Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT 17 iespējamās pretinieces Eirolīgā, arī Babkina, Šteinberga un Vītola

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

TTT 17 iespējamās pretinieces Eirolīgā, arī Babkina, Šteinberga un Vītola
TTT kapteine Aija Klakocka un LBS prezidents Raimonds Vējonis. Foto: WBBL.eu

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) pirmdien, 10. augustā, nosauca 51 komandu, kura vēlas startēt Eiropas klubu turnīros. Latvijas čempionei "TTT Rīga" rezervēta viena no 14 vietām Eirolīgas pamatturnīrā, bet vēl četras komandas sadalīs atlikušās divas vietas.

Eiropas basketbola lielvalstis Francija un Krievija prestižajā turnīrā būs pārstāvētas ar trīs komandām katra. Elīna Babkina aizstāvēs Orenburgas “Nadežda” krāsas. Turcija deleģējusi divas komandas – Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas “Galatasaray” un tās tradicionālo konkurenti “Fenerbahce”.

Sešas valstis – Latvija, Spānija, Polija, Čehija, Ungārija un Itālija – saglabājušas vienu garantētu vietu turnīrā. Šajā pulkā ir gan deviņpadsmitkārtējā Latvijas čempione “TTT Rīga”, gan Gundara Vētras trenētā Polijas čempione “Arka Gdynia”..

Divas ceļazīmes uz pamatturnīru tiks sadalītas kvalifikācijā, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. Kristīne Vītola un “Aluinvent Miškolc” (Ungārija) mērosies spēkiem ar turku “Izmit”, savukārt katalāņu “Uni Girona” spēlēs pret Rumānijas superkomandu “ACS Sepsi-Sic”.

Eirolīgas komandas 2021

KomandaValsts
Jekaterinburgas UGMKKrievija
Dynamo KurskKrievija
Nadežda OrenburgKrievija
Lyon ASVELFrancija
Bourges BasketFrancija
Basket LandesFrancija
FenerbahceTurcija
GalatasarayTurcija
Sopron BasketFrancija
Arka GdyniaPolija
AvenidaSpānija
ZVVZ USK PrahaČehija
Famila Basket SchioItālija
TTT RīgaLatvija

Eiropas kausam pieteikušās 33 komandas. Dalībnieču pulku papildinās divas vienības no Eirolīgas kvalifikācijas, tātad cīņā iesaistīsies 35 klubi. Seši no tiem sacentīsies kvalifikācijā, trīs pāros sadalot pēdējās trīs ceļazīmes uz pamatturnīru.

Regulārajā sezonā 32 komandas tiks sadalītas divās ģeogrāfiskajās konferencēs un astoņās apakšgrupās ar četrām vienībām katrā. Pamatturnīra dalībnieču vidū ir Kate Krēsliņa (“Castors Braine”) un Laura Meldere (“Reyer Venezia”), savukārt Ance Aizsila un Beļģijas klubs “Kangoeroes Mechelen” mēģinās pārvarēt kvalifikācijas barjeru.

Pirmā konference

KomandaValsts
Miškolc vs IzmitUngārija/Turcija
Sparta&K MoscowKrievija
MBA MoscowKrievija
Ormanspor GenclikTurcija
Bellona KayseriTurcija
ElazigTurcija
Buyuksehir AdanaTurcija
Hatay AntakyaTurcija
Atomeromu KSC SzekszardUngārija
Uni GyorUngārija
VBW CEKK CegledUngārija
AZS GorzowPolija
KP BrnoČehija
A3 Basket UmeaZviedrija
Neve David RamlaIzraēla
PrometeyUkraina

Rietumu konferencē zināmas 13 pamatturnīra dalībnieces, bet atlikušās trīs vietas tiks sadalītas kvalifikācijas spēlēs.

Otrā konference

KomandaValsts
Uni Girona vs ACS SepsiSpānija/Rumānija
Landerneau BretagneFrancija
Flammes Carolo BasketFrancija
Roche Vendee BasketFrancija
ESBVA Lille MetropoleFrancija
Gernika BizkaiaSpānija
ValencijaSpānija
Cadi La SeuSpānija
Reyer VeneziaItālija
Castors BraineBeļģija
Basket Hema SKWBeļģija
Phantoms Basket BoomBeļģija
Elfic FribourgŠveice

Kvalifikācijā ir trīs izsētās komandas: “Saint-Amand Hainaut” (Francija), “La Laguna” (Spānija), “Basket Namur Capitale” (Beļģija). Pārējās trīs ir neizsētās vienības: ”Kangoeroes Mechelen” (Beļģija), “Winterthur” (Šveice), “Grengewald Hueschtert” (Luksemburga).

Izmantotie resursi:
Participating clubs confirmed for EuroLeague...

