Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievijas līdere Vadejeva: "Braucu pie Dereka Fišera uzzināt visas nianses"

Krievijas līdere Vadejeva: "Braucu pie Dereka Fišera uzzināt visas nianses"
Marija Vadejeva. Foto: FIBA

Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības centra spēlētāja Marija Vadejeva ceturtdien, 9. maijā, izlidoja uz "Los Angeles Sparks" treniņnometni, taču pirms Eiropas čempionāta viņa plāno piedalīties tikai vienā WNBA spēlē.

Vadejeva 2019. gada sezonā kopā ar Jekaterinburgas UGMK uzvarēja visos turnīros, tai skaitā otro reizi trīs gadu laikā kļuva par FIBA Eirolīgas čempioni. Eirolīgas spēlēs viņa vidēji guva 11,7 punktus un izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas.

Vadejeva intervijā laikrakstam “Izvestija” pauda gandarījumu par spēlēšanu Jekaterinburgā. “Mums ir ļoti saliedēta komanda, visi papildina viens otru. Visas spēlētājas ir personības, taču neviena neizrāda spiedienu uz jaunajām, katrs veic savu darbu. Tas ir lieliski, tāpēc arī uzvarējām visos turnīros. Negaidīju, ka komandā būs tik labas savstarpējās attiecības.

Krievija pēdējos trīs Eiropas čempionātos nespēja tikt pie medaļām, palaižot garām divus Pasaules kausa finālturnīrus un Rio spēles. Pateicoties Vadejevai – ar viņu priekšgalā krievietes 2017. gadā triumfēja Pasaules U19 kausā Itālijā – komanda atkal cer finišēt labāko trijniekā.

Spēlētāja ar prognozēm neaizraujas. “Ja katra spēlētāja ticēs sev, komandai, trenerim, Krievijai, katrā spēlē atdos visus spēkus, būs iespēja tikt ļoti tālu. Ticu, ka mums viss izdosies.”

Krievija D grupā spēlēs pret Serbiju, Beļģiju un Baltkrieviju. “Mūsu grupas favorīte ir Beļģija. Šī valstsvienība pēdējos piecos gados ievērojami progresējusi. Viņiem ir laba, jauna komanda, kura vēlas uzvarēt. Ne velti Pasaules kausā Beļģija aizsoļoja līdz pusfinālam. Spēlē pret flāmu un valoņu zemju pārstāvēm sapratīsim savu līmeni.”

Līdz jūlija otrajai nedēļai spēlētājas prioritāte būs starts Eiropas čempionātā. Vadejeva sezonas sākumā aizvadīs tikai vienu spēli WNBA, bet jūnijā visu laiku būs valstsvienības galvenā trenera Olafa Langes rīcībā.

“Man ir svarīga gan izlase, gan WNBA klubs. Otrkārt, “Sparks” mainījies galvenais treneris (Dereks Fišers). Gribas viņu iepazīt, lai viņš mani pavēro darbībā, saskata iespējas. Pērn vīzas problēmu dēļ izlaidu visu pirmssezonu un nezināju sadarbības. Četras spēles pēc kārtas sēdēt uz soliņa bija īstas mocības. Nevēlos, lai tas atkārtotos, tāpēc braucu uzzināt visas nianses.”

Vadejeva ir visu izplānojusi. “Kamēr būšu ASV, izlase aizvadīs treniņnometnes starta posmu. Esmu pārliecināta, ka fiziski sagatavošos klubā – esmu saskaņojusi visu ar Olafu Langi. Pati netiecos uz WNBA, taču, nokļūstot tur, iemīlējos basketbolā no jauna. WNBA – tās ir lielas iespējas. Tur velta lielu uzmanību mini-kustībām, psiholoģijai, spēlēšanai 1-pret-1 un 2-pret-2.

Spēlētāja pozitīvi vērtē ārzemnieču klātbūtni Premjerlīgā. “Viņas ienes daudz jauna, pateicoties viņām, mūsu čempionātā ir pavisam citi ātrumi. Taču gribētos, lai krievu spēlētājas iegūtu vairāk spēles laika. Nezinu, kā to panākt mūsdienu realitātē.”

“Pati nekad nebaidījos no konkurences. Atceros, ka 12 gadu vecumā ar mammu sēdēju Vidnojes tribīnēs un teicu viņai, ka esmu stiprāka par visām ārzemju spēlētājām, kuras atrodas laukumā. Kad nokļuvu pamatsastāvā, pārliecinājos par to vēl vairāk. Man bija motivācija: pierādīt trenerim, ka savā pozīcijā esmu labāka par ārzemnieci. Ticēju sev un tas deva rezultātu.”

Losandželosas “Sparks” pirmo oficiālo spēli aizvadīs 26. maijā, izbraukumā sacenšoties pret “Las Vegas Aces”. Pirms tam paredzētas divas pārbaudes – 11. maijā Fīniksā pret “Mercury” un 17. maijā mājās pret Sietlas “Storm”.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/875437/timur-ganeev-a...


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.