Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Francija pēdējās sekundēs aptur Krieviju, finālā pret Spāniju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francija pēdējās sekundēs aptur Krieviju, finālā pret Spāniju
Francijas juniores līksmo par uzvaru pusfinālā
Foto: fibaeurope.com

Slovēnijas pilsētā Celjē svētdien, 9. augustā, tiks dalītas Eiropas U18 čempionāta medaļas basketbolā juniorēm. Finālā tiksies tās pašas valstis – Spānija un Francija, kuras pirms četrām nedēļām mēroja spēkus U20 čempionāta izšķirošajā spēlē Tehisē.

Žeroma Furnjē trenētā Francijā līdz finālam nokļuvusi ar perfektu bilanci 8-0. Pusfinālā francūzietes ieguva 11 punktu pārsvaru pret Krieviju, taču pretinieces atspēlējās un 25 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu – 59:59.

Lisa Berkani, kura Francijas labā izcēlās ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, guva uzvaras grozu, bet Frančeska Dorbi pievienoja soda metienu. Atspēlēšanās varonei Olgai Frolkinai bija iespēja vēlreiz izlīdzināt rezultātu, taču viņas tālmetiens nebija precīzs – 62:59.

Otrajā pārī Spānija pieveica Itāliju ar 66:56, nodrošinot vienpadsmito finālu vēsturē. Francija finālā spēlēs piekto gadu pēc kārtas. Jāpiebilst, ka Spānija un Francija izšķirošajā cīņā tiksies trešo reizi. Iepriekšējos piegājienos 2009. un 2013. gadā pārākas bija spāņu juniores.

Fināls sāksies plkst. 21:15 pēc Latvijas laika. Tiešraide youtube.com/fiba .

Augstāko sabiedrību atstās Portugāle un Igaunija, bet Polija un Ungārija cīnīsies par palikšanu. Nākamgad elitē spēlēs Latvija un Slovākija, savukārt pēdējā ceļazīme tiks izspēlēta Turcijas un Zviedrijas cīņā.

Izmantotie resursi:
U18 Europe Championship Women - Division A