Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ainars Zvirgzdiņš: "Saņemu piedāvājumus no daudzām vīriešu komandām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Zvirgzdiņš: "Saņemu piedāvājumus no daudzām vīriešu komandām"
Ainars Zvirgzdiņš: 27-1 Eiropas kausa izcīņā un otrais fināls divos piegājienos
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Zālē uzcēla jaunas saliekamās tribīnes. Visas sēdvietas tika aizņemtas pusotru stundu pirms iemetiena un līdzjutēji neizklīda vēl ilgi pēc uzvaras," Beļģijas basketbola kluba "Royal Castors Braine" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēc vēsturiskās iekļūšanas Eiropas kausa finālā turpina izbaudīt uzvaras sajūtas.

Vai šonakt izdevās pagulēt?
Gulēts īsti nav. Jūtams liels sagurums, taču visu pārspēj milzīgais gandarījums un lepnums par uzvaru. Piedzīvotās emocijas nākotnē dos jaunus spēkus.

Komandai būs iespējams atvilkt elpu pirms nākamās spēles?
Mūsu kalendārs ir spraigs. Sestdien gaida kārtējā tikšanās regulārajā čempionātā, otrdien atbildes spēle Beļģijas kausa pusfinālā. Labā ziņa – mums ir divas nedēļas laika sagatavoties pirmajai finālspēlei pret Francijas klubu “Villeneuve d`Ascq”.

Vilnēva un Braina atrodas stundas brauciena attālumā, klubi jau ilgāku laiku sadarbojas.
Pretinieces ir labi pazīstamas. Divas reizes spēlējām pirmssezonā, zinām viņu līderes. Mēģināsim atrast pretlīdzekļus Vilnēvas centra spēlētājai Annai Voutersai. “Castors Braine” pamatcentrs – amerikāniete Seleste Trehana – ir 184 centimetrus gara.

Trehanai neklājas viegli, tāpēc Eiropas kausa spēlēs pretinieču centrus sedz Anete Šteinberga. Finālā viņai būs iespēja segt Voutersu. Gaidāms interesants duelis. Anete ir ievērojami progresējusi, kļuvusi par augsta līmeņa profesionāli.

Kāda ir Anetes loma Eiropas kausa izcīņā?
Anete kļuvusi par komandas aizsardzības cementētāju un pretinieka līderu neitralizētāju. Viņa pati noslēdz daudzus uzbrukumus. Komandai tas ir ārkārtīgi liels ieguvums. Latvijas izlasei arī. Mans uzdevums bija padarīt Aneti universālāku. Centos paplašināt viņas uzbrukuma arsenālu un dot zaļo gaismu nestandarta situācijās. Anete prot izmantot iespējas, veidojoties par ļoti labu spēlētāju.

Aizsardzība pret centriem bija piespiedu solis?
Manas trenera filozofijas centrā ir spēlētāju universālisms. Jo vairāk pozīcijās vari spēlēt, jo lielāks ieguvums komandai. Anete tikai aizsardzībā spēlē kā piektais numurs. Uzbrukumā viņa veic trešā un ceturtā numura funkcijas. Anete ir ārkārtīgi spēcīga aizsardzības spēlētāja, neraugoties uz trūkstošajiem centimetriem. Viņa var noturēt un neitralizēt garākas pretspēlētājas. Labi tiek galā ar pretinieku līderēm. Varam nespēlēt klasisko basketbolu un pretiniekiem tas ir neparocīgi.

Abām Turcijas komandām centra spēlētājas bija ļoti masīvas.
Mums neizbēgami nācās mainīt izvietojumu aizsardzībā, jo pamatcentram reizēm radās grūtības spēlēt arī pret ceturtajiem numuriem. Domājām par taktiskajiem risinājumiem. Tie nostrādāja. Pret “Villeneuve d`Ascq” gaida līdzīgs izaicinājums, jo viņi vienlaikus laukumā tur trīs spēlētājas ar 190 centimetru augumiem. Pieredze rāda, ka varam tikt galā.

Vai galvassāpes radīja saspēles vadītājas ātrā noiešana no laukuma piecu piezīmju dēļ?
Pamata saspēles vadītājai jābūt kā trenerim laukumā, vienlaicīgi spēlējot bīstami uzbrukumā un agresīvi aizsardzībā. Pretiniecēm bija ātras un spēcīgas aizsardzes – Ivegina, Jelaviča, Nacickaite. Mūsu pirmie numuri koncentrējās darbam aizsardzībā, centās sist piezīmes. Tas izdevās.

”Castors Braine” spēlētājas līksmo: Stambulas Universitāte divu spēļu summā pārspēta ar rezultātu 155:138. Foto: Serge Thomas

Beļģijas čempiones debijas sezonā sasniegušas Eiropas kausa finālu

Anete Šteinberga Eiropas kausa pusfinālā sedza pretinieču līderes un divās spēlēs guva 37 punktus

Anete Šteinberga

Komanda spēlē ļoti labi. Vai kluba vadība piedāvājusi turpināt sadarbību?
Saņemu daudzus piedāvājumus, tai skaitā no vīriešu komandām. Kluba vadība to zina. Viņi izteikuši vēlēšanos runāt par sadarbības turpinājumu, taču mana atbilde gaidāma vasaras sākumā. Jātiek pašam skaidrībā, ko vēlos – strādāt ar sievietēm vai vīriešiem. Jāsagaida Eiropas čempionāts. Būs jāatrod līdzsvars starp sportisko un finansiālo piedāvājumu.

Rezultāti liecina, ka pašreizējais darbs sagādā sportisku gandarījumu.
Klubam vēl jātiek skaidrībā par nākotnes stratēģiju. Viena iespēja ir turpināt spēlēt Beļģijas čempionātā un Eiropas kausa izcīņā. Cita – spert soli uz priekšu un spēlēt Eirolīgā. Esam pierādījuši, ka varam spēlēt pret spēcīgām komandām un, attiecīgi nokomplektējot sastāvu, arī Eirolīgā varētu būt labs rezultāts.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera perspektīva – kad gaidāma Anetes Jēkabsones-Žogotas atbilde par spēlēšanu izlasē?
Kad viņa vēlēsies pārstāvēt Latviju, Anetei tāda iespēja būs. Augstākā līmeņa spēlētājām jādod individuālas izvēles iespējas un laiks pārdomām. Jāļauj izplānot atpūtas un sportisko režīmu, kā viņas vēlas. Valstsvienības kandidātu saraksts tiks publicēts tuvākajās dienās.

"Castors Braine" rezultāti Eiropas kausā (11-1)

DienaSpēleRezultāts
05.11.2014Charleville – Braine58:85
13.11.2014Braine – Cascais92:68
19.11.2014Miskolc – Braine59:78
03.12.2014Braine – Charleville70:51
10.12.2014Cascais – Braine56:100
18.12.2014Braine – Miskolc87:65
14.01.2015Charleville – Braine74:87
22.01.2015Braine – Charleville61:52
04.02.2015Mersin – Braine77:72
12.02.2015Braine – Mersin82:76
26.02.2015Istanbul University – Braine73:77
05.03.2015Braine – Istanbul University78:65

Ainars Zvirgzdiņš un Anete Šteinberga

Ainara Zvirgzdiņa sasniegumi Eiropas kausā

+Pirmā vieta grupas turnīrā ar “Castors Braine” (bilance 6-0).
+Pirmā vieta regulārajā sezonā 31 komandas konkurencē.
+Iegūtas tiesības katrā “play-off” kārtā otro spēli aizvadīt mājās.
+Izcīnītas 24 uzvaras pēc kārtas, tai skaitā astoņi panākumi ar “Castors Braine”.
+Apsteigtas visas Krievijas un Turcijas komandas, kuras pēdējos gados dominēja turnīrā.
+Divas reizes pēc kārtas ar divām dažādām komandām sasniegts fināls.
+Anetes Šteinbergas izaugsme.

Basketfeminin.com video: "Castors Braine" uzvara pusfinālā

  +2 [+] [-]

, 2015-03-06 18:37, pirms 9 gadiem
A J Žogota tak jau atbildēja vasarā ka izlasē spēlēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-03-06 19:39, pirms 9 gadiem
Šteinberga monstrs, riktīgi uzkačàjusies svaru zālē un var stumdīt centrus !
Žogotai obligāti jāspēlē izlasē...vismaz viena būs ar olimpisko pieredzi !

  -1 [+] [-]

, 2015-03-06 19:40, pirms 9 gadiem
jordans99 rakstīja: Cerams Zvirgzdinnam labaakaa viiriessu komanda ar savu piedaavaajumu nebija Juuemala/Feenniks. Ssaubos vai Anetei vajadzeetu speeleet izlasee. Speeleet izlasee vajag taam, kas tur vietu ir nopelniijussas.
un tu kaunum apmatojum iedomajies ka Anete to naw pelnijusi???????paraugi pieri,mosk tepmperatura

  +1 [+] [-]

, 2015-03-06 19:40, pirms 9 gadiem
Lai tik met A J Ž tos 6-8 punktus Krievijā, ja par to labi maksā! bet izlasē lai spēlē tās, kas tiešām grib, un kas to dara vienmēr, nevis izsver uz izdevīguma/neizdevīguma svariem!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-06 19:59, pirms 9 gadiem
kalns30, laikam nezini situāciju ar Žogotas spēlēšanu/nespēlēšanu izlasē? ...viņa nespēlēja izlasē, jo aizstāvēja Zvirgzdu un bija pret viņa pirmo atlaišanu pēc Rīgas čempionāta 2009.gadā...tagad Ainārs ir atpakaļ un Anete 100 punkti ka spēlēs !

  +4 [+] [-]

, 2015-03-06 20:32, pirms 9 gadiem
veselību, izturību un veselību.
kaifs, ka pēdējās divās sezonās esi izturējis skanstes ielas speciālistu nievas par tavu profesionalitāti.
p.s.
ceru redzēt pie vefiņa vadības ruļļiem, bet varbūt, tomēr, labāk ārpus latvijas speciālistu ietekmes redzes loka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-06 22:03, pirms 9 gadiem
par pārpildīto zāli būtu korekti nosaukt arī skatītāju skaitu - 2000.
svarīgi nevis piedāvājumu skaits bet kvalitāte - dmāju gan, ka Zvirgzdiņam būs jauna darbavieta, esošais līmenis viņam par zemu - piem. stabila pamatpiecinieka spēlētāja ir igauniete M.Andersone, kas spēlējot TTT bija dziļā rezervē ..

     [+] [-]

, 2015-03-06 23:28, pirms 9 gadiem
Protams Anetei izlasē jāspēlē.Vien jautājums,kādu lomu?Galvenais lai komanda nepārvērstos par viena cilvēka komandu,jo cik atceros tā bija.

     [+] [-]

, 2015-03-06 23:48, pirms 9 gadiem
Anete smuki nometusi lieko svaru un uzaudzējusi labu būdu