Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aikaterina Sotiru: "TTT spēlē modernu uzbrukumu"

Aikaterina Sotiru: "TTT spēlē modernu uzbrukumu"
Aikaterina Sotiru. Foto: Olympiacos

"Citēšu Vasili Spanuli – nav lielākas motivācijas kā pārspēt spēcīgu pretinieku un nest uzvaru savai komandai. Pirmsspēles satraukums ir pilnīgi normāla parādība basketbolā," pirms Eirolīgas mājas cīņas pret "TTT Rīga" teica Pirejas "Olympiacos" uzbrucēja Aikaterina Sotiru.

Rīdzinieces pirmajās četrās Eirolīgas spēlēs izcīnīja divus panākumus, kamēr “sarkanās” piedzīvoja četras neveiksmes – mājās zaudēja B grupas favorītēm “Fenerbahce” un Kurskas “Dynamo”, bet izbraukumā piekāpās “Sopron Basket” un Antākijas “Hatay”.

Sotiru nebēdā par piedzīvotajiem zaudējumiem. “Nejūtu stresu, tikai prieku un motivāciju uzvarēt. Ir vēlēšanās iesaistīties cīņā citā līmenī, nevis tikai piedalīties Eirolīgā. Lai izcīnītu uzvaras stiprāko klubu turnīrā nepieciešama kolektīva piepūle.”

TTT pirms gada, spēlējot Eiropas kausa grupas turnīrā, pieveica “Olympiacos” gan izbraukumā (78:72), gan mājās – 74:70. Šogad “sarkano” sastāvā vairāk nav Evina Malci (pārstāv Ungārijas klubu ZTE NKK), tomēr ierindā ir sešas Grieķijas valstsvienības spēlētājas un četras ārzemnieces.

Zināms, ka trešdien “Olympiacos” nevarēs palīdzēt ungāru uzbrucēja Rita Rašīda, savukārt Anna Spiridopulu cīņai gatavojusies individuāli. Sotiru uzskata, ka “sarkanās” ir pelnījušas pozitīvu iznākumu. “Esam komanda, kura balstās uz pašu paveikto darbu – komandas spēli uzbrukumā un aizsardzībā.”

“Šai spēlei jāpievēršas nopietni. TTT ir ļoti laba komanda, kura neļauj atslābt ne brīdi. Rīdzinieces vidēji spēlē gūst 72,5 punktus un izmanto modernu (avant garde) uzbrukumu. Arī mūsu spēlē ir pozitīvas lietas – komandas darbs, koncentrēšanās mērķis un vēlēšanās izcīnīt pirmo uzvaru.”

Sotiru tic komandas spēkam. “Domāju, ka esam pierādījušas – mēs esam konkurētspējīgas un ticam savai komandai. Esam komanda ar vienu no mazākajiem budžetiem Eirolīgā, taču tas nenozīmē neko. Mums jāspēlē par 100% un jāsamazina TTT priekšrocības.”

Spēlētāja aicināja līdzjutējus ierasties uz spēli Miera un draudzības stadionā – 1985. gadā atklātajā zālē, kurā ir vietas 15 tūkstošiem skatītāju.

Zinu, cik sarežģīti gan mums, gan “Olympiacos” atbalstītājiem – kuri pieraduši pie uzvarām – ir pieņemt faktu, ka (Eirolīgā) vēl neesam uzvarējušas ne reizi. Taču viņu klātbūtne un uzmundrinājumi ļauj mums sajust mīlestību. Būtu lieliski, ja viņi atnāktu un ar savu labvēlīgo enerģiju palīdzētu mums sasniegt pozitīvu rezultātu.”

TTT un “Olympiacos” spēles sākums paredzēts plkst. 18:00.

Izmantotie resursi:
https://www.olympiacossfp.gr/el/con...


Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Kitija Laksa 2024. gada 21. februārī. Foto: Fenerbahce

Kitija Laksa sekmīgi debitē Turcijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Kitija Laksa un "Fenerbahce" basketbolistes pirmdien, 25. martā, kvalificējās Turcijas čempionāta pusfinālam, kur spēlēs pret "Izmit" un "Galatasaray" pāra uzvarētājām. Kristīne Vītola guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs
8

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.