Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kitija Laksa: "Negribu skatīties Eirolīgu – gribu piedalīties!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kitija Laksa: "Negribu skatīties Eirolīgu – gribu piedalīties!"
Kitija Laksa. Foto: Renārs Koris

"Ģērbtuvē dzīvojam bez pārsteigumiem. Tādus arī nevajag. Vajag nosvērti, mierīgi – palikt uz zemes," Latvijas valstsvienības un "TTT Rīga" basketbolistes Kitijas Laksas atgriešanās aktīvajā apritē notiek bez steigas.

Spēlētājas diena sākas septiņos no rīta. TTT rīta treniņi parasti turpinās pusotru stundu, bet kopējais nodarbībai atvēlētais laiks ir divtik ilgs. Medicīniskās procedūras, iesildīšanās, atsildīšanās – Kitija zāli ierasti atstāj pēdējā vai priekšpēdējā.

Vakarā seko video un divu stundu nodarbība. Rīgas basketbolistes trenējas daudz. “Divi treniņi dienā – esmu tam par vecu,” tā kādreiz jokojot teica bijusī TTT spēlētāja Kristena Mena. Latviešu spēlētājas par treniņu darba apjomu žēlojas reti.

Sestdien, 7. decembrī, Kitijas modinātājs zvanīja pusotru stundu vēlāk. Gatavošanās pirmajai spēlei pret Tartu Universitāti notika nesteidzoties, saņemot visu iesaistīto piekrišanu. “Pirms atgriešanās dienas tika pamatīgi un ilgi strādāts. Lēmuma pieņemšanā liela loma bija dakteriem un fizioterapeitiem – viņi deva zaļo gaismu.

Kitija ir pateicīga visiem laba vēlētājiem. “Mani atbalsta daudz cilvēku. Primārā ir ģimene, pēc tam komanda, treneri un personāls. Galvenais – Ivariņš (TTT fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens), ar kuru strādājam jau vairākus mēnešus. Atbalsta grupā ieskaitu katru, kurš uzrakstījis īsziņu vai pateicis labu vārdu.

Pagājušajā nedēļā, 3.-5. decembrī, basketboliste piedalījās pirmajā Eirolīgas izbraukumā – rīdzinieces spēlēja Krievijas pilsētā Orenburgā. “Nepatīkami, taču zaudējums palicis prātā visvairāk. Patīkami – būt ar komandu, atbalstīt. Redzēt, kas jālabo, lai izcīnītu uzvaras. Jāuzlabo spēles plāna izpilde. Jāklausās treneros un jāpaveic iepriekšējās reizēs neizdarītais.”

Kitijas atgriešanās sagaidīta lietišķā gaisotnē. “Dīdžeja lomā iejutās Karlīne Pilābere. Spēlei īpaši veltīta skaņdarba nebija – katra diena ir spēles diena, kurā ejam uzvarēt. Ģērbtuvē dzīvojam bez pārsteigumiem – un nevajag. Vajag nosvērti, mierīgi – palikt uz zemes. “Another day, another dollar”.”

Meitene četras ziemas pavadīja subtropu klimatā. Siltajā, saulainajā – un vēsturiski purvainajā – Floridā arī ziemas dienā temperatūra reti noslīd zem 20 grādiem pēc Celsija. Atgriešanās mitrajos ziemeļos ir vēl viena pacietības pārbaude. “Saķēru iesnas – pie ziemas jāpielāgojas. Tas nekas, ar piemērotu apģērbu nav sliktu laika apstākļu.”

Atveseļošanās procesa sastāvdaļa ir komandas spēļu vērošana no soliņa. Sestdien gaidīšana bija galā – Kitija izgāja laukumā “Douglas” Baltijas Basketbola līgas spēlē. Nākamais solis būs debija Eirokausos. “Negribu skatīties Eirolīgu – gribu piedalīties. Fokuss ir uz piedalīšanos, nevis skatīšanos.”

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 21:40, pirms 4 gadiem
Kitija labākā!!!