Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jūrmalnieces izcīna otro vietu Eiropas meiteņu basketbola līgas pirmajā posmā

Jūrmalnieces izcīna otro vietu Eiropas meiteņu basketbola līgas pirmajā posmā
Publicitātes foto

No 2. līdz 4. oktobrim Jūrmalā norisinājās jubilejas sezonas atklāšanas posms Eiropas prestižajām jaunatnes sacensībām – Eiropas meiteņu basketbola līga (European Girls Basketball League). Trīs sacensību dienās sporta namā “Taurenītis” astoņu komandu konkurencē basketbola skola “Jūrmala” izcīnīja godpilno otrovietu, kas meitenēm šobrīd ir augstākais sasniegums.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jūrmalā tikās Eiropas labākās jaunatnes basketbola komandas, lai mērotos spēkiem Eiropas meiteņu basketbola līgas 15. jubilejas sezonas pirmajā posmā. Uzvaru šajā turnīrā izcīnīja Beļģijas komanda „Brussels”, gūstot piecas pārliecinošas uzvaras, aiz viņām ierindojas jūrmalnieces, bet trešo godpilno vietu izcīnīja jaunietes no basketbola skolas “Rīdzene”.

Par turnīra vērtīgākajām spēlētājām tika atzītas: Jūlija Vujacoviča no BS „Luxembourg”, Keita Kecija Salcēviča no BS “Rīdzene”, Billija Mesija no BS „Brussels”, kā arī Nikola Ozola un Māra Mote no BS “Jūrmala”. Uzņēmuma “Tallink” specbalvu saņēma “Jūrmala” basketboliste Nikola Ozola.

Eiropas meiteņu basketbola līgas sacensībās Jūrmalas jaunietes, pateicoties pilsētas domes atbalstam, savas pilsētas vārdu aizstāvēja jau ceturto gadu. Šogad basketbolistes izcīnija četras uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Pēc uzvaras pirmajā spēlē pret dānietēm „Horsholm 79ers” (57:18), tika piedzīvots zaudējums spēlē pret Beļģijas „Brussels” (32:60), kas deva meitenēm papildu motivāciju cīnīties līdz galam un nepieļaut vairs nevienu zaudējumu. Tā rezultātā trīs uzvaras pēdējās trīs spēlēs - divas no tām otrajā sacensību dienā, sacenšoties ar Luksemburgas „Luxembourg” (44:29) un Polijas „Sokolow” (48:33), kā arī pēdējā sacensību dienā gūstot pārliecinošu uzvaru pār itālietēm “Stellazzurra" (72:38).

Šis bija pirmais no trim posmiem, kuros startēja Latvijas komandas. Otrais posms paredzēts no 19. līdz 22. novembrim Rīgā, bet trešais šobrīd plānots no 4. līdz 7. februārim Liepājā.

     [+] [-]

, 2015-10-05 18:10, pirms 8 gadiem
Malači Jūrmala - Tā turpināt