Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Oriemma atkārto Vūdena rekordu, Konektikutai desmitais NCAA triumfs

Oriemma atkārto Vūdena rekordu, Konektikutai desmitais NCAA triumfs
"UConn Huskies" basketbolistes NCAA čempionātā uzvarēja trešo gadu pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Džīno Oriemma un "UConn Huskies" basketbolistes (38-1) otrdien, 7. aprīlī, desmito reizi triumfēja NCAA čempionātā, finālspēlē Floridas pilsētā Tampā apspēlējot "Notre Dame" vienību (36-3) ar rezultātu 63:53 (31:23, 32:30).

Konektikutas universitātes galvenais treneris Džīno Oriemma izcīnīja desmito NCAA titulu karjerā, atkārtojot Džona Vūdena rekordu. Vūdena trenētā Kalifornijas Universitātes Losandželosā vīriešu vienība “UCLA Bruins” no 1964. līdz 1975. gadam desmit reizes finišēja pirmajā vietā.

“Tas ir ļoti nozīmīgs skaitlis, jo cilvēki vēlas par to runāt,” teica Oriemma. “Tiesa, es neesmu Džons Vūdens un man netrūkst draugu, kuri apstiprinās, ka man ir taisnība. Kā jau teicu citā dienā, domāju, ka pēdējos 20 gados paveiktais ir ievērības cienīgs pats par sevi.”

“Ļaušu cilvēkiem, kuri raksta vēsturi, izlemt, kur iederos. Katru dienu pēc 1. janvāra, šī komanda turpināja sevi pierādīt atkal un atkal. Spēļu rezultātos to nevar pamanīt. Komanda katru dienu turpināja strādāt. Meitenes nopelnījušas visu, kas viņām ir.”

Pēc spēles Oriemma saņēma paziņojumu no Vūdena bērniem Nenas un Džima. “Mūsu tēvs bija ļoti lepns par Džīno un Maiku (Kžiževski). Viņi daudzu garumā ar pašcieņu vadīja studentu sportistus, kuri guva panākumus laukumā, mācībās un dzīves gaitās.”

NCAA 34. čempionāta “Četru fināls” notika Floridas pilsētā Tampā. Foto: AFP/Scanpix

Fināla pēdējās sekundes

Briena Stjuarte: pirmā spēlētāja, kura trīsreiz nopelnījusi “Četru fināla” vērtīgākās basketbolistes balvu

Briena Stjuarte: 18-0 NCAA čempionāta spēlēs

Konektikutas absolvente Kaja Stouksa

Konektikutas absolvente Kalīna Moskīda-Lūisa

Oriemma aizvadīja trīsdesmito sezonu Konektikutā. Viņa darba pirmsākumos “kamanu suņi” atradās pēdējā vietā savā konferencē, taču desmit sezonu laikā spēja izcīnīt pirmo NCAA titulu. Tas notika 1995. gadā.

Astoņpadsmit gadus vēlāk Oriemma atkārtoja “Tennessee” treneres Petas Sammitas sasniegumu, kopā ar Konektikutas basketbolistēm astoņas reizes uzvarot nacionālajā čempionātā. Sekoja vēl divas uzvaras pēc kārtas, Tampā nodrošinot tā saucamo “three-peat” (trīs triumfi pēc kārtas).

Kalīna Moskīda-Lūisa un Moraija Džefersone uzvarētāju labā guva pa 15 punktiem katra. Briena Stjuarte pievienoja astoņus punktus un 15 atlēkušās bumbas, nopelnot finālturnīra vērtīgākās spēlētājas balvu (Most Outstanding Player).

Stjuarte kļuva par pirmo sievieti, kura trīs reizes pēc kārtas ieguvusi “Četru fināla” vērtīgākās spēlētājas balvu. Pirms viņas to paveica vienīgi UCLA centra spēlētājs Karīms Abduls Džabars. Jāpiebilst, ka Stjuarte trīs sezonu laikā uzvarējusi visās 18 NCAA čempionāta spēlēs.

Džīno Oriemma: 10 NCAA tituli 21 sezonas laikā

Oriemma ar Konektikutas komandu strādā kopš 1985. gada

Džīno Oriemma spēlētāju ielenkumā

Oriemma ar absolventēm Kalīnu Moskīdu-Lūisu un Kaju Stouksu

”UConn Huskies” basketbolistes

”UConn Huskies” ar NCAA kausu

Konektikutas triumfs

Oriemmas un “UConn Huskies” bilance finālspēlēs ir 10-0. Komanda mēdz zaudēt pusfinālos vai agrākās turnīra stadijās, taču izšķirošajās cīņās allaž palikusi nepārspēta.


, 2015-04-09 23:08, pirms 9 gadiem
Jā ! Ir CILVĒKI , kuri dzīvi būdami raksta un pārraksta vēsturi !

"""Konektikutas universitātes galvenais treneris Džīno Oriemma izcīnīja desmito NCAA titulu karjerā, atkārtojot Džona Vūdena rekordu."""

Un Konektikutas universitātes galvenais treneris Džīno Oriemma ir viens no šādiem CILVĒKIEM ( ar lielo burtu ) !!!!!
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.