Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laura Audere: "Pēc pusfināla kājas bija bēdīgā stāvoklī"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laura Audere: "Pēc pusfināla kājas bija bēdīgā stāvoklī"
Čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Laura Audere, LBS prezidents Valdis Voins un LBL direktors Ēriks Ozols
Foto: Romualds Vambuts

"Finālos bija grūti spēlēt uz spēku izsīkuma robežas. Svētdien atkārtojās tas pats. Labi, ka spējām atrast spēkus – vismaz es atradu – lai pabeigtu šo spēli. Zinājām, ka šajās 40 minūtēs sevi taupīt nedrīkstēja," izcīnot trešo vietu Latvijas un Igaunijas čempionātā, teica sieviešu basketbola kluba "RTU/Merks" uzbrucēja Laura Audere.

Regulārās sezonas noslēgumā spēlētāju statistikas ailē bija vērojama neparasta aina – pirmās divas vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma viena kluba spēlētājas. Pēc fināliem Daina Lazdeniece formāli noslīdēja uz trešo vietu (vidēji no 19,3 punktiem līdz 18,8), taču šai statistikai nebija nekādas nozīmes, jo kopā ar Lauru Auderi viņas izdarīja galveno. Sekmēja komandas uzvaras.

889 punkti – tāds ir Auderes un Lazdenieces redzamākais pienesums “RTU/Merks” bronzā. Daina apvienoto čempionātu pabeidza kā absolūti rezultatīvākā spēlētāja (451 punkts), savukārt Laura sasniedza augstākos vidējos rādītājus (438 punkti 22 spēlēs, vidēji 19,91). Regulārajā sezonā viņas divatā savāca pusi komandas punktu (“Četru Finālā” 58 no 155 jeb 37,4%), turpretī finālos priekšplānā ne mazāk sekmīgi uznāca Asnāte Fomina, Signe Langenfelde un Paula Langina.

“Ļoti daudz prasīja sestdienas spēle,” par grūtībām un atjaunošanos pēc zaudējuma pusfinālā pastāstīja Laura. “Aizgājām uz masāžu. Kājas bija bēdīgā stāvoklī. Atpūtāmies, noskatījāmies filmu “Love and basketball” (Mīlestība un basketbols), centāmies gūt iedvesmu. Par laimi, spējām mobilizēties arī spēlei par trešo vietu. Otrajā puslaikā iekritām aizsardzībā. Šķita, ka spēle varētu izslīdēt no rokām, taču atradām spēka rezerves.

Man nav īpaši jānoskaņojas spēlēm. Gatavojos bez īpaša uztraukuma, zinot, ko varu un nevaru izdarīt katrā spēlē. Scenāriji atšķiras. Uztraucos vienīgi, ja neaiziet metiens. Tajā pašā laikā, četrdesmit minūtes spēlējot ar simtprocentīgu atdevi, precizitāte krītas. Ja tiktu pie ilgākas atpūtas, pasēdētu malā, varētu atgūties un mobilizēties, būtu labāk. Visu spēli aizvadot vienā līmenī, visi rādītāji nemēdz būt perfekti. Nav ko žēloties, jārēķinās ar mūsu rotācijas iespējām.”

Pēc Jaunā gada “RTU/Merks” uzvarēja visās spēlēs pret Igaunijas komandām un savā laukumā pagarinājumā pieveica principiālās sāncenses “Liepājas Papīru”. Finālturnīrā Aivara Vīnberga trenētās meitenes pierādīja, ka turpina augšupeju. Par to liecināja gūto punktu rekords pret Cēsīm – 78 (pārējās vienības nav sametušas vairāk par 71) un pārliecinošā uzvara spēlē par trešo vietu.

“Otrajā aplī progresējām vairāk par citām komandām. Ļoti labu sniegumu rādīja Asnāte Fomina un Paula Langina. Stabilas vērtības ir Signe Langenfelde un Daina Lazdeniece. Varam paļauties viena uz otru, zinot, ka neviens cits to mūsu vietā neizdarīs. Esam ieguvušas lielāku pārliecību. Priecājos, ka Asnāte un Paula savā vecumā var spēlēt līmenī, kādu rāda daudz vecākas un pieredzējušākas basketbolistes. Viņas velk spēli, nav otrā plāna lomās.”

U20 izlases kandidātes finālos aizvadīja līdz šim labākās spēles sezonā, nospēlējot bez būtiskiem kritumiem, partneres uzslavē Laura. “Nospēlējām stabili, bez lieliem kritumiem. Situācijas, kad nospēlē lieliski, iemet 20-25 punktus, bet nākamajā dienā paliec ar diviem punktiem, neliecina komandai par labu. Labāk nospēlēt dažādas spēles vienā līmenī, radot lielāku savstarpēju uzticību. Parādoties stabilitātei, zini, ka meitene iemetīs savus punktus, savāks atlēkušās bumbas un iedos piespēles. Asnāte un Paula rīkojās tieši tā. Tas kļuva par vienu no trešās vietas pamatakmeņiem.”

Latvijas un Igaunijas čempionāts 2012. gada 13. oktobrī komandai sākās ar aukstu dušu. Izbraukumā Tallinā pret kaimiņvalsts čempionēm ECLEX tika piedzīvota sagrāve ar rezultātu 53:108. Turpinājumā “RTU/Merks” mācījās no savām kļūdām un pierādīja, ka zaudējums bija nejaušība. Svētdien ECLEX basketbolistes tika pārspētas otro reizi pēc kārtas, turklāt panākums nodrošināja bronzas godalgas (tiesa, realitātē visas komandas tikušas vienīgi pie kausiem).

“Zaudējums Tallinā mūs pārsteidza nesagatavotas, taču atbildes cīņā bijām pienācīgi noskaņojušās. Iespējams, mūsu uzvara tika uztverta kā pārsteigums. Finālos laukumā izgājām ar pārliecību, ka varam pret viņām spēlēt, uzvarēt un izdarīt to pārliecinoši. Trešajā spēlē pierādījām, kur ir mūsu, kur – viņu vieta. Pirmā spēle vienkārši bija pārpratums.”

     [+] [-]

, 2013-04-08 23:18, pirms 11 gadiem
Lai veicas 3dien