Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kitija Laksa: "Lidostā mani sagaidīja ar ziediem un limuzīnu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kitija Laksa: "Lidostā mani sagaidīja ar ziediem un limuzīnu"
Kitija Laksa un Dita Rozenberga 2015. gada Eiropas čempionātā Ungārijā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība otrdien, 9. maijā, aizvadīja atklāto treniņu "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Sportacentrs.com pēc nodarbības aprunājās ar Kitiju Laksu un Līgu Venti.

Līga Vente, sieviešu valstsvienības spēlētāja

"Pirmā diena izlasē bija interesanta. Ienākot ģērbtuvē, ieraudzīju skapīšus ar spēlētāju vārdiem un iekšā saliktām formām. Atzīšos – bija satraukums. Pirmā reize, (iepriekš) nezināju, kas būs jādara. Viss jauns, darbs – tiešām intensīvs, nav neviena brīža, kad vari stāvēt un skatīties uz citiem.

Gaidu pirmo spēli. Vēlos palīdzēt komandai un katrai spēlētājai. Iespēju nemaz negaidīju, taču zinu, ka tā man daudz palīdzēs (tālākajās gaitās) un vēlos iegūt pēc iespējas vairāk. Piedāvājums (spēlēt) izlasē nāca kā no zilām debesīm.

No rīta gribēju uzvilkt cimdus – man ir par aukstu, gribu mazliet vairāk siltuma. Laika apstākļi ir Latvijai raksturīgi – vienu dienu plus divdesmit, nākamajā nulle. Laikam esmu nedaudz izlutināta, pieradusi spēlēt siltākās vietās (Floridā un Itālijā – Sportacentrs.com)."

Kitija Laksa, sieviešu valstsvienības uzbrucēja

"Cepuri un cimdus skapī vēl neesmu paspējusi atrast, lai gan vajadzētu. No rīta izbraucot uz treniņu, termometrs automašīnā rādīja plus divus grādus – tādā salā neesmu bijusi sen (smaida).

Mājās atbraucu sestdien. Ģimene lidostā sarīkoja vērienīgu sagaidīšanu – ar ziediem un limuzīnu. Brālis (Mārtiņš) ieradās pats pirmais un bija visskaļākais. Diena izvērtās fantastiska, neko tādu nebiju gaidījusi. Vakarā pasēdēju ar ģimeni un tuvākajiem cilvēkiem. Svētdien kārtīgi izgulējos – 14 stundas! Naktī uz pirmdienu vairs nevarēju kārtīgi pagulēt, mainījušās visas laika joslas.

Pēc pirmajiem treniņiem sakrājies neliels nogurums – šķiet, ka ieeju īstajā laika joslā. Nometnē būs nepieciešama izturība un cīņas spars. Izskatās, ka izlase šogad ir ļoti labi nokomplektēta. Mans mērķis ir sevi pierādīt."

Skatītājiem būs iespēja apmeklēt pārbaudes spēles 18. maijā un 3. jūnijā

Pārbaudes spēles

Valstsvienībai paredzētas piecas izbraukuma spēles pret FIBA astoņu gadu ranga “Top 10” dalībniecēm – Čehiju (5. vieta), divkārtējo Olimpisko spēļu dalībnieci Turciju (7. vieta), Eiropas čempioni Serbiju (9. vieta) un Āzijas vadošo komandu Ķīnu (10. vieta). Pret trijām pretiniecēm būs jāspēlē Karlovi Varu turnīrā 26.-28. maijā, savukārt pret Turciju divreiz jāsacenšas Stambulā.

Pārējās četras pārbaudes spēles būs mājās. Latvijas basketbolistes 18. un 19. maijā uzņems Ukrainu – komandu, kura divas reizes apspēlēja serbietes Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, savukārt 2. un 3. jūnijā sacentīsies pret Baltkrieviju (12. vieta FIBA rangā). Otrā spēle pret Ukrainu un pirmā pret Baltkrieviju notiks aiz slēgtām durvīm.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-09 17:01, pirms 7 gadiem
Sekmes!