu piedāvājumu no Ungārijas un tagad kopā ar Zani Tamani spēlē Šopronas “MKB Euroleasing”.

“Makotrija padarīja komandu atlētiskāku. Viņa ir lieliska spēlētāja un metēja. Tai pašā laikā mūsu komandai klāt nākusi jauna spēlētāja – Žirkova. Domāju, viņa ir tikpat laba, ar lielu spēku. Protams, Endžela ar viņas labo enerģiju mums pietrūkst, taču mums jāiet uz priekšu.”

Ceturto gadu spēlējot Austrumeiropā un Centrāleiropā (piemēram, poļu skatījumā viņu valsts ir Centrāleiropas austrumos), Duprī izstaro pozitīvu noskaņojumu un neslēpj, ka viņai patīk spēlēt šajā Eiropas daļā. “Mīlu te būt. Polijā un Slovākijā kultūras netrūkst, basketbols ir labs. Vienlaikus cenšos kļūt labāka spēlētāja. Zini, Eiropā basketbols ir nedaudz savādāks nekā WNBA. Te var paplašināt savu spēli, treneri ļauj spēlēt brīvāk, var iet tuvāk grozam, uzbrukt no ārienes. Jūtos daudz elastīgāk.”

Koledžas laikos Duprī trenējās pie leģendārās Dounas Steilijas, kura ilgus gadus spēlēja nacionālajā izlasē un bija ASV karognesēja Atēnu Olimpiskajās spēlēs. Spēlētāja par treneri atsaucas ar lepnumu.

“Douna Steilija bija mana trenere “Temple” universitātē un vienlaikus izcila spēlētāja. Viņa daudz paveikusi sieviešu basketbolā ar apņēmību, spēlējot no sirds un cienot spēli. Pie viņas treniņi vienmēr bija intensīvi un Steilija mani sagatavoja profesionālajam basketbolam.”

“”TTT Rīga” sastāvā ir daudz labu spēlētāju,” sarunas noslēgumā Duprī raksturo sāncenses trešdienas spēlē. “Divas amerikānietes, kuras var spēlēt 37-39 minūtes, labi vāc bumbas un met. Jums ir pāris labu snaiperu, Batlere un viena no jūsu aizsardzēm. Plānojam labi nospēlēt kā komanda.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 22:08, pirms 13 gadiem
Latvija ir ziemeļeiropā nevis austrumeiropā!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.