Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Studentu derbijs medaļu vērtībā jeb RSU pret LU

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Studentu derbijs medaļu vērtībā jeb RSU pret LU
Latvijas Universitāte: pirmās medaļu cīņas pēc četru gadu pārtraukuma
Foto: Māris Greidāns

Latvijas Sieviešu basketbola līgā pienācis laiks cīņām par bronzas medaļām sērijā līdz divām uzvarām. "RSU/Merks" ceturtdien, 9. aprīlī, plkst. 19:00 Hanzas vidusskolā uzņems Latvijas Universitāti.

“RSU/Merks” trumpji ir pieredze un spēcīgas līderes. Aivara Vīnberga trenētā komanda par medaļām cīnās sesto pavasari pēc kārtas, iepriekšējos piegājienos izcīnot vienu sudraba (2011) un trīs bronzas (2010, 2012, 2014) godalgas. Klāt pievienotas divas trešās vietas Latvijas-Igaunijas līgā (2013, 2014). Tātad – ne gadu bez medaļām.

Otrkārt, RSU sastāvā ir divas valstsvienības kandidātes – Zane Eglīte un Kate Aizsila, kā arī ilggadējā izlases centra spēlētāja Zane Tamane. Tiesa, Zane līdz šim piedalījusies tikai divās spēlēs, taču viņas klātbūtne ir nozīmīga pati par sevi.

Latvijas Universitāte medaļu spēlēs piedalīsies pirmo reizi četru sezonu laikā. Studentēm par labu panākumu kļuva iekļūšana pusfinālā un kvalificēšanās Latvijas-Igaunijas līgas “Sešu finālam”, taču medaļu iegūšanai būs nepieciešama dubulta piepūle.

RSU un LU ceļi pēdējās sezonās krustojušies salīdzinoši maz. Neskaitot Rīgas čempionātus un studentu turnīrus, komandas šajā un pērnajā sezonā tikušās pa vienai reizei. Pirms pusotra gada abas komandas Diagnostikas centrā sarīkoja uzbrukuma basketbola paraugstundu, LU piedzīvojot zaudējumu ar 93:102. Gadu vēlāk RSU pārspēja sāncenses ar 72:51.

Arī iepriekšējās deviņas tikšanās noslēdzās ar Vīnberga komandas uzvaru, tādējādi Pārdaugavas vienība guvusi panākumus 11 spēlēs pēc kārtas. LU iepriekšējo reizi pārspēja sāncenses 2011. gada 1. februārī, kad Hanzas vidusskolā guva virsroku ar 61:56.