Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LU negaidīti pārliecinoši uzveic "DU/Swedbank"

LU negaidīti pārliecinoši uzveic "DU/Swedbank"
Zane Pavariņa guva 22 punktus uzvarā pār "DU/Swedbank"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Svētdien Latvijas Sieviešu Basketbola līgā (LSBL) "Latvijas Universitāte" izcīnīja ceturto panākumu sezonā, ar rezultātu 87:61 pārliecinoši pieveicot "DU/Swedbank" basketbolistes.

Pēc zaudējuma sīvā galotnē iepriekšējā mačā pret "TTT Juniorēm" (73:76) šodien rīdzinieces jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar plus astoņi - 22:14. Pirmajās trīs ar pusi otrās ceturtdaļas LU veica izrāvienu 11:5 un sasniegts jau vairāk nekā desmit punktu pārsvars. Puslaika pārtraukumā ejot, plus 15 mājiniecēm - 45:30. Pēc pārtraukuma, lai arī mazrezultatīvā cīņā, tomēr LU turpināja audzēt pārsvaru, kas pirms pēdējām desmit minūtēm sasniedza jau 20 punktus (58:38). Mača beigās pārsvars sasniedza jau 26 punktus - 87:61.

22 punktus LU labā guva Zane Pavariņa, kurai arī sešas atlēkušās bumbas, 21 punktu iemeta un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Justīne Sidorenko, bet pa 19 guva Inna Leja un Anete Vorma. Pirmajai arī astoņas bumbas un četras piespēles, bet otrajai piecas bumbas un sešas piespēles. Zaudētājām 18 punktus iemeta un 13 bumbas pie groziem izcīnīja bez maiņām spēlējusī Kristīna Egle.

LU šī bija ceturtā uzvara šajā sezonā, taču tas situāciju turnīra tabula nemaina - pēdējā vieta septiņu komandu konkurencē. Vēl atlikusi viena spēle savā laukumā pret Latvijas čempionēm "Cēsīm" tieši pēc divām nedēļām 21. martā. Tikmēr "DU/Swedbank" šī neveiksme nobīdīja vietu zemāk turnīra tabulā - tagad ar astoņām uzvarām 21 mačā piektā vieta aiz "Liepājas Metalurga", kas pagaidām aizvadīta spēle mazāk. Daugavpilietēm gan vēl palikušas trīs spēles un visas savā laukumā.

LSBL regulārā sezona

Latvijas Universitāte - DU/Swedbank 87:61
LU: Pavariņa 22, Sidorenko 21, Leja 19, Vorma 19, Bērziņa 6, Dauģe, Dārzniece.
DU: Kr.Egle 18, Borodavko 13, O.Jevsejeva 10, Kazakeviča 8, Zīle 6, Ka.Egle 4, Simonova 2, Baltace, Lakomko.


, 2010-03-07 15:03, pirms 14 gadiem
Malaces LU !
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.