Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rīgas izlase otrajā puslaikā piekāpjas Igaunijas valstsvienībai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rīgas izlase otrajā puslaikā piekāpjas Igaunijas valstsvienībai
Guna Lagzdiņa spēlē pret Igaunijas izlasi savāca "double-double"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Rīgas sieviešu basketbola izlase svētdien, 10. jūnijā, pārbaudes spēlē Meža skolā zaudēja Igaunijas valstsvienībai ar rezultātu 55:63 (13:12, 21:20, 8:17, 13:14). Nākamās spēles Rīgas izlasei paredzētas 15.-16. jūnijā, bet 7. un 8. jūlijā gaidāmas cīņas Latvijas trešajā Olimpiādē Liepājā.

Salīdzinot ar sestdienas spēli, komandas sastāvā notika vairākas izmaiņas. Slimības dēļ nevarēja palīdzēt saspēles vadītāja Asnāte Fomina, savukārt astoņnieku papildināja Līga Šurkusa un Baiba Eglīte. Komanda spēlēja balti-zilās formās, kas veidotas Rīgas karoga krāsās.

Fominas iztrūkums mainīja taktisko izkārtojumu. Rīgas komanda vairākkārt spēlēja ar vienu aizsardzi, plašāk spēlē iesaistot uzbrucējas un centra spēlētājas, piemēram, vienlaikus laukumā bija Geka, Rozenberga, Langina, Veidere un Tomsone.

Sākumsastāvs

Rīga: Eglīte, Geka, Ance Aizsila, Lagzdiņa, Šurkusa

Līgas Šurkusas klātbūtnē kopā ar labāku Gunas Lagzdiņas un Rūtas Veideres spēli izlīdzināja spēku samēru cīņā par atlēkušajām bumbām, tomēr uzbrukumu realizācijā pārākas bija igauņu garās spēlētājas. Arī spēka spēlei ziemeļu kaimiņienes bija vairāk gatavas. Jāņem vērā, ka viņām sezonas galvenais starts sāksies pēc trīs dienām, kamēr mājiniecēm jābūt gatavām labāko sniegumu parādīt jūlija beigās un augustā.

Neskaitot spiedienu uz groza apakšu un fizisko pārsvaru, citos spēles elementos igauniešu arsenāls nebija plašs. Lagzdiņas un Rozenbergas agresīvā spēle uzbrukumā ļāva regulāri tikt pie soda metieniem, turklāt Guna iemeta tālmetienu. Rezultatīvi nospēlējot Aizsilai, Gekai, Šurkusai un Veiderei, izdevās uzvarēt divas ceturtdaļas pēc kārtas, puslaiku noslēdzot ar 34:32 Rīgas labā. Vienā no epizodēm otrās ceturtdaļas vidū Rozenberga labi izmeta gala autu, ar piespēli Šurkusai palīdzot gūt divus punktus. Igaunietēm šis brīdis maksāja centra spēlētājas Valērijas Kastas iziešanu no ierindas, kura ar savu svaru neveiksmīgi piezemējās uz labās kājas potītes.

Otrajā puslaikā mājinieces spēlēja ar mazāku enerģiju un atdevi, atdodot iniciatīvu sāncensēm. Igaunietes to izmantoja, ar plašu rotāciju iegūstot drošu uzvaru. Lagzdiņa, Eglīte un Langina pēc caurgājieniem, punktiem ar sodu un tālmetiena pēdējā minūtē samazināja starpību līdz sešiem punktiem, taču apdraudēt viešņu pozīcijas neizdevās.

Rīgai spēlēja un punktus guva: Guna Lagzdiņa 11 (13ab, 7ip), Baiba Eglīte 8 (3rp), Rūta Veidere 8, Ance Aizsila 7 (5pp), Līga Šurkusa 7 (7ab), Agate Geka 5, Paula Langina 5, Dita Rozenberga 2 (3ab, 8ip), Elīna Bērziņa 2, Paula Tomsone.

Lasi par U20 izlases kandidātēm.

  -4 [+] [-]

, 2012-06-10 21:14, pirms 12 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kas tas par sūdu?
Latviešu kārtējais!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-10 22:32, pirms 12 gadiem
kādā sakarā Eglīte ir Rīgas izlasē, ja viņa pirms četriem gadiem bija Pekinas kandidātēs?

     [+] [-]

, 2012-06-11 09:59, pirms 12 gadiem
Kas tā par Rīgas sieviešu basketbola izlasi? Visas nav rīdzinieces, visas nespēlē Rīgā, kāpēc tāds nosaukums?