Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zībarts: "Bijām spiesti spēlēt tikai ar ceturtajiem numuriem"

Zībarts: "Bijām spiesti spēlēt tikai ar ceturtajiem numuriem"
Mārtiņš Zībarts un TTT spēlētājas. Foto: Renārs Koris

"TTT bija ierobežota rotācija. Mums ir salīdzinoši maz ļoti garu spēlētāju. Trešajā ceturtdaļā nevarējām savākt atlēkušās bumbas un apturēt divas labākās Kurskas basketbolistes," pēc Eirolīgas astotās kārtas spēles teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Kvanitra Hollingsvorta, "Dynamo Kursk" spēlētāja

“Esmu priecīga par uzvaru. Šī bija pirmā Eirolīgas spēle pēc pārtraukuma, tāpēc negāja viegli. Pretiniecēm izdevās labi nospēlēt aizsardzībā, taču spējām panākt nepieciešamo rezultātu un izcīnīt uzvaru. Pašai ir gods spēlēt vienā no Eiropas elites komandām un atgriezties Eirolīgā.”

Lukass Mondelo, "Dynamo Kursk" galvenais treneris

“Iznākums ir labs. Trešajā ceturtdaļā veicām lielisku izrāvienu – labi strādājām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, spēle gāja no rokas. Pirms Eirolīgas otrā apļa sākuma ļoti daudz trenējāmies – meitenes izskatījās nedaudz sagurušas.

Vienīgais, kas neapmierināja – netrāpījām daudz metienu. Strādāsim pie tā. Komandā ienākusi jauna spēlētāja – amerikāniete Kvanitra Hollingsvorta. Mēs vēl neesam daudz strādājuši kopā, taču viņa labi iekļāvusies kolektīvā un šodien guva daudz punktu.

Vairākas reizes iekritām aizsardzībā. Šodien centāmies spēlēt kā komanda – tas bija pats galvenais. Bijām sarūgtināti brīdī, kad nonācām iedzinējos, taču spējām koncentrēties un atgriezties spēlē. Apbēdina, ka izcīnījām par astoņām atlēkušajām bumbām mazāk (40-48).

Atļāvām pretiniecēm izcīnīt 14 atlēkušās bumbas pie mūsu groza. Tādā spēlē tas nav nekas neparasts, taču uztraucoši – jāpievērš lielāka uzmanība cīņai par bumbām. Mums nav tiesību tik daudz kļūdīties.

Tatjanai Vidmerai ir problēmas ar ceļgaliem, viņa atrodas ārstu uzraudzībā. Ja viņa spēlētu, mums būtu vieglāk cīnīties par atlēkušajām bumbām. Gaidām viņas atgriešanos, ilgākais, nedēļas laikā.

Par tehnisko piezīmi – spēle bija asa, ar daudziem strīdīgiem lēmumiem. Tiesnese no Serbijas centās nākt un runāt. Zināju, ka man nav jāiesaistās diskusijā, taču viņa pat nedaudz provocēja. Tas šķita dīvaini. Spēle beigusies, nav nepieciešams to atcerēties.”

Kristīne Vītola, TTT spēlētāja

“Aizsardzībā nenospēlējām, kā vēlējāmies. Trešajā ceturtdaļā neizdevās trāpīt brīvos metienus. Beigās zaudējām ar trīs punktu starpību – sāpīgi. Ar Kursku spēlējām otro reizi un atkal bijām tuvu panākumam. Rīgā zaudējām tikai ar vienu punktu.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Kurskā nostrādāju trīs sezonas – atmiņas par šeit pavadīto laiku ir ļoti labas. Vienmēr patīkami te atgriezties un spēlēt uz šī parketa – Kurskā ir viena no labākajām basketbola zālēm Eirolīgā.

Spēle bija saspringta. Viss izšķīrās trešajā ceturtdaļā, kad “Dynamo” veica 18:0 izrāvienu. Mums klājās grūti pret Kurskas centru Kvanitru Hollingsvortu. Spēlējām tikai ar ceturtajiem numuriem, jo mūsu vienīgajam īstajam piektajam numuram Šopronā salauza degunu.

Iepriekšējās sezonās Kurskā spēlēja Nneka Ogvumīke. Tagad jums atkal ir pasaules labākā spēlētāja – Briena Stjuarte. Viņa spēj iemest ļoti sarežģītus metienus – pāri paceltām rokām, tai skaitā trīs punktu vērtībā. Stjuarte un Hollingsvorta faktiski izšķīra spēli.

“Dynamo” mainās, pat sezonas gaitā. Domāju, ka Kurskai labākais būtu modelis, kuru ar Viktoriju Mihailovnu (Sgoņņikovu) nokomplektējām 2016. gada pavasarī – ar četrām ārzemniecēm. Vajag vairāk uzticēties vietējām spēlētājām. Tas dod lielu izrāvienu. Jums ir ļoti labas spēlētājas.

Skatījos Krievijas kausa izcīņas finālu (pret Jekaterinburgas UGMK). Krievu spēlētājas ceturtajā ceturtdaļā nospēlēja brīnišķīgi. Veica izrāvienu un atspēlēja 15 punktu starpību. Bija vadībā ar plus četri – visas varēja spēlēt. Ja iespēlēs visas – šo komandu būs ļoti grūti apturēt.”

Video: preses konference no 01:53:10


Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.