Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Superzvaigzne palīdz panākt uz 50 gadiem notiesāta vīra attaisnošanu, apelācijai 15 dienas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Superzvaigzne palīdz panākt uz 50 gadiem notiesāta vīra attaisnošanu, apelācijai 15 dienas
Maja Mūra 2017. gada 4. oktobrī, tuvojoties ceturtajam WNBA titulam. Foto: AFP/Scanpix

ASV Misūri pavalsts Džefersonas pilsētas tiesnesis Daniels Grīns pirmdien, 9. martā, atcēla notiesājošo spriedumu Džonatanam Aironsam – uz 50 gadiem notiesātam vīram, kura atbrīvošanas vārdā basketboliste Maja Mūra nolēmusi izlaist otro WNBA sezonu pēc kārtas.

Džonatans Aironss 1998. gadā tika notiesāts uz 50 gadiem cietumā par bruņotu ielaušanos kādā mājā Sentlūisas priekšpilsētā, taču lietā ir vairākas pretrunas. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bija 16 gadus vecs, bet Aironsa juristi apgalvoja, ka nav nekādu taustāmu pierādījumu (liecinieku, pirkstu nospiedumu, pēdu nospiedumu, DNA) par klienta līdzdalību noziegumā.

Mājas īpašnieks tiesā sniedza liecību par Aironsa atpazīšanu. Afroamerikāņu jaunietis tika tiesāts kā pieaugušais, bet zvērinātie – tikai baltie – atzina viņu par vainīgu. Mūra pirmo reizi satika Aironsu 2017. gadā, kad apmeklēja Džefersonas pilsētas cietumu (Jefferson City Correctional Center).

Tiesnesis Grīns pirmdien atcēla Aironsam izvirzītās apsūdzības par bruņotu ielaušanos un uzbrukumu. Misūri pavalstij ir tiesības 15 dienu laikā pārsūdzēt spriedumu apelācijas tiesā. Ja tas nenotiks, Svētā Kārļa grāfiste (St. Charles County) var nākamajās 30 dienās lemt par Aironsa atkārtotu tiesāšanu.

“Šī ir lieliska diena,” teica Aironsa aizstāvis Kents Gipsons. “Taču lieta vēl nav galā.”

Mūra pirmdienas rītā ieradās uz tiesas lēmuma nolasīšanu ģimenes un draugu pavadībā. Pēc tiesneša uzklausīšanas viņi piezvanīja Aironsam un priecājās, izdzirdot viņa balsi. Mūra teica: “Tu dosies mājās! Gatavojies pasūtīt ēdienu.”

Trīsdesmit gadus vecā Mūra trešdien, 22. janvārī, telefonsarunā ar “New York Times” pastāstīja, ka nav beigusi basketbolistes karjeru, lai gan izlaidīs otro WNBA sezonu pēc kārtas. “Neuzskatu, ka šis ir īstais laiks beigt spēlēt. Karjeras beigšana ir nozīmīgs notikums, taču šobrīd to neplānoju.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
Superzvaigzne izlaidīs sezonu, lai panāktu...
"Team Jordan" pirmā meitene - Maja Mūra (+foto,...

     [+] [-]

, 2020-03-09 20:53, pirms 4 gadiem
Vai pēc 22. janvāra Mūra vairs neko nav teikusi? Šodien jau 9. marts...

     [+] [-]

, 2020-03-09 22:26, pirms 4 gadiem
Superzvaigzne par kuru pirmo reizi dzirdu,bij tak sadaļa, kas veltīta amatiersportam un apkārt sportam notiekošajam, lūk šis ir tāds raksts

     [+] [-]

, 2020-03-09 23:00, pirms 4 gadiem
Angliski tur ir Jonathan Irons rakstīs bet sportacentrs jau slaveno aktieri Džeremiju pin iekšā