Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Valdis Voins: "Pasaules kausā ceram uz ceturtdaļfinālu"

Valdis Voins: "Pasaules kausā ceram uz ceturtdaļfinālu"
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība
Foto: FIBA

"Saukli "Soli pa solim" izmantojam no 2006. gada, kad sākām darbu ar 1990.-1991. gadā dzimušajām meitenēm," otrdien, 7. augustā, turpinot gatavošanos Pasaules kausam, preses konferencē "Elektrum" Olimpiskajā centrā teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Valdis Voins, LBS prezidents

“Basketbola vasara sākusies veiksmīgi – Latvijas U17 meiteņu izlase izcīnīja astoto vietu Pasaules kausā Minskā, bet U18 puišu izlase nopelnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā Liepājā, Ventspilī un Rīgā. Vēl viens patīkams notikums ir U20 vīriešu izlases atgriešanās A divīzijā.

Paldies visām spēlētājām, kuras savlaicīgi sākušas gatavoties debijai Pasaules kausā. Četrām – Guntai Baško, Aijai Putniņai, Elīnai Dikeulaku un Aijai Brumermanei – ir Olimpisko spēļu pieredze, bet Digna Strautmane startējusi Pasaules U19 kausa izcīņā.

Galvenais izaicinājums treneriem – izšķiršanās par divpadsmitnieku, kas brauks uz Tenerifi. Mums ir daudz labu spēlētāju. Pasaules kausā ceram uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Atbalstītājus atrast nav viegli. Skatīsimies reāli – daļa sabiedrības būtu izbrīnīta, izdzirdot par Pasaules kausu un basketbolu kā tādu. Ja nav panākumu, nav atbalstītāju. Ir arī pozitīvas tendences, piemēram, stabilo atbalstītāju lokam pievienojusies Rīgas pašvaldība ar programmu “Live Riga”.

Risinot finanšu jautājumus, saskaramies ar dažādām situācijām. Piemēram, atsevišķu basketbolistu apdrošināšana ir ārkārtīgi dārga, ņemot vērā līgas, kurās viņi startē. Sieviešu valstsvienībā visas spēlētājas ir apdrošinātas.”

Mārtiņš Zībarts, sieviešu valstsvienības galvenais treneris

“Vasara izvērtusies karsta un paskrējusi ātri. Valstsvienības vadība pievērsa nopietnu uzmanību, plānojot sagatavošanās posmu, jo oficiālās cīņās neesam piedalījušies vairāk nekā gadu, neskaitot divas treniņspēles pret Somijas U23 izlasi.

Treniņnometni sākām ar entuziasmu. Spēlētājas ir izcilas profesionāles, darbam gatavojās savlaicīgi. Rūpēsimies, lai valstsvienības stāds izaugtu un dotu saldus augļus. Prioritāte – izveidot labāko sastāvu, kurš tehniski, taktiski un fiziski būtu gatavs mūsu pirmajam Pasaules kausam.

Manuprāt, pārāk lielas cerības nepalīdz sagatavoties. Ejam ar domu gatavoties un cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Ja izcīnam panākumu, ejam tik tālu, cik varam aiziet. Saukli “Soli pa solim” izmantojam no 2006. gada, kad sākām darbu ar 1990.-1991. gadā dzimušajām meitenēm.

Artūrs Visockis-Rubenis, sākot no 2015. gada, bija viens no tuvākajiem kolēģiem valstsvienības darbā. Mazliet skumji, ka pienākumi vīriešu basketbolā un Pasaules kausa norise septembra beigās liedz viņam iespēju būt kopā ar mums. Ņemot vērā daudzos pienākumus un aizņemtību vīriešu valstsvienībā, Artūrs jautāja, vai var kandidēt darbam ar U18 junioru izlasi. Teicu jā.

Esmu priecīgs, ka darbam valstsvienībā piekrita Latvijas Universitātes galvenais treneris Guntis Endzels. Viņš divas vasaras strādājis U20 sieviešu izlasē, daudzas spēlētājas iepazinis individuālajā darbā. Guntis ikdienā vada “underdog” komandu – viņa idejas dos jaunu pienesumu.

Ēriks Visockis gaida ģimenes pieaugumu, tādējādi meklējām fiziskās sagatavotības treneri. Plānojam, lai vismaz viens treneris būtu pieejams katrā gatavošanās nedēļā. Piemēram, Ivaram Ikstenam ar U16 puišu izlasi šonedēļ jābrauc uz Eiropas čempionātu Serbijā, bet Sintija Priede ar U16 meiteņu izlasi augusta otrajā pusē startēs Eiropas čempionātā Kauņā.

Par mūsu pretiniecēm grupas turnīrā. Ķīna trenējas un spēlē visvairāk – piedalījās pārbaudes turnīros Eiropā, tagad uzņem Kanādas izlasi. Iespējams, ķīnietēm iestāsies rutīna un uzkrāsies nogurums. Vismazāk informācijas ir par Senegālu, tai mainījies treneris. ASV sastāvā būs daudz zvaigžņu, taču ar visīsāko sagatavošanās periodu, jo septembrī notiks WNBA izslēgšanas spēles.

Kitija Laksa pēc Rīgas turnīra vienu nedēļu lido uz Floridu, lai sakārtotu studiju lietas. Dignai Strautmanei uz augstskolu jābrauc mazliet vēlāk. Paula Strautmane un Sabīne varēs uz augstskolām doties pēc starta izlasē. Pēc Rīgas turnīra nosaukšu spēlētājas, kuras turpinās darbu.”

Gunta Baško, valstsvienības spēlētāja

“Paldies par atbalstu un rūpēm. Esam profesionāles un attiecīgi gatavojamies, neraugoties, kad beigusies sezona – aprīlī, maijā vai jūnijā. Mums ir prieks un lepnums, ka pirmo reizi varam sacensties Pasaules kausā. Iedomājoties vien, joprojām uzmetas zosāda. Nešaubos, ka meitenes laukumā sitīsies par katru centimetru.

Brīvlaiks – tas ir forši. Satiec jaunus cilvēkus, smelies jaunu iedvesmu. Man viens no iedvesmas avotiem ir suns Vudijs.

Iesim soli pa solim. Svarīgākais ir izveidot labu komandu. Zinu, ka mūsu spēks būs komanda – tajā ir spēks. Lai Dievs svētī mūs un Latviju!”

Anete Šteinberga, valstsvienības spēlētāja

“Priecājos atgriezties izlasē un spēlēt par Latviju. Līdz pamatturnīram vēl jāmēro ceļš, bet būsim gatavas. Nav vajadzības sadomāties par turnīra iznākumu. Jāfokusējas uz treneru sagatavotajām sistēmām, kuras varam noslīpēt treniņos.

Mani šovasar iedvesmoja nedaudz garāka atpūta nekā vasarās ierasts. Iepriekšējos gados izlase vienmēr gatavojās maijā un jūnijā, šogad citādi. Izdevās paceļot, bet jūnijā sākās individuālais treniņprocess. Līgums ar Venēcijas klubu paredz, ka sezonu sākšu mēnesi vēlāk.

Brālis Mārcis startēja junioru izlasē. Bija pārdzīvojums, redzot viņu laukumā – gribēju, lai viņš paveic trenera uzdoto. Redzēju no malas, kādu spriedzi spēlētāji izjūt Eiropas čempionātā. Ceru, ka piedzīvotās emocijas liks viņam tiekties pēc augstākiem mērķiem.”


, 2018-08-07 13:29, pirms 6 gadiem
Latvijā trūkst finanšu atbalsts basketbolam??? Ieteikums finanšu meklējumos - visiem, kuri atbalsta futbolu un hokeju, uzlikt par pienākumu 20% atdot basketbolam - vienīgajam īstajam masveida sportam Latvijā ar labiem panākumiem Eiropā un pat pasaulē. Kam īstenībā ir vajadzīgi futbola "klubi" ar bēguļojašiem nēģeru vai Krievijas leģionāriem? Klubu saimnieku "pontiem" un naudas atmazgāšanai? Kaut kas līdzīgs ar hokeju ar "slaveno" Dinamu ar uzpūstajām hokejistu algām.
, 2018-08-07 13:42, pirms 6 gadiem
Biedri Bārtuli -varbūt apgūstot jaunās piederības valsts valodu ,atrodas laiks vēl palasīt mūsu meiteņu ar godu un lepnumu sacīto .
Lai viss mūsu komandai izdodas ! Veiksmi ,izturību ,veselību un visas tautas atbalstu
, 2018-08-07 13:44, pirms 6 gadiem
Zaudētāja domāšana....zems pašvērtējums...tad nebraucat nemaz, ja neticat tam ka varat izcīnīt medaļas.
, 2018-08-07 13:53, pirms 6 gadiem
gircc rakstīja: Zaudētāja domāšana....zems pašvērtējums...tad nebraucat nemaz, ja neticat tam ka varat izcīnīt medaļas.
Ja Voins pateiktu … mēs braucam pēc zelta medaļām …. ko tu un pārējie teiktu ??! Vecums nenāk viens , nav vis tam vecajam mājās !!!! Teiksi ne tā !!!
Un tagad , kas tad ir labāk pateikt +- ko mēs reāli varam sasniegt , vai kaut ko neizpildāmu ???!!!!
, 2018-08-07 13:54, pirms 6 gadiem
Domāju ka teikums...Cīnīsimies par medaļām....Tas būtu īsti vietā.
, 2018-08-07 14:28, pirms 6 gadiem
Ceturtdaļfināls protams ir reāli iespējamais labākais rezultāts ,bet tai pašā laikā paliekot grupā 3 vietā un pēc tam vinnot Beļģiu mēs nonākam pie Francijas ,kas protams ir ļoti spēcīgs pretinieks ,bet tai pašā laikā nav ne ASV,ne Austrālija un pie lielas veiksmes ņemams,bet laikam gan labāk nenodarboties ar rēķināšanu un iet pēc 2006 gada iesāktā saukļa ,kas ir devis nesliktus rezultātus.
, 2018-08-07 14:51, pirms 6 gadiem
inter hok rakstīja: Ceturtdaļfināls protams ir reāli iespējamais labākais rezultāts ,bet tai pašā laikā paliekot grupā 3 vietā un pēc tam vinnot Beļģiu mēs nonākam pie Francijas ,kas protams ir ļoti spēcīgs pretinieks ,bet tai pašā laikā nav ne ASV,ne Austrālija un pie lielas veiksmes ņemams,bet laikam gan labāk nenodarboties ar rēķināšanu un iet pēc 2006 gada iesāktā saukļa ,kas ir devis nesliktus rezultātus.
Izloze ir ļoti pateicīga. Ar ASV 2 mačus varēs nospēlēt - grupā un finālā.
, 2018-08-07 18:57, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Latvijā trūkst finanšu atbalsts basketbolam??? Ieteikums finanšu meklējumos - visiem, kuri atbalsta futbolu un hokeju, uzlikt par pienākumu 20% atdot basketbolam - vienīgajam īstajam masveida sportam Latvijā ar labiem panākumiem Eiropā un pat pasaulē. Kam īstenībā ir vajadzīgi futbola "klubi" ar bēguļojašiem nēģeru vai Krievijas leģionāriem? Klubu saimnieku "pontiem" un naudas atmazgāšanai? Kaut kas līdzīgs ar hokeju ar "slaveno" Dinamu ar uzpūstajām hokejistu algām.
pateicoties 100 dumiķiem un ministrienei danītei, latvijā drīz nauda nebūs nekādam sporta veidam - nav nodokļu atlaides, nav ziedojumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Raina Tomašicka. Foto: FIBA

Raina Tomašicka kļūs par ceturto latvieti "South Florida" universitātē

Latviešu basketboliste Raina Tomašicka 2024. gada rudenī sāks mācīties "South Florida" universitātē. Uzbrūkošā aizsardze pārstāvēs NCAA pirmās divīzijas komandu "Bulls" un sacentīsies "American" līgā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta skautošanas dienests "Go global recruiting".
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.