Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baško-Melnbārde: "Pasaules kauss ir manā dienas kārtībā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baško-Melnbārde: "Pasaules kauss ir manā dienas kārtībā"
Gunta Baško-Melnbārde
Foto: FIBA

"Tenerifē vēl neesmu spēlējusi. Ceru, ka būs silti un skaisti," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucējai Guntai Baško-Melnbārdei patīk, ka Pasaules kausa izcīņa notiks vulkāniskajās Kanāriju salās.

Olimpiskās spēles, septiņi Eiropas čempionāti, Eiropas kauss un Eirolīgas fināls – palicis maz turnīru, kuros enerģiskā Gunta nav piedalījusies. Viens no tādiem ir Pasaules kauss, taču septembrī tas tiks labots – Latvijas basketbolistes pirmās iekarojušas arī šo virsotni.

"Varam cīnīties, lai gan Ameriku uzvarēt būs ļoti sarežģīti," D grupu vērtē Gunta. "Pret Ķīnu pēdējos gados esam spēlējušas daudz, ar Senegālu tikāmies pirms 10 gadiem. Tas nav rādītājs – iespējams, ka šajā laikā viss mainījies. Senegālas basketbols attīstījies, izaugušas jaunas spēlētājas."

Komandas no pirmā un otrā groza, kā arī abas Āfrikas vienības tika izlozētas pēc sportiskā principa. Pārējās sešas komandas – pēc ģeogrāfiskā principa, Āzijas un Ameriku komandas vienmērīgi sadalot pa visām četrām apakšgrupām.

Vai no trešā groza labāk spēlēt pret Japānu vai Ķīnu? Lielas atšķirības nav, domā Baško-Melnbārde. “Viegli nebūs pret nevienu komandu, bet iespējas ir. Izvēle starp Ķīnu un Japānu jāskatās reģiona kontekstā. Āzijas basketbols ir ātrs un agresīvs – grūta spēle sagaidītu jebkurā gadījumā."

“Trīs zvaigznes” turnīru sāks 22. septembrī ar spēli pret Ķīnu. Nākamajā dienā gaida spēle pret Senegālu – Rietumāfrikas valsti, kura atrodas salīdzinoši netālu no Tenerifes, savukārt pēc atpūtas dienas sekos cīņa ar Pasaules kausa ieguvēju un turnīra galveno favorīti ASV.

“Kalendārs saka, ka jākoncentrējas uz spēli pret Ķīnu. Manuprāt, kalendārs ir salīdzinoši pateicīgs – pret ķīnietēm varēsim labi sagatavoties. Pēc tam spēlēsim pret Senegālu, savukārt brīvdiena palīdzēs sagatavoties spēlei pret amerikānietēm. Spēlēsim ar pilnu atdevi un mēģināsim viņas uzvarēt. ASV ir komanda, pret kuru sapņo spēlēt jebkurš sportists.

Guntai Baško-Melnbārde nav iebildumu, ja treniņnometnes laikā būs daudz iespēju spēlēt. "Jo vairāk pārbaudes spēļu būs, jo labāk. Tas uzlabos komandas saspēli un saliedētību. Ja spēlēsim mājās, varēsim priecēt gan sevi, gan skatītājus. Pasaules kauss ir manā dienas kārtībā."

Augusta pēdējās dienās un septembra sākumā Latvijas basketbolistes piedalīsies četru komandu turnīrā Spānijā – tajā spēlēs arī Beļģija un Francija.

     [+] [-]

, 2018-02-06 22:35, pirms 6 gadiem
viņa diez kādreiz beigs spēlēt , sajūta ,ka viņa mūžīgi izlasē spēlē

  +4 [+] [-]

, 2018-02-06 22:39, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: viņa diez kādreiz beigs spēlēt , sajūta ,ka viņa mūžīgi izlasē spēlē
Nein, nein, nein.

Gunta ir pelnījusi - lai spēlē!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-06 23:01, pirms 6 gadiem
tas labi, ka kārtībā

  +4 [+] [-]

, 2018-02-06 23:23, pirms 6 gadiem
Obama 08 rakstīja: Nein, nein, nein.

Gunta ir pelnījusi - lai spēlē!
īsta patriote viņa ir