Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aija Putniņa: "Atpazinu izlases sistēmas – zināju, ko TTT darīs"

Aija Putniņa: "Atpazinu izlases sistēmas – zināju, ko TTT darīs"
Aija Putniņa. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Esam aizvadījuši labu pirmo posmu Eirolīgā. Krājam pieredzi – zaudējumi ir šī procesa sastāvdaļa," pēc zaudējuma pret Spānijas čempionēm teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

TTT veikums – viena uzvara pirmajās trīs B grupas spēlēs – jāvērtē atzinīgi. Visām trīs pretiniecēm sastāva komplektācija bija “Top 8” līmenī, turklāt nacionālajos čempionātos tās spēlē bez zaudējumiem. Katrs panākums pret Krievijas, Turcijas un Spānijas augšgala klubiem ir zelta vērtē.

Salamankas “Avenida” izbraukumā devās vienu dienu ātrāk nekā parasti. Viesi pauda gandarījumu par uzņemšanu – viesnīcu pilsētas centrā, lieliskajām brokastīm, ērto nokļūšanu uz zāli, iespēju nesteidzīgi apskatīt Rīgas centru.

Aija Putniņa, “Avenida” spēlētāja

“Mājās vienmēr ir patīkami spēlēt, tribīnēs atbalsta draugi un ģimene. Apsveicu TTT ar labu spēli – viņas cīnījās. Noslēpumu nebija, pretinieču izmantotās sistēmas bija vairāk vai mazāk zināmas – atpazinu Latvijas valstsvienības sadarbības.

Tā ir neparasta situācija – varēju ar Salamankas treneriem dalīties zināšanās par TTT spēli. Esam vienā klubā, ar abpusēju interesi uzvarēt. Mums bija daudz informācijas, zinājām, ko un kā darīs Rīgas komanda.

Pirmdien lidojām ar tiešo reisu Madride – Rīga. Ceļojums izvērtās daudz vieglāks un ātrāks nekā gadījumā, ja otrdien lidotu ar pārsēšanos. Priecājos, ka Latvijā bijām vienu dienu ilgāk un varējām daudz labāk sagatavoties spēlei.

Novembra vidū, valstsvienību loga laikā, visām spēlētājām, kuras nav aizņemtas izlasēs, piešķirta viena brīva nedēļa. Esmu priecīga par “Avenida” rezultātiem – izcīnījām Spānijas Superkausu, nacionālajā čempionātā spēlējam bez zaudējumiem. Komanda smagi strādā.”

Lino Lopess, “Avenida” galvenais treneris

“Esmu ļoti priecīgs par otro uzvaru Eirolīgā. Dominējām trīs ceturtdaļu garumā, izņemot otro desmitminūti, kad netikām galā ar TTT ātrajām pārejām. Priecājos, ka izdevās iztikt bez saspringtas galotnes – rīdzinieces tādā gadījumā varēja mums sagādāt jaunas nepatikšanas.

Tā ir taisnība – man patīk Prinstonas uzbrukums (Princeton offense). Lieliski, ja var izmantot četras ārējās spēlētājas reizē. Otrajā ceturtdaļā sistēmu neizmantojām un tas mūs iegāza. Cenšamies uzturēt augstu tempu un nemitīgu bumbas kustību. Esam kopā no septembra, tāpēc vēl nav izdevies ieviest visas ieceres.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Spēle nebija pati labākā. “Avenida” jau pašā sākumā izmantoja citādāku uzbrukumu nekā pārējās komandas un guva vieglus punktus no groza apakšas. Tas sagādāja mentālu triecienu.

Atguvāmies ar zonas aizsardzības palīdzību. Otrajā ceturtdaļā veicām izrāvienu 13:0 un pārņēmām vadību. Otrajā puslaikā aizsardzībā brīžiem spēlējām kvalitatīvi, taču pietrūka rezultatīvu darbību uzbrukumā – nedaudz vairāk nekā 20 punkti 20 minūtēs bija par maz.

Gunta Baško ir ļoti nozīmīga komandas sastāvdaļa. Pirmajās četrās Eirolīgas spēlēs, tostarp kvalifikācijā, viņa pirmajās ceturtdaļās bija mūsu galvenais uzbrukuma ierocis. Pārliecinājāmies, ka jākrāj pieredze – zaudējumi ir procesa sastāvdaļa.

Varam labāk spēlēt uzbrukumā, piemēram, šodien iemetām 5 no 22 trīspunktu metieniem. Mums nav tik daudz rezervju groza apakšā kā pretiniecēm – redzējām, kas notika, kad palīgā nāca Erika de Souza. Ar lielāku pārliecību jāmet brīvie metieni, jāuzbrūk drošāk un precīzāk.

Esam aizvadījuši labu pirmo posmu Eirolīgā – jāsaprot, ka šajā līmenī uzvaras nāk ar lielām grūtībām. Pretī nāk budžetu un spēlētāju resursu ziņā daudz jaudīgākas komandas. Ja kāda mūsu spēlētāja parāda labāko spēli, ir izredzes. Ja visi nospēlējam vidēji, iespēju skaits samazinās.

