Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anete Šteinberga: "Spēlēt pret ASV ir forši – jāgrib parādīt labāko sniegumu"

Anete Šteinberga: "Spēlēt pret ASV ir forši – jāgrib parādīt labāko sniegumu"
Anete Šteinberga
Foto: FIBA

"Katra komanda oficiālajiem turnīriem gatavojas citādāk nekā pārbaudes spēlēm. Neraugoties uz to, Ķīna ir mūsu līmeņa komanda, ar kuru varam cīnīties par uzvaru," pēc Pasaules kausa izlozes teica Latvijas divkārtējā labākā basketboliste Anete Šteinberga.

Spēka uzbrucējai šosezon jauni pienākumi. Anete vasarā kļuva par Eirolīgas kluba “Castors Braine” kapteini. Atveda komandas biedres uz treniņiem Jūrmalā, iesaistīja saliedēšanas pasākumos un uzņēmās iniciatīvu spēlēs pret Eiropas labākajiem klubiem.

Trīspadsmitajā decembrī Šteinberga sasniedza Eirolīgas sezonas tābrīža rekordu, sametot 30 punktus pret čempioni “Dynamo Kursk”. Arī sezonas statistika ļoti laba – vidēji 31,7 minūtēs 15,5 punkti un 6,4 atlēkušās bumbas, kā arī 1,4 rezultatīvas piespēles. Iekļūšanai “play-off” ar to nepietika – tagad Anete atvelk elpu pirms sezonas noslēguma cīņām Beļģijas turnīros.

"Redzēju grupu sastāvus. Uzskatu, ka viss kārtībā. Pasaules čempionātā spēlē spēcīgākās komandas un jārespektē jebkuru pretinieku. Jāgatavojas, ejot spēli pa spēlei.

Domāju, ka spēlēt pret ASV ir forši. Tā ir spēcīgākā pasaules komanda. Manuprāt, jebkurš basketbolists un basketboliste vēlas spēlēt pret ASV. Ne tikai spēlēt, bet parādīt labāko sniegumu.

Iespējams, ka Ķīna ir mums vislabāk pazīstamā Āzijas komanda. Pārbaudes turnīros esam tikušies ik pēc pāris gadiem gan Čehijā, gan Latvijā. Ķīnai ir spēcīgas centra spēlētājas un ātra ārējā līnija. Jārēķinās, ka katra komanda oficiālajiem turnīriem gatavojas citādāk nekā pārbaudes spēlēm

Senegāla pagaidām ir nezināma. Nav sanācis spēlēt pret senegālietēm un nav priekšstata par viņu varējumu. Manuprāt, pirmajā dienā spēlēt pret Ķīnu ir labāk nekā pret amerikānietēm. Reāli novērtējot spēku samērus, ķīnietes ir mūsu līmeņa komanda, ar kuru varam cīnīties par uzvaru.

“Castors Braine” mērķis Eirolīgā bija turpināt cīņu vismaz par Eiropas kausu. Dažādu apstākļu dēļ tas nenotika. Uzskatu, ka svarīgākā bija grupas turnīra priekšpēdējā spēle izbraukumā pret Polkovici. Ļoti slikti sākām, neizpildījām trenera sagatavoto spēles plānu.

Kā atzina Elīna (Dikeulaku), pirmo reizi sezonā komanda meta ar tik labu procentu un tas padarīja uzdevuma izpildi praktisku neiespējamu. Uzskatu – ja uzvarētu Polkovici, mēs būtu tikušas Eiropas kausā. Atstāt visu uz pēdējo spēli un cerēt, ka citi nospēlēs mums par labu – tas vienmēr ir pats sliktākais variants. Iznākums nav atkarīgs tikai no tevis, to ietekmē citu spēļu iznākumi."


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas
1

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.