Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

papildināts DU tuvojas "play-off", Cēsu izredzes sarūk līdz minimumam

Jānis Pārums

DU tuvojas "play-off", Cēsu izredzes sarūk līdz minimumam
Dita Krūmberga
Foto: Renārs Buivids

Šovakar pie kārtējās uzvaras Latvijas Sieviešu Basketbola līgā (LSBL) tika čempionāta līderes un neapstrīdamās favorītes "TTT Rīga" basketbolistes (25-0), kas izbraukumā Kurzemē ar 110:33 sagrāva "Liepājas metalurgu" (2-22, astotā vieta). Otrajā spēlē, 400 kilometrus tālāk, platu soli pretī dalībai "play-off" spēra Daugavpils Universitātes basketbolistes (7-18, sestā vieta), savā laukumā ar 66:54 pieveicot "TTT juniores" (13-9, ceturtā vieta).

Lai gan pirmās vadībā izvirzījās liepājnieces un vairāk nekā divas minūtes vadību spēja noturēt, turpinājumā TTT pārākums šaubas neradīja – jau pirmās ceturtdaļas otrajā pusē rīdzinieces panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, bet otro desmitminūti aizvadīja vēl pārliecinošāk, ļaujot mājiniecēm gūt tikai piecus punktus. Puslaiku "TTT Rīga" noslēdza ar 55:20.

Arī pēc pārtraukuma TTT basketbolistes kontrolēja notikumus laukumā, neļaujot liepājniecēm būtiski izvērsties. Pārsvars turpināja pieaug un neilgi pirms trešās ceturtdaļas beigām sasniedza jau 51 punktu – 78:27. Pēdējā ceturtdaļā liepājnieces spēja gūt vien četrus punktus, kamēr TTT sameta astoņas reizes vairāk (32), izcīnot graujošu panākumu – 110:33. TTT tā bija 25. uzvara 25 spēlēs, kamēr liepājnieces piedzīvoja 22 zaudējumu 24 spēlēs.

Daugavpils uzvara pār TTT juniorēm līdz minimumam samazinājusi Cēsu komandas (3-20, septītā vieta) izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Lai to paveiktu, cēsniecēm jāuzvar piecās atlikušajās spēlēs un jācer, ka daugavpilietes visās cīņās zaudēs. "Play-off" sacentīsies sešas labākās komandas un piecas no tām jau ir zināmas - "TTT Rīga", LU, RTU/Merks, "TTT juniores" un "TTT kadetes".

Mačā pret "TTT Juniorēm" daugavpilietes aizvadīja vienu no sezonas labākajām spēlēm aizsardzībā. Jau no pirmajām minūtēm precīzi tika izpildīti trenera norādījumi, spēlētājas viena otrai palīdzēja, kas arī nesa nepieciešamo rezultātu. Lieliskā Kristīna Egles spēle uzbrukumā (34 punkti) ļāva otrajā puslaikā sasniegt pat 20 punktu pārsvaru. Šajā brīdī Nikolajs Romaņenko deva iespēju laukumā doties arī komandas rezervistēm, taču spēles uzvarētāju likteni tas vairs nemainīja. Labā spēlē "DU" panākums ar 66:54.

Eglei šajā cīņā 34 punkti un desmit atlēkušās bumbas, bet vēl 12 punktus pievienoja Santa Baltace. Tikpat "Junioru" rindās iemeta Guna Lagzdiņa un Ilze Teilāne. Lagzdiņai arī 16 bumbas zem groziem.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-09 23:23, pirms 13 gadiem
Nu tas tak nav nopietni.