     [+] [-]

, 2020-08-10 20:30, pirms 4 gadiem
Prieks par TTT! Vai Krēsliņa pirms pāriešanas uz Castors Braine zināja, ka šis klubs šosezon Eirolīgā nespēlēs. Eirolīgā vismaz 14 spēles garantētas, bet Eirokausā, ja netiks no grupas ārā, būs tikai 6 spēles. Beļģijas čempionāts nekas ne tuvu spīdošs nav...

     [+] [-]

, 2020-08-10 22:38, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Prieks par TTT! Vai Krēsliņa pirms pāriešanas uz Castors Braine zināja, ka šis klubs šosezon Eirolīgā nespēlēs. Eirolīgā vismaz 14 spēles garantētas, bet Eirokausā, ja netiks no grupas ārā, būs tikai 6 spēles. Beļģijas čempionāts nekas ne tuvu spīdošs nav...
Pieci Beļģijas klubi sasparojušies spēlēt Eirokausā. Castors ir ambiciozs klubs. Eirokausā spēlēja finālā.

     [+] [-]

, 2020-08-10 22:42, pirms 4 gadiem
Obama 08 rakstīja: Pieci Beļģijas klubi sasparojušies spēlēt Eirokausā. Castors ir ambiciozs klubs. Eirokausā spēlēja finālā.
Tas fināls pirms 5 gadiem negrantē izkļūšanu no Eirokausa grupas. Atceros, ka vēl nesen Castors Braine bija iespaidīga 100+ uzvara sērija vietējā čempionātā. Tagad konkurentes tiešām ir tuvāk???

     [+] [-]

, 2020-08-10 23:05, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tas fināls pirms 5 gadiem negrantē izkļūšanu no Eirokausa grupas. Atceros, ka vēl nesen Castors Braine bija iespaidīga 100+ uzvara sērija vietējā čempionātā. Tagad konkurentes tiešām ir tuvāk???
Ja nemaldos Castors pagājušo sezonu zaudēja divās spēlēs, kas ir ārkārtīgi liels retums. Zaudēja jaunai komandai, kur pārsvarā spēlē u20 spēlētējas. Līmenis ir izlīdidzinājies. Ir komandas, kurām iet pāri, bet ir arī komandas ar, kurām nav tik viegli.

     [+] [-]

, 2020-08-10 23:11, pirms 4 gadiem
tiesnesis94 rakstīja: Ja nemaldos Castors pagājušo sezonu zaudēja divās spēlēs, kas ir ārkārtīgi liels retums. Zaudēja jaunai komandai, kur pārsvarā spēlē u20 spēlētējas. Līmenis ir izlīdidzinājies. Ir komandas, kurām iet pāri, bet ir arī komandas ar, kurām nav tik viegli.
Cerams, aizkļūs Eiropas kausā tālu, jo ar vienu BEL čempi nebūs gana, manuprāt, lai Kate progresētu, bet tas tikai mans viedoklis, ko neuzskatu par vienīgo un pareizo.

     [+] [-]

, 2020-08-10 23:20, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, aizkļūs Eiropas kausā tālu, jo ar vienu BEL čempi nebūs gana, manuprāt, lai Kate progresētu, bet tas tikai mans viedoklis, ko neuzskatu par vienīgo un pareizo.
Kad bija raksts par pievienošanos Beļģijas klubam, bija neliels šoks. Progresa iespējas tur diezvai būs...Noteikti varēja tikt labākā klubā.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-10 23:33, pirms 4 gadiem
tiesnesis94 rakstīja: Kad bija raksts par pievienošanos Beļģijas klubam, bija neliels šoks. Progresa iespējas tur diezvai būs...Noteikti varēja tikt labākā klubā.
Man tiešām liekas, ka viņa domāja, ka būs iespēja spēlēt Eirolīgā.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-11 00:48, pirms 4 gadiem
Ko jūs maļat par vienu spēlētāju! Viņa taču nav komanda. Kas TTT spēles ? Vai mēs esam gatavas tur spēlēt?

     [+] [-]

, 2020-08-11 08:07, pirms 4 gadiem
marta rakstīja: Ko jūs maļat par vienu spēlētāju! Viņa taču nav komanda. Kas TTT spēles ? Vai mēs esam gatavas tur spēlēt?
It kā nekad tur nebūtu spēlējušas!!! Sastāvs labs! Jātrenējās un jāspēlē.

     [+] [-]

, 2020-08-11 08:16, pirms 4 gadiem
Cerams šajā sezonā "nenokaus" to kas ir paveikts TTT , lai varētu arī turpmāk spēlēt Eirolīgā. Treneris izskatās nepārliecināts, kur ir nokļuvis! Turklāt pilsētā baumo- esot "šupošanās" treneru komandā ar palīgiem? Vai kāds zin ko vairāk....

     [+] [-]

, 2020-08-11 12:12, pirms 4 gadiem
Ja ir meisterība, tad treneris arī būs labs! Tā kā nevajaga!