Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Astoņi kustoņi, astoņi kustoņi, kas tos astoņus kustoņus šķirs?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Astoņi kustoņi, astoņi kustoņi, kas tos astoņus kustoņus šķirs?
Mārtiņš Zībarts, Kristīne Vītola un Anete Šteinberga: cīņas par Eirolīgas un Eiropas kausa četrinieku
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Otrdien, 7. martā, sāksies FIBA Eirolīgas un Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm. Cīņu par trofejām turpina Anetes Šteinbergas, Kristīnes Vītolas un Mārtiņa Zībarta pārstāvētie klubi.

Eirokausos marts ir izslēgšanas spēļu mēnesis. Katrā no diviem turnīriem palicis pa astoņām komandām un nejaušu viešņu šajā kompānijā nav. Piemēram, Eirolīgā pēdējos septiņos gados nevienai komandai nav izdevies uzvarēt divas reizes pēc kārtas. Cits piemērs – no Eiropas kausa pamatturnīra komandām četriniekā netika neviens Krievijas, Francijas, Itālijas un Spānijas klubs.

Pusi no elites sabiedrības veido Krievijas (3) un Turcijas (5) klubi. Ja Krievijā pirmās trīs komandas ir līmeni augstāk par pārējām – un visas var iejaukties cīņā par Eirolīgas titulu – Turcijā ar nemainīgu līdzdalību prestižākajā no diviem turnīriem var lepoties tikai Stambulas “Fenerbahce”.

EuroLeague Women

Francijas un Itālijas čempionēm sērijā līdz divām uzvarām būs grūti apspēlēt krievu grandus no Jekaterinburgas un Kurskas – šajos pāros “Četru fināla” dalībnieces var noteikt ar 99% varbūtību. Lukasa Mondelo, Mārtiņa Zībarta un Sēzara Ruperesa trenētā Kurskas “Dynamo” ir vienīgā komanda, kura šosezon cīnījusies bez zaudējumiem.

Krievu un turku dominanci Eirolīgā mēģinās patraucēt Spānijas čempiones “Avenida” un Čehijas čempiones “USK Praha” – minētajos dueļos iespējams savādāks iznākums. Lai to panāktu, būs jāuzvar vismaz vienā spēlē viesos. Salamankas uzdevumu apgrūtina fakts, ka “Fenerbahce” savās rindās piesaistījusi WNBA čempioni Kendisu Pārkeri.

Anetes Šteinbergas pārstāvētā Prāgas komanda “Četru finālā” mēģinās iekļūt trešo gadu pēc kārtas. Uzdevums nav no vieglākajiem – regulārās sezonas pēdējās trīs spēlēs Čehijas klubs piedzīvoja trīs neveiksmes pēc kārtas un tādējādi netika pie sava laukuma priekšrocībām.

Ceturtdaļfinālu pāri
#1 Dynamo Kursk – Bourges Basket #4
#2 Fenerbahce – Avenida #3
#2 Nadezhda – USK Praha #3
#1 UGMK – Famila Schio #4

EuroCup Women

Četri Turcijas klubi “miljonāri vai multimiljonāri”, Polijas un Slovākijas čempiones, 2015. gada Eirokausa čempiones “Villeneuve d`Ascq” un vēl viens titulēts Francijas klubs “Lattes Montpellier” – FIBA apskatnieks Pols Nīlsens uzskata, ka ceturtdaļfinālā pulcēts visu laiku stiprākais sastāvs.

Izlozei labpatikās divos pāros kopā savest komandas, kuras sezonu sāka vienā turnīrā. Krakovas “Wisla Can-Pack” mērosies spēkiem ar citu Eirolīgas komandu “Hatay”, savukārt Eiropas kausa dalībnieču duelī Kristīnes Vītolas pārstāvētā “Galatasaray” mērosies spēkiem ar Košices “Good Angels”.

Spēles notiks 7. un 10. martā. Uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

Ceturtdaļfinālu pāri
18:45 Good Angels Košice – Galatasaray
20:00 Wisla Can-Pack – Hatay
21:00 Lattes Montpellier – Kayseri
21:00 Villeneuve d`Ascq – Yakin Dogu

Latvijas basketbolistes un treneri Eirolīgas "play-off"

2009. gada sezonā labāko sešpadsmitniekā vietu nopelnīja Ieva Kubliņa (“USK Prague”, sezonu sāka “TTT Rīga” sastāvā, palīdzot sasniegt līdz šim labāko rezultātu ar bilanci 4-6), Liene Jansone (“Gambrinus Brno”) un Gunta Baško-Melnbārde, turklāt pēdējā kopā ar Salamankas “Perfumerias Avenida” spēlēja turnīra finālā.

2010. gada sezonā Anete Jēkabsone-Žogota Maskavas apgabala komandas “Sparta&K” sastāvā Spānijas pilsētā Valensijā pirmo reizi kļuva par Eirolīgas čempioni. Ieva Kubliņa un Zane Tamane “USK Prague” sastāvā iekļuva “play-off”.

2011. gada sezonā izslēgšanas spēlēs sacentās Gunta Baško-Melnbārde (Krakovas “Wisla Can-Pack”), Zane Tamane (Šopronas “MKB Euroleasing”) un Anete Jēkabsone-Žogota (“Fenerbahce”, sezonu sāka “Sparta&K” sastāvā, Atēnās nopelnot otro Eiropas Superkausu). Visus trīs gadus “Četru Finālā” spēlēja Gundara Vētras trenētā Jekaterinburgas UGMK vienība.

2012. gada sezonā Eirolīgas izslēgšanas spēles sasniedza piecu Latvijas spēlētaju pārstāvētie klubi. “Astoņu Finālā” iekļuva Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais UGMK (Anete nevarēja spēlēt, jo janvārī pārrāva priekšējās krusteniskās saites), Aijas Brumermanes klubs “Famila Schio”, kā arī Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētās Turcijas čempiones “Fenerbahce”. Ārpus labāko astoņnieka palika Ieva Kubliņa un “Bourges Basket”, kas astotdaļfinālā zaudēja nākamajām finālistēm “Rivas Ecopolis”.

2013. gada sezonā Jekaterinburgas UGMK ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu sastāvā uzvarēja Eirolīgā pēc desmit gadu pārtraukuma. Finālā “Urālu lapsas” pieveica Ievas Kubliņas pārstāvēto “Fenerbahce” vienību, kura zelta spēlē piedalījās pirmo reizi. Zanei Tamanei (Orenburgas “Nadežda”) un Elīnai Babkinai (USK Prague) nācās izstāties astotdaļfinālos. Grupu turnīra barjeru nepārvarēja Lienes Jansones pārstāvētais Turcijas klubs “Tarsus”.

2014. gada sezonā Eirolīgas “Astoņu finālā” piedalījās divas Latvijas basketbolistes. Anete Jēkabsone-Žogota un UGMK uzvarēja četrās no piecām spēlēm, taču pusfinālā zaudēja nākamajām čempionēm “Galatasaray”. Elīnas Babkinas pārstāvētā Orenburgas “Nadežda” grupu turnīrā uzvarēja “USK Praha”, bet zaudējumi pret UGMK un “Bourges” liedza debijas reizē pakāpties augstāk par septīto vietu.

Gundara Vētras, Mārtiņa Zībarta un Ērika Visocka trenētais Kurskas klubs “Dynamo” 2015. gadā kvalificējās Eirolīgas “Četru finālam” Prāgā. Ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu ierindā debitantes pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret UGMK, bet spēlē par trešo vietu pārspēja Stambulas “Fenerbahce”.

Nākamajā gadā latviešu kvartets ceturtdaļfinālā zaudēja Orenburgas “Nadezhda” – Roberto Injuesa trenētais klubs pirmo reizi iekļuva finālā, kur atzina UGMK pārākumu. “USK Praha” ar Aneti Šteinbergu sastāvā ierindojās ceturtajā vietā.

EuroLeague Women jaunākā vēsture

#2010201120122013201420152016
1Sparta&KHalcon AvenidaRos CasaresUGMKGalatasarayUSK PrahaUGMK
2Ros CasaresSparta&KRivas EcopolisFenerbahceFenerbahceUGMKNadezhda
3UGMKUGMKUGMKBourgesUGMKDynamo KurskFenerbahce
4Wisla Can-PackRos CasaresFenerbahceGood AngelsBourgesFenerbahceUSK Praha
5FenerbahceFenerbahceGalatasaraySparta&KSparta&KNadeždaFamila Schio
6Halcon AvenidaBourgesSparta&KPolkowicePragueAvenidaDynamo Kursk
7Frisco SikaWisla Can-PackFamila SchioFamila SchioNadeždaBourgesGalatasaray
8Good AngelsCras BasketWisla Can-PackGalatasarayKayseriGalatasarayWisla Can-Pack

     [+] [-]

, 2017-03-07 09:33, pirms 7 gadiem
Astoņi kustoņi, astoņi kustoņi, kas tās smadzenes Novikam sakārtos

  +1 [+] [-]

, 2017-03-07 10:31, pirms 7 gadiem
Novik, pie aarsta marsh!!!!! likt interesantus piesaistoshus virsrakstus var likt un pat vajag, bet tev chaliit tie aiziet par taalu. Dakteri studijaaa!