Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Oriemma: "Mīlu Kitiju Laksu – viņa ir fantastiska spēlētāja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Leģendārais Oriemma: "Mīlu Kitiju Laksu – viņa ir fantastiska spēlētāja"
Džīno Oriemma, Kitija Laksa un Hosē Fernandess. Foto: USF Bulls

"Kitija Laksa, būdama pirmgadniece, jau pirmajā izbraukuma cīņā pret "UConn" spēlēja kā ceturtā gada studente. Mīlu viņu kā spēlētāju," pirmdien, 4. martā, preses konferencē Tampā atbildot uz Sportacentrs.com jautājumu, teica NCAA visu laiku titulētākais treneris Džīno Oriemma (Geno Auriemma).

ASV sieviešu basketbolā nav pazīstamāka, autoritatīvāka un nīstāka trenera par Džīno. Itāliešu emigrantu dēls 1985. gadā kļuva par tolaik nezināmās Konektikutas Universitātes komandas galveno treneri. Savā desmitajā sezonā Oriemma pirmo reizi kļuva par NCAA čempionu, bet nākamajos 23 gados “Storrs” kampusā pievienoja vēl desmit titulus (1995, 2000, 2002-2004, 2009, 2010, 2013-2016).

Esmu no Latvijas, tāpēc man noteikti jāpajautā par Kitiju Laksu. Kādas rūpes viņa sagādāja “UConn” aizsardzībai?
“Visus četrus gadus, kamēr viņa bija šeit...man jāsaka, ka, sākot no “UConn” pievienošanās brīža “American” līgai (2013. gada vasarā), tajā bija divas spēlētājas, pret kurām mums bija visgrūtāk aizsargāties – Kortnija Viljamsa (Courtney Williams; 2012-2016) un Kitija.

Tas bija grūti. Viņa ir liela. Viņa ir spēcīga, agresīva. Viņa ir gudra! Atceros pirmo savstarpējo (mājas) spēli 2016. gadā “XL Center” zālē (bijušā NHL kluba “Whalers” kādreizējā mājvieta Konektikutas galvaspilsētā Hartfordā). Viņa, būdama pirmgadniece, jau toreiz spēlēja kā ceturtā gada studente.

Mīlu viņu kā spēlētāju. Viņa ir fantastiska (terrific). Cerējām viņu redzēt “South Florida” komandā kā vienu no divām absolventēm (kopā ar Lauru Ferreiru), īpaši pēc regulārās sezonas beigām (“American” čempionātā “Mohegan Sun” Konektikutā). Diemžēl tas nenotika, taču viņai neapšaubāmi bija liela ietekme šajā komandā.”