Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Šteinbergas komanda nepadodas un piesaista Lasvegasas zvaigzni

Šteinbergas komanda nepadodas un piesaista Lasvegasas zvaigzni
Eindžela Makotrija. Foto: Las Vegas Aces

Stambulas "Galatasaray" sieviešu basketbola komanda ceturtdien, 7. janvārī, oficiāli paziņoja par līguma pārtraukšanu ar aizsardzi Kortniju Viljamsu, tādējādi atbrīvojot vienu no divām vietām ārpus Eiropas valstu spēlētājām. Gaidāms, ka sestdien vienībai pievienosies divkārtējā Olimpisko spēļu čempione Eindžela Makotrija (Angel McCoughtry), ziņo turku mediji.

Anetes Šteinbergas pārstāvētā komanda sezonas pirmajā pusē pieveica 12 no 13 pretiniecēm Turcijas līgā, taču abas reizes zaudēja galvenajai konkurentei “Fenerbahce”. Papildus tam, klubu atstāja amerikāņu spēlētājas Izabella “Bella” Alarija un Kortnija Viljamsa.

Neskaitot Turcijas pilsonībā uzņemto Kvanitru Hollingsvortu, “Galatasaray” rīcībā palika tikai viena basketboliste ar ASV pasi – centra spēlētāja Mersedesa Rasela. “Sarkani-dzeltenajām” pašreizējā sastāvā nav izredžu turēties pretī “Fenerbahce” pārspēkam.

Kluba vadība nav atteikusies no nodoma cīnīties par Turcijas titulu un Eirolīgas “play-off”. Par to liecina neoficiāli panāktā vienošanās ar Makotriju – spēlētāju, kura 2017. gadā kopā ar treneriem Lukasu Mondelo un Mārtiņu Zībartu palīdzēja Kurskas “Dynamo” pirmo reizi uzvarēt Eirolīgā.

WNBA veterāne 2020. gadā pārstāvēja Lasvegasas “Aces” vienību, kurai pērnvasar nevarēja palīdzēt centra spēlētāja Elizabete Kembedža un aizsardze Kelsija Plama. Makotrija kļuva par otro rezultatīvāko “Aces” spēlētāju pēc Eižas Vilsones, vidēji 14,4 punktiem pievienojot piecas atlēkušās bumbas.

Uzbrucēja visas 22 spēles Floridas “burbulī” sāka Lasvegasas starta pieciniekā, tiesa, vidēji, spēlēja tikai 20 minūtes. Makotrija izcēlās ar lielisku precizitāti, realizējot 51,8% metienu no spēles, tai skaitā 47,1% trīspunktu metienu, kā arī 88,2% brīvmetienu.

Gaidāms, ka “Galatasaray” paziņos par Makotrijas pievienošanos pēc medicīnisko pārbaužu veikšanas. Amerikāniete ir divkārtēja Olimpisko spēļu čempione (Londona 2012, Rio 2016) un divkārtēja Pasaules kausa ieguvēja (Čehija 2010, Turcija 2014).

Bijušajai "Dream" spēlētājai Atlantā pieder saldējuma veikals.

Izmantotie resursi:
https://www.galatasaray.org/haber/b...


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.