Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Maģiskais Džonsons pieņem darbā Dereku Fišeru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Maģiskais Džonsons pieņem darbā Dereku Fišeru
Dereks Fišers spēlētāja karjeras laikā piedalījās 259 "play-off" spēlēs, sasniedzot NBA rekordu. Foto: AP/Scanpix

Dereks Fišers piektdien, 7. decembrī, tiks oficiāli iepazīstināts kā trīskārtējās WNBA čempionvienības "Los Angeles Sparks" galvenais treneris.

Četrdesmit četrus gadus vecais Fišers no 2014. līdz 2016. gadam veica “New York Knicks” galvenā trenera pienākumus, strādājot kluba toreizējā prezidenta Fila Džeksona (Phil Jackson) vadībā.

Fišera otrajā sezonā Ņujorkas komandā debitēja Kristaps Porziņģis, tiesa, sadarbība neturpinājās ilgi. “Knicks”, nesagaidot sezonas beigas, pārtrauca sadarbību ar treneri, viņa pienākumus uz laiku uzticot Kurtam Rembisam (Kurt Rambis).

Pēdējais “Lielajā ābolā” nenoturējās ilgi, drīzumā atbrīvojot ceļu čehu izcelsmes amerikānim Džefam Hornačekam (Jeff Hornacek). Šoruden Rembiss tika pie jauna darba – “Los Angeles Lakers” prezidents Maģiskais Džonsons (Magic Johnson) iecēla viņu par savu padomnieku.

Divus mēnešus vēlāk, 5. decembrī, kļuva zināms, ka Eņģeļu pilsētā strādās arī Fišers. Viņš vadīs vienu no labākajiem WNBA klubiem “Sparks”, kura zvaigžņu vidū ir garās spēlētājas Kendisa Pārkere (Candace Parker) un Nneka Ogvumīke (Nneka Ogwumike).

Fišers basketbolista gaitu laikā palīdzēja “Lakers” izcīnīt piecus NBA titulus un kļuva par spēlētāju arodbiedrības prezidentu. Pie “Sparks” stūres viņš nomainīs Braienu Egleru (Brian Agler). Treneris 1. novembrī pieņēma lēmumu atkāpties, taču viņa līgumā bija atruna, ka kluba vadībai to jādara zināmu 30 dienas iepriekš. Šī iemesla dēļ Eglera aiziešana no kluba tika izziņota 1. decembrī.

Eglera trenētā “Sparks” 2015. gada 19. februārī parakstīja treniņnometnes līgumu ar Latvijas valstsvienības aizsardzi Elīnu Dikeulaku. Viņa komandā nepalika, bet “Sparks” 2016. gadā uzvarēja WNBA čempionātā.

“Esmu priecīgs kļūt par “LA Sparks” galveno treneri,” teica Fišers. “WNBA nav labākas organizācijas. Ar nepacietību gaidu iespēju strādāt ar kluba īpašniekiem, biroju, spēlētājiem un personālu, lai nostiprinātu izcilības kultūru, kuru pieprasa – un ir pelnījuši – Losandželosas fani.”

Pārkere jaunajam trenerim veltīja atzinīgus vārdus. “Derekam ir lielisks basketbola prāts un augsta līmeņa pieredze. Dereks jau ilgāku laiku ir nozīmīgs sieviešu basketbola atbalstītāju, tāpēc ir jauki viņu redzēt šeit.”

Izmantotie resursi:
https://sparks.wnba.com/news/derek-...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-12-06 22:08, pirms 5 gadiem
Money for nothing and chicks for free!

     [+] [-]

, 2018-12-07 09:32, pirms 5 gadiem
Vaitad viņam nesen nebija te skandāli par sievas vai draudzenes pieklopēšanu vai kaut ko tml? Tiešām viņu laiž pie sieviešu komandas?