Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Francija trako uzbrukumā un puslaikā samet 58 punktus Austrālijai

Francija trako uzbrukumā un puslaikā samet 58 punktus Austrālijai
Foto: FFBB

Francijas sieviešu basketbola valstsvienība sestdien, 8. septembrī, uzvarēja Austrāliju ar 85:77 un Parīzes turnīra kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu. Latvija un Austrālija svētdien plkst. 17:00 sacentīsies par otro vietu.

Austrālijas galvenā trenere Sendija Brondello 22. augustā nosauca 12 spēlētājas startam Pasaules kausa izcīņā. Pirmajā spēlē Parīzē laukumā izgāja desmit – uz “Chemist Warehouse” Opālu soliņa nebija redzama centra spēlētāja Elizabete Kembedža un saspēles vadītāja Leilani Mičela.

Starta piecinieki

Francija: Epoupa, Johannes, Tchatchouang, Miyem, Gruda
Austrālija: Ebzery, Allen, O`Hea, Smith, George

Francija iesaistīja cīņā labākos spēkus un parādīja lielisku sniegumu aizsardzībā – “Les Bleues” jau pirmajā ceturtdaļā pārķēra sešas bumbas. Katra zaudēta bumba austrālietēm maksāja divus vai trīs punktus, turklāt francūzietes ļoti labi izskatījās arī pozicionālā spēlē. Desmit minūšu laikā viņas iemeta 4 no 5 tālmetieniem un guva 16 punktus pēc kļūdām, ātri panākot ievērojamu pārsvaru – 32:15.

Nākamajā ceturtdaļā Francija nenometa apgriezienus. Pirmo 20 minūšu rādītāji bija vairāk nekā iespaidīgi – 73% precizitāti tālmetienos (8/11) pret 71% Austrālijai (5/7) papildināja daudzi punkti pēc kļūdām (23-2). Arī kopējā metienu precizitāte bija ārkārtīgi augsta – 64% (23/36).Visas 10 laukumā iznākušās francūzietes guva punktus, kamēr austrālietēm 31 no 39 punkta sameta trīs spēlētājas – Alena, Džordža un Talbota. Puslaikā 58:39 mājinieču labā.

Trešajā desmitminūtē komandas cīnījās neizšķirti (17:17), bet galotnē Austrālija tomēr pietuvojās. Uzbrukumā lieliski spēlējot Alenai, “Zaļā” kontinenta pārstāves pietuvojās septiņu punktu attālumā – 84:77. Pēdējo grozu spēlē guva Francija.

Mājinieču kapteine Endī Mijē izcēlās ar 19 punktiem. Marina Žohanesa pievienoja 14 punktus, bet Olivijai Epupai un Sandrinei Grudai 11 punkti katrai. Austrālijas rindās Alenai 23 punkti, Džordžai 18, Talbotai 11 un Mensfīldai 10 punkti.


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.