Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško-Melnbārde: "Spēlē jāieliek dvēsele"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gunta Baško-Melnbārde: "Spēlē jāieliek dvēsele"
Gunta Baško-Melnbārde: pirmā Latvijas basketboliste, kura piedalījusies sešos Eiropas finālturnīros
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Neviena komanda nebrauc uz Eiropas čempionātu tikai piedalīties, tāpēc jāmēģina uzvarēt katrā spēlē un jātiek tālāk," Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde piektdien, 9. decembrī, komentēja "EuroBasket Women 2017" izlozes rezultātus.

Eiropas čempionāta izloze notika Prāgas Rātsnamā. Pasaules čempionāta vērtīgākā spēlētāja Hana Horākova ielozēja Latvijas basketbolistes D grupā kopā ar Krieviju no pirmā groza, Melnkalni no otra groza un Beļģiju no ceturtā groza.

Sešpadsmit komandas, sadalītas četrās grupās (A, B, C, D) pa četrām vienībām katrā, 16.-19. jūnijā izspēlēs grupas turnīru. Katras grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt otro un trešo vietu īpašnieces 20. jūnijā tiksies astotdaļfinālā. Izslēgšanas spēles turpināsies līdz 25. jūnijam.

Gunta Baško-Melnbārde

"Komandas, kuras spēlē finālturnīrā, netiek tur tāpat vien. Eiropas čempionātā spēlē stipras komandas – visas nopelnījušas būt starp labākajām. Krievija, Melnkalne, Beļģija – nav lielas starpības. Visas grib uzvarēt. Būs grūtas spēles.

Manuprāt, Melnkalnei ir ļoti laba paaudze ar ļoti labām spēlētājām. Cik esmu redzējusi, pēdējos gados negriež ceļu nevienam. Beļģijas spēlētājas ir ļoti sīkstas. Māk spēlēt basketbolu.

Krievija neprasa komentārus. Iepriekšējā čempionātā Ungārijā viņas uzvarējām, taču dienu vēlāk krievietes apspēlēja nākamo Eiropas čempioni Serbiju. Pret Krieviju spēlēsim pirmajā dienā? Jākoncentrējas, jācīnās! Pirmā spēle ir ļoti svarīga spēlētāju noskaņojumam un sajūtām.

Neviena komanda nebrauc uz Eiropas čempionātu tikai piedalīties. Jākoncentrējas katrai spēlei. Jāspēlē no sirds. Spēlē jāieliek dvēsele un jāatstāj visi spēki. Jāmēģina uzvarēt katrā spēlē un tikt tālāk."

Gunta Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi sešos Eiropas čempionāta finālturnīros (Polija 1999, Turcija 2005, Itālija 2007, Latvija 2009, Polija 2011, Ungārija 2015). Valstsvienībā debitējusi 1996. gada 1. maijā Huskvarnā, Zviedrijā. Izlasē aizvadījusi 171 spēli un guvusi 1645 punktus. FIBA turnīros 75 spēles un 829 punkti.

Latvijas valstsvienības sastāvā Baško-Melnbārde 2007. gadā iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā un 2008. gadā Madridē uzvarēja Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, pirmo reizi vēsturē nodrošinot izlases dalību Olimpiskajās spēlēs. Vairākus gadus veikusi izlases kapteines pienākumus.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-09 21:17, pirms 7 gadiem
ar Kitiju Laksu ar kautkas tiek runāts vai viņa tiks, vai treneri nemaz uz to pusi neskatās? labāk spēlēsim ar veterānēm, kārtējais tagad un tulīt izgāzīsimies būs!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-12-09 21:41, pirms 7 gadiem
Es nopirku jobanu biļeti uz jobanu koncertu un sēdēšu tur jobanā krēslā un klausīšos jobano Šomasi...

     [+] [-]

, 2016-12-10 00:45, pirms 7 gadiem
garmate, treneris jau teica, ka tiek gaidītas amerikānietes !...un man domāt, ka Kate Krēsliņa un Kitija Laksa pretendē uz pamatpiecnieku...ari Strautmane uz izlasi!

     [+] [-]

, 2016-12-10 09:06, pirms 7 gadiem
garmate rakstīja: ar Kitiju Laksu ar kautkas tiek runāts vai viņa tiks, vai treneri nemaz uz to pusi neskatās? labāk spēlēsim ar veterānēm, kārtējais tagad un tulīt izgāzīsimies būs!!!
Vakar sarunāju!