Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zībarts: "Varam būt lepni, ka izcīnījām tik daudz uzvaru"

Zībarts: "Varam būt lepni, ka izcīnījām tik daudz uzvaru"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Varam būt lepni, ka izcīnījām tik daudz uzvaru. Dalīta 5.-8. vieta Eirolīgā ir liels sasniegums," TTT pabeidzot piekto sezonu Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā, piektdien, 8. martā, preses konferencē teica komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Migels Mendess, UGMK treneris

“Pirmkārt, vēlos apsveikt TTT spēlētājas, trenerus un personālu ar lielisko sezonu. Mēs kontrolējām gan pirmo, gan otro spēli, cenšoties izmantot garās spēlētājas. Tas izdevās. Vienīgais elements, kurā nebijām līmenī – iemetām tikai 2 no 16 trīspunktu metieniem.

Aizvadījām kvalitatīvu cīņu – par to liecina 24 piespēles uz 28 metieniem no spēles, kā arī tikai astoņas kļūdas. Atšķirībā no citām komandām, varam uzturēt augstu līmeni, jo mums ir labas spēlētājas uz soliņa – tas ļauj nodrošināt labu aizsardzību visas 40 minūtes.

Esam apmierināti ar komandas spēli. Katrā reizē izdarām vidēji 23 rezultatīvas piespēles, kas ir labākais rādītājs Eirolīgā. Četras vai piecas spēlētājas gūst vismaz 10 punktus. Mums jādalās ar bumbu uzbrukumā un jāparāda kvalitāte aizsardzībā.”

Ieva Pulvere, TTT kapteine

“Otrajā spēlē vairāk nebija stresa un pārliekas cieņas pret pretinieku. It kā bijām spēlējušas pret augsta līmeņa spēlētājām visu sezonu. Vienu reizi nobloķē, otru – nav jāizdomā savu spēli no jauna. Rīgā pamainījām aizsardzību.

Nedomāju, ka spēli izšķīra aizsargu sniegums un UGMK mazo spēlētāju maiņas. Lielākās problēmas sagādāja Jekaterinburgas garās spēlētājas – Grainere, Vadejeva, Mēsemana. Īpaši pēdējā šodien bija efektīva, trāpot gandrīz visus metienus.

Negribētu par sezonu lietot vārdu “izcila”, jo izbraukumā Francijā piedzīvojām sakāvi pret “Carolo Basket”, kas ietekmēja mūsu izredzes iegūt mājas priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Ja pajautātu pirms sezonas, protams, ceturtā vieta (B grupā) nav vilšanās. Paldies visiem atbalstītājiem!

Sezona bija laba – motivējoša, cerīga, ar skatu uz nākotni. Vai gribēsies sestdienas rītā kāpt autobusā (lai brauktu uz Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgas “Četru finālu” Viļņā)? Nezinu, nākamajā dienā pēc Eirolīgas nekad neesam spēlējušas. Viļņā mums interesē tikai divas uzvaras.

Tāpat kā citiem profesionāliem sportistiem, pēc spēlēm ir miega problēmas. Parasti noskatos spēli no A-Z, tad cenšos aizmigt. Mājās miegs nāk labāk. Citas spēlētājas aizmieg ātrāk, pati nevaru tik ātri nolikt malā problēmas.

Spēlējot valstsvienībā, divatā ar Aneti Šteinbergu pēc spēlēm mēģinājām dzert miega zāles, pēc tam sēdējām līdz četriem rītā. Citām meitenēm ir citādāk, piemēram, Gunta (Baško) nepaspēj iztīrīt zobus un jau aizmieg.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Spēlējām ar daudz lielāku enerģiju un gribasspēku nekā Jekaterinburgā. Noteikti atdevām visus spēkus un darījām visu iespējamo. Varam būt lepni, ka izcīnījām tik daudz uzvaru. Dalīta 5.-8. vieta Eirolīgā ir liels sasniegums.

Sezonas sliktākā spēle bija Francijā, taču tā īpaši neietekmēja mūsu izredzes. Pēc tam izbraukumā Stambulā uzvarējām “Fenerbahce” un izcīnījām vietu “play-off”. Lielākais trieciens bija Aivijas savainojums, arī šodien viņa parādīja, cik nozīmīga spēlētāja ir šajā TTT modelī. Deva ļoti daudz.

Aivija pirms spēles neaizvadīja nevienu kontakta treniņu – ceturtdien trenējāmies bez kontakta. Viņa pati pieņēma lēmumu, ka mēģinās palīdzēt komandai. Aivijas līdzdalība mājas spēlē pret Šopronu būtu devusi lielākas iespējas iegūt mājas laukuma priekšrocības.

Sezonas laikā neviens nezināja par Šejas Pedijas spējām, pierādījās, cik viņai komandā ir liela loma. Turpinājumā pretdarbība kļuva lielāka, īpaši pret tik garu komandu kā UGMK. Citās spēlēs viņa varēja izkārtot metienu pēc garāmgājiena, bet šoreiz apakšā gaidīja Britnija Grainere un citi centri. Šeja vairāk veidoja uzbrukumus citām spēlētājām, pati uzņemoties iniciatīvu tikai pēdējās sekundēs.

Rīgā spēlējām ātrāk nekā Jekaterinburgā, cenšoties vairāk izrauties un gūt punktus ātrajās pārejās. Viesos spēlējām pacietīgāk, veidojām ilgākus uzbrukumus. Tiklīdz ielaidām vieglus punktus ātrajos pretuzbrukumos, nācās spēlēt citādāk. Katrs zaudējums ir nākamais solis komandas spēles un individuālo darbību uzlabošanai. Skatāmies video, meklējot iespējas uzbrukuma situācijām.

Jekaterinburgā pirms spēles aizvadījām tikai vienu treniņu. Trīs stundu laika starpība ietekmēja fizisko kondīciju un precizitāti – izbraukumā pēc ceļošanas cēlāmies piecos, pussešos un trijos naktī pēc Latvijas laika.

Arī pretinieki mūs skautoja un neļāva Ievai Kūlītei izpildīt tik brīvus metienus kā pirmajā spēlē. Bija doma izmēģināt visas spēlētājas, tai skaitā Māru Moti, tomēr šoreiz pirmās rindā bija Karlīne Pilābere un Baiba Eglīte. Ditai Rozenbergai, iespējams, būs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās.

Uz Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas finālturnīru Viļņā brauksim tādā pašā sastāvā.”


, 2019-03-09 01:30, pirms 5 gadiem
Ko gan citu teikt trenerim, kura vadībā komanda zaudēja sezonas svarīgākās spēles?
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.