“Valstsvienību loga” laikā, 12.-22. novembrī, pauzi neņemsim – nākamnedēļ meklējam draudzības spēli. Drīz sāksim spēlēt Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgā, jau 23.-24. novembrī mājās divas reizes tiksimies ar Viļņas “Kibirkšti” – pirmā no šīm spēlēm notiks Eiropas līgas (EWBL) ietvaros.”


, 2018-11-08 06:43, pirms 5 gadiem
Diezgan smieklīgi, ka Aija runā par izlases sistēmām un pašai atrodoties laukumā TTT veica 13-0 izrāvienu. Pēc šāda snieguma otrā puslaikā tā arī Aiju laukumā neredzējām.
, 2018-11-08 10:08, pirms 5 gadiem
slif rakstīja: Diezgan smieklīgi, ka Aija runā par izlases sistēmām un pašai atrodoties laukumā TTT veica 13-0 izrāvienu. Pēc šāda snieguma otrā puslaikā tā arī Aiju laukumā neredzējām.
Tieši par to ir runa, ka viņa pati ir sliktākā spēlētāja šajā savā komandā (jo šī komanda ir patiešām ļoti laba), bet toties varēja pārējām pastāstīt kas un kā jādara, kā jāapstrādā TTT, lai uzvarētu!
, 2018-11-08 10:44, pirms 5 gadiem
Vajadzētu novērst to, ka izlases spēlētājas brīvi izsakās par nacionālās izlases detaļām. Nu nav ok, ka personīgās intereses ir augstākas par klubu interesēm. Nacionālo izlasi kā brīnumu jālolo.
, 2018-11-08 12:59, pirms 5 gadiem
Tātad Aija nostučīja visu par TTT?....un Šteinberga klusēja itāļu Venēcijai?...nu, tur vismaz TTT uzvarēja - tad jau Anete būs klusējusi
, 2018-11-08 15:26, pirms 5 gadiem
Ne jau tā informācija kaut ko izšķir. Spēlētāju meistarība, kas Avenidai ir daudz lielāka!
, 2018-11-08 17:32, pirms 5 gadiem
nr2091 rakstīja: Vajadzētu novērst to, ka izlases spēlētājas brīvi izsakās par nacionālās izlases detaļām. Nu nav ok, ka personīgās intereses ir augstākas par klubu interesēm. Nacionālo izlasi kā brīnumu jālolo.
tāpēc jau lielie klubi negrib, lai viņu treneri strādā izlasēs.. komandas vadīšanas principi un kombenes, "pa lielam" jau nemainās izlasē vai klubā..
, 2018-11-08 19:55, pirms 5 gadiem
slif rakstīja: Ne jau tā informācija kaut ko izšķir. Spēlētāju meistarība, kas Avenidai ir daudz lielāka!
Skaidrs, ka Avenidai komanda meistarīgāka, bet paskaidro kāpēc tad Putniņa dalījās ar info, ja tas neko neizteiktu? Nepārsīlē!
, 2018-11-08 21:25, pirms 5 gadiem
nr2091 rakstīja: Skaidrs, ka Avenidai komanda meistarīgāka, bet paskaidro kāpēc tad Putniņa dalījās ar info, ja tas neko neizteiktu? Nepārsīlē!
Kura no TTT spēlētājām varētu noslēgt līgumu kādā citā (kurā) Eirolīgas komandā un spēlētu tik pat minūtes kā TTT?
Dignas Strautmanes špagats 2024. gada 16. martā Gdiņā. Foto: Pawel Wala

Digna Strautmane spilgti pabeidz sezonu Polijā, Vītolai "double-double" Grieķijā

Aleksa Gulbe un "Zaragoza" basketbolistes svētdien, 17. martā, izcīnīja deviņpadsmito uzvaru Spānijas čempionātā. Kristīne Vītola 12 punktiem pievienoja 10 atlēkušās bumbas. Digna Strautmane un "Sleza Wroclaw" finišēja ceturtajā vietā Polijas čempionātā.
Enija Vīksne 2024. gada martā. Foto: Michael Soller

Rožlapa un Vīksne piedzīvo dramatisku zaudējumu Vācijas kausa finālā

Matīsa Rožlapas un Enijas Vīksnes pārstāvētā "Eigner Angels Nordlingen" komanda svētdien, 17. martā, Vācijas kausa finālā Zārluī zaudēja "Hannover Luchse" basketbolistēm ar 72:73. Otrā vieta ir atkārtots labākais rezultāts "eņģeļu" vēsturē.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
1

Rožlapa un Vīksne atkārto labāko rezultātu "Eigner Angels" vēsturē

Matīsa Rožlapas un Enijas Vīksnes pārstāvētās "Eigner Angels Nordlingen" basketbolistes sestdien, 16. martā, Zārluī uzvarēja "Saarlouis Royals" ar 80:77 un otro reizi vēsturē sasniedza Vācijas kausa finālu.