Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas-Igaunijas sieviešu līgu varētu papildināt Lietuvas klubi

Latvijas-Igaunijas sieviešu līgu varētu papildināt Lietuvas klubi
Foto: TTT Rīga

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sieviešu basketbola klubi varētu apvienoties vienotam čempionātam, aģentūrai LETA atklāja Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš.

Jau jūlijā Lietuvas medijos parādījās informācija, ka vairākas Latvijas komandas jaunajā sezonā varētu pievienoties šīs valsts sieviešu basketbola čempionātam, tomēr nu Bērziņš pastāstīja, ka ir ideja apvienoties visām trim Baltijas valstīm.

"Šobrīd atlicis visām trim valstīm šo teorētisko sadarbības piedāvājumu uzlikt uz papīra. Līdz augusta beigām varētu būt skaidrs, vai šāds čempionāts maz būs, bet virziens ir reāls," uzsvēra Bērziņš.

"Šis būs jauns turnīrs ar jaunu identitāti," norādīja Bērziņš.

Iepriekšējos gados noticis vienots Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāts, turklāt šādu turnīru dzīvē grasās ar nākamo sezonu ieviest arī vīrieši.

"Nevarētu teikt, ka apvienotais Latvijas un Igaunijas sieviešu čempionāts noslēgsies. Tas drīzāk pāries nākamajā fāzē un notiks pamatīgāka apvienošanās," atklāja Bērziņš.

Pavasarī par Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju jau piekto gadu pēc kārtas kļuva "TTT Rīga".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-08-08 11:45, pirms 6 gadiem
lielisks ņjūs
, 2018-08-08 12:25, pirms 6 gadiem
Lielāka iespēja piedabūt tribīnēs skatītājus. Vismaz mani noteikti. Un sponsoriem tas ar būtu interesantāk.
, 2018-08-08 12:56, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kāpēc līdz galam BBL nevarēja attīstīt! Tikai loģisks risinājums uz visu iedzīvotāju fona!
Protams, ka tādam kā Žalgiris no šāda turnīra jēga būtu maza, bet viņu resursi mierīgi atļautu kaut otro sastāvu šim pasākumam. Nedaudz paplānošana un varētu visu pa smuko, vidējais skatītājs būtu tikai ieguvējs!
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.