Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Līdhema izplūst asarās: "Olimpiskā ceļazīme nozīmē daudz vairāk par viesošanos Tokijā"

Līdhema izplūst asarās: "Olimpiskā ceļazīme nozīmē daudz vairāk par viesošanos Tokijā"
Džoana Līdhema 2020. gada 6. februārī Belgradā. Foto: FIBA

Lielbritānijas sieviešu valstsvienības sniegums Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā var ietekmēt basketbola nākotni Apvienotajā Karalistē, emocionālā preses konferencē pēc zaudējuma Ķīnai atzina komandas līdere Džoana Līdhema (Johannah Leedham).

Britu basketbolistes pirmajā spēlē parādīja labu sniegumu, taču zaudēja augumā garākajai Ķīnai ar 76:86. Lielbritānijas liktenis turnīrā, visticamāk, tiks izšķirts sestdienas spēlē pret Koreju. Līdhema teica, ka komanda cīnās par ko lielāku, nekā nokļūšanu Japānas galvaspilsētā.

Lielbritānijas basketbols vairākas reizes ticis iekļauts valsts atbalsta programmā, taču bijuši gadi, kad izlases nokļuvušas naudas trūkumā. Sporta veida atbalstītāji uzskata līdzdalību Olimpiskajās spēlēs par zelta iespēju, lai basketbols nokļūtu Apvienotās Karalistes uzmanības centrā – lai vairāk cilvēku spēlētu un atbalstītu groza bumbu.

“Zinu, ka runāju visu izlases meiteņu vārdā. Mēs cenšamies iedvesmot ikvienu un, ja vien nopelnīsim braucienu uz Tokiju, neviens nenojautīs, cik daudz mums tas patiesībā nozīmē,” teica Līdhema.

“Esam piedzīvojušas tik daudz. Zinu tikai, no kurienes mēs nākam, kam esam izgājušas cauri un šī ceļazīme mums nozīmē visu. Kad tuvojies savas karjeras beigām, tās nozīme kļūst vēl lielāka,” uzsvēra spēlētāja, kura 2019. gada vasarā Lielbritānijas rindās pirmo reizi sasniedza Eiropas pusfinālu.

Līdhema atklāja komandas mērķi. “Ja izcīnīsim ceļazīmi un iedvesmosim nākamo paaudzi – un turpināsim basketbolu vest uz priekšu – un, cerams, pacelsim to jaunā līmenī un vairāk meiteņu spēlēt basketbolu un iegūs nepieciešamo atbalstu – tas ir tas, par ko mēs cīnāmies.

“Neizjūtam nekādu ārēju spiedienu, taču tas ir mūsu lielais mērķis. Ja spēsim iedvesmot nākamo paaudzi un briti sāks sekot šim sporta veidam, kuru visi tik ļoti mīlam – tā būs balva pati par sevi, protams, kopā ar braucienu uz Tokiju.”

Video: preses konference pēc Ķīnas un Lielbritānijas spēles

Izmantotie resursi:
Tearful Leedham claims Olympic ticket is about...


Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Katei Vilkai 17 punkti "play-off" spēlē, Mājenieka juniorēm Igaunijas sudrabs

Kate Vilka un "Charnay" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijā, taču latviešu basketboliste izcēlās ar pieciem iemestiem tālmetieniem. Sestdien, 20. aprīlī, noslēdzās regulārā sezona Spānijas un Itālijas virslīgās. Kaspars Mājenieks pabeidza pirmo sezonu ar "Audentes" juniorēm.