Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas izlasē vilšanās par Latvijas labāko spēku neizmantošanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zviedrijas izlasē vilšanās par Latvijas labāko spēku neizmantošanu
Frīda Eldebrinka pret latvietēm
Foto: basket.se

Zviedrijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris un spēlētāja pauž nelielu rūgtumu par, to ka pēdējā pārbaudes spēlē nācās sacensties ar Latvijas izlases rezervistēm. Jau pavisam drīz Ungārijā un Rumānijā sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Pēdējā pārbaudes spēlē malā palika Latvijas izlases piecas spēlētājas (Zane Eglīte, Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško-Melnbārde, Anete Šteinberga, Aija Putniņa). "Tas sagādāja nelielu vilšanos. Sajūta bija tāda: ja mēs piedāvājām nospēlēt divus mačus, tad pretinieces taču varēja to tiešām izdarīt," saka Zviedrijas izlases spēlētāja Frīda Eldebinka.

Zviedrijas izlases galvenais treneris Larss Juhansons: "Iespējams, ka tas tiks apspriests politiskā līmenī, ja reiz viss izvērtās šādi. Garlaicīgi, ja komandas nespēlē labākajā sastāvā. Būtu jauki spēlēt pret pilna sastāva komandu, bet, ja godīgi, par to pārāk nesatraucos. Latvija spēlēja bez savām slavenākajām spēlētājam, tāpēc varēja gaidīt mazliet vieglāku maču."

Pēdējā pārbaudē, spēlējot bez piecām vadošajām spēlētājām, Latvijas izlase tomēr spēja izrādīt cienīgu pretestību un finišēja ar dažu punktu deficītu (66:70). Pirms tam labākajā sastāvā latvietes ielaida par pieciem punktiem vairāk (66:75).

2015. gada Eiropas čempionāts sāksies 11. jūnijā. Čempionvienība kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, savukārt 2.-5. vieta tiks uz olimpiskās kvalifikācijas turnīru, kur 12 izlases sadalīs pēdējās piecas ceļazīmes.

Izmantotie resursi:
www.aftonbladet.se

  +4 [+] [-]

, 2015-06-06 14:29, pirms 9 gadiem
Zviedru preses cepiens, lai pamodinātu savus fanus, ka viņiem ir tāda sieviešu basketbola izlase...un tùlīt būs čempis!
Galvenais šeit ir, lai būtu skaļi virsraksti un preses uzmanība! ...es, piem., vīlos ka nebija Zahui !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 15:33, pirms 9 gadiem
Tās ir pārbaudes spēle, nevis oficiālais turnīrs. Tādējādi izlases treneris var rotēt ar sastāvu, kā viņam izdevīgāk. Visas kārtis nav jārāda un galvenais ir spēja čempionātā nostartēt ļoti veiksmīgi. Pareizi Zvirgzdiņš darīja, paskatījās, ko spēj rezervistes. Vieglāku mācu? Zviedru treneris gan pārspīlē. 2.ceturtdaļa Latvijai bija milzīgs izrāviens, lai vai kāds līmenis būtu mūsu izlases rezervistēm, tomēr ir labās lietas un to vakar redzēju, ka Zviedrijai nāca punkti ar grūtībām, sakot ar 2.ceturtdaļu. Cerams, ka mūsu meitenes saņemsies pēc šīs spēles un sapratīs, ka var cīnīties ar jebkuru pretinieku un pat iekot. Zviedrija ir ļoti laba komanda, pēdējais čempionāts bija pierādījums tāds, mazliet pietrūka veiksmes un meistarības un būtu nolauzuši tobrīdējāš mājinieces un galvenās favorītes Francijas izlasi.

     [+] [-]

, 2015-06-06 15:37, pirms 9 gadiem
Zviedrijas izlases galvenais treneris Larss Juhansons...
Vai tad labākajās sc tradīcijās nebūtu jāraksta - Lāšs Jūšons vai kaut kā tā?

     [+] [-]

, 2015-06-06 16:29, pirms 9 gadiem
suhinsh rakstīja: Vai tad labākajās sc tradīcijās nebūtu jāraksta - Lāšs Jūšons vai kaut kā tā?
ne tam autoram prasi

  +2 [+] [-]

, 2015-06-07 00:15, pirms 9 gadiem
No mūsu pozīcjām raugoties labs Zvirgzdiņa gājiens, atceroties cik bikli spēli sāka mūsējās - ne zina kurp skriet, ne normālu piespēli var atdot, grozam tuvāk doties arī bail. Jo bija pieradušas, ka spēli uz sevi ņem tās kuru vakar nebija. Taču jau drīz saprata, ka "būs jāspēlē man un jāspēlē tagad". Beigās izrādījās, ka kaut ko var arī pašas, bez līderēm. Domāju daudzām tas bija labs "pārliecības dopings".