Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anna Dreimane pievienojas 2011. gada NCAA čempionvienībai "Texas A&M"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anna Dreimane pievienojas 2011. gada NCAA čempionvienībai "Texas A&M"
Anna Dreimane
Foto: Texas A&M

Latviešu centra spēlētāja Anna Dreimane no 2018. gada rudens pārstāvēs "Texas A&M" basketbola komandu, kas sacenšas spēcīgajā "Southeastern Conference" (SEC).

Dreimane 2017. gada jūnijā Latvijas valstsvienības sastāvā kvalificējās Pasaules kausa izcīņai. No 2016. līdz 2018. gadam viņa pārstāvēja “Mountain West Conference” komandu “Colorado State University”, pirmajā sezonā izejot laukumā 14 spēlēs.

“CSU Rams” pirms gada izcīnīja pirmo vietu līgas regulārajā sezonā. Konferences finālturnīrā tik labi neveicās un NCAA čempionāta vietā nācās startēt Nacionālajā gandarījuma turnīrā (WNIT), kur izdevās tikt līdz otrajai kārtai.

Otrajā sezonā Dreimane nespēlēja, bet turpināja treniņus kopā ar komandu. “Rams” atkārtoti tika līdz WNIT otrajai kārtai, bet sezonas beigās kļuva zināms par lielām pārmaiņām – vienību atstāja uzreiz piecas spēlētājas.

Par Annu jau pavasarī interesi izrādīja 2011. gada NCAA čempions, “Texas A&M Aggies” galvenais treneris Gerijs Blērs (Gary Blair). Ceturtdien, 7. jūnijā, ziņa tika apstiprināta oficiāli – Dreimane pievienojās komandai, kura cīnās par augstām vietām gan SEC, gan NCAA.

“Anna ir veikla un kustīga spēlētāja, kura var spēlēt iekšā un ārā. Viņas sniegums var tikai uzlaboties. Anna meklēja komandu, kura attīsta centra spēlētājas. Viņai ir augums, unikālu prasmju kopums un nepieciešamās dotības aizsardzībā, lai cīnītos par SEC tituliem.”

Anna Dreimane būs otrā latviešu spēlētāja “Aggies” rindās. Uzbrucēja Katrīna Limbaha komandā spēlēja no 2006. līdz 2010. gadam. Viņa kļuva par divkārtēju “Big 12” konferences čempioni (2008, 2010), turklāt pirmajā reizē apstājās vienas uzvaras attālumā no “Final Four”.

Limbaha kļuva par trīskārtēju “Big 12” All-Academic simboliskās komandas dalībnieci (2008, 2009, 2010). Viņas pirmajā semestrī skolas prezidents bija Roberts Geitss, kurš pēc darba “Texas A&M” kļuva par ASV aizsardzības ministru (2006-2011).

“Texas A&M” mājas spēles vairākas reizes apmeklēja arī bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs vecākais. Limbahas kolēģe, saspēles vadītāja Sidnija Kārtere (Sydney Carter) 2011. gadā kopā ar komandu triumfēja NCAA čempionātā. Vēl pēc gada komanda pārcēlās no “Big 12” uz SEC.

Anna Dreimane ir aizvadījusi 67 spēles Latvijas jaunatnes izlasēs un guvusi 389 punktus. Valstsvienībā debitēja 2017. gada 17. jūnija spēlē Prāgā pret Melnkalni.

Izmantotie resursi:https://12thman.com/news/2018/6/7/w...Aggie Women’s Basketball adds Latvian